Stayaround hyr 2.500 kvm av Fabege i Arenastaden

Coworkingaktören Stayaround hyr 2.500 kvm av Fabege i den östra delen av Arenastaden. Det blir företagets första anläggning i Solna och den tionde totalt som bolaget öppnat.

i Arenastaden har Stayaround tecknat ett avtal med Fabege om att driva verksamhet i en fastighet under en längre period, i väntan på att detaljplanen blir färdig. Fastigheten där (Stigbygeln 3) ligger på Gårdsvägen 8, precis bredvid pendeltågsstationen och några minuters promenadavstånd från Westfield Mall of Scandinavia.

Stayaround Solna är 2.500 kvadratmeter stor och täcker tre våningsplan, där allt från takterrass, gemensam reception och en stor innergård kommer att finnas till hyresgästernas förfogande. Anläggningen har cirka 50 enskilda rum i olika storlekar, som ska täcka allt från det lilla företaget på en till fyra personers behov, till större företag som vill ha egna sektioner.

Hyrorna kommer att vara mycket konkurrenskraftiga, enligt Stayaround, där man kan få en kontorsplats för cirka 3.500 kronor i månaden per person. Här ingår allt från flexibla och korta avtal, till kaffet.

Den officiella öppningen sker i februari 2022, men då intresset varit stort kommer en smygöppning ske redan i januari 2022, berättar Stayaround.

Det är Stayarounds första samarbete med Fabege, som kontaktade Stayaround med anledning av deras erfarenhet från att snabbt vända vakanser till levande hus med positiva kassaflöden. Då det finns få liknande lösningar i området hoppas Stayaround och Fabege att locka små och medelstora företag som värdesätter flexibilitet, bra service och konkurrenskraftiga hyror.

Andreas Broryd, Stayarounds vd, säger i en kommentar:

– Vi har aldrig varit med om ett liknande intresse för någon av våra tidigare anläggningar, och det är tydligt att det finns en stark efterfrågan i området. Han fortsätter “Vi är också glada över att få inleda det här samarbetet med Fabege som ligger i framkant när det gäller hållbarhet. Det här är ytterligare bevis på att vår modell fungerar där vi söker samarbeten med våra hyresvärdar snarare än normala hyresförhållanden. Alla vinner på den här lösningen; hyresgäster får tillgång till kontor till bra hyror, fastighetsägaren får intäkter som tidigare inte fanns och samtidigt det finns en hållbarhetsaspekt i att använda de resurser som finns.”

Johan Zachrisson, affärsutvecklingschef på Fabege tillägger:

– Vi är imponerade av vad Stayaround har lyckats med i andra fastigheter i och utanför tullarna och ser fram emot att ytterligare bredda och komplettera vårt erbjudande i Arenastaden tillsammans med dem.

Stayaround har funnits sedan 2017 och har drivit coworkinganläggningar både i centrala Stockholm men även utanför stadskärnan, dit coworking fenomenet nu rör sig.

Idag driver Stayaround fyra anläggningar, alla i Stockholmsområdet: på Tegelbacken i city (fastigheten ägs av Skanska, fd KPMG-huset), vid Medborgarplatsen (Balder, i Göta Ark), Frihamnen (Stockholms stad, Bankhus 90) och i Ursvik, Sundbyberg (Nordisk Renting, i Bankhus 90), och managerar över 20.000 kvadratmeter kontor. Den i Arenastaden i Solna blir alltså bolagets femte just nu aktiva anläggning.

Fler Nyheter från förstasidan

Blir ny konsult-vd

Jobbat inom rådgivningsbolaget i 15 år.

20-tal padelhallar stänger

Beslut från stor aktör. Även flera konkurser. ”Kan användas för lager och logistik”

McDonalds stänger mer centralt

Stänger den 29:e centrala restaurangen på sex år.

Bonava köper för 312 miljoner

Byggrätter för 230 bostäder ingår i affären.

Fastator säljer aktier till Pierre Ladow

”Behovet ökar. Produktioner flyttas hem och länder ska bli mer självförsörjande”

Genesta hyr ut 6.000 kvm efter stor Ica som flyttar

Fyller upp efter stor hyresgäst som satsat på eget projekt i närheten.

Krog med takservering till stora kontorssatsningen

En lokal återstår att hyra ut.

Lyfter storhotell med ny skybar och stor restaurang

Hotell med 323 rum i Stockholm. Avtal om 24 år när segdraget område ska få fart.

Satsar en miljard i Solna – utökar inför nya hot

44 procent uthyrt i fastigheten. Börsbolag avyttrar.

Pressat SBB gör upp med Kåpan – frigör kapital

Ska även sälja sin 50% stora andel i Svenska Myndighetsbyggnader, med fastigheter för 12 miljarder, under hösten.

Affär mellan Point och Diös kraschar

Avbryter affären med hänvisning till förändrade finansiella villkor.

Batljan: ”Vi är självkritiska”

SBB:s vd i intervju om bolagets kommunikation, om kommande miljardförsäljingar och hur han och kollegorna mår.

Alla elva dömda har överklagat

FV berättar vad som hänt och vad som väntar framöver.

Hotell byter ägare – option om att köpa fastigheten

1800-talsbyggnad med sjöläge.

Tillbaka till förstasidan