Stayaround hyr 2.500 kvm av Fabege i Arenastaden

Coworkingaktören Stayaround hyr 2.500 kvm av Fabege i den östra delen av Arenastaden. Det blir företagets första anläggning i Solna och den tionde totalt som bolaget öppnat.

i Arenastaden har Stayaround tecknat ett avtal med Fabege om att driva verksamhet i en fastighet under en längre period, i väntan på att detaljplanen blir färdig. Fastigheten där (Stigbygeln 3) ligger på Gårdsvägen 8, precis bredvid pendeltågsstationen och några minuters promenadavstånd från Westfield Mall of Scandinavia.

Stayaround Solna är 2.500 kvadratmeter stor och täcker tre våningsplan, där allt från takterrass, gemensam reception och en stor innergård kommer att finnas till hyresgästernas förfogande. Anläggningen har cirka 50 enskilda rum i olika storlekar, som ska täcka allt från det lilla företaget på en till fyra personers behov, till större företag som vill ha egna sektioner.

Hyrorna kommer att vara mycket konkurrenskraftiga, enligt Stayaround, där man kan få en kontorsplats för cirka 3.500 kronor i månaden per person. Här ingår allt från flexibla och korta avtal, till kaffet.

Den officiella öppningen sker i februari 2022, men då intresset varit stort kommer en smygöppning ske redan i januari 2022, berättar Stayaround.

Det är Stayarounds första samarbete med Fabege, som kontaktade Stayaround med anledning av deras erfarenhet från att snabbt vända vakanser till levande hus med positiva kassaflöden. Då det finns få liknande lösningar i området hoppas Stayaround och Fabege att locka små och medelstora företag som värdesätter flexibilitet, bra service och konkurrenskraftiga hyror.

Andreas Broryd, Stayarounds vd, säger i en kommentar:

– Vi har aldrig varit med om ett liknande intresse för någon av våra tidigare anläggningar, och det är tydligt att det finns en stark efterfrågan i området. Han fortsätter “Vi är också glada över att få inleda det här samarbetet med Fabege som ligger i framkant när det gäller hållbarhet. Det här är ytterligare bevis på att vår modell fungerar där vi söker samarbeten med våra hyresvärdar snarare än normala hyresförhållanden. Alla vinner på den här lösningen; hyresgäster får tillgång till kontor till bra hyror, fastighetsägaren får intäkter som tidigare inte fanns och samtidigt det finns en hållbarhetsaspekt i att använda de resurser som finns.”

Johan Zachrisson, affärsutvecklingschef på Fabege tillägger:

– Vi är imponerade av vad Stayaround har lyckats med i andra fastigheter i och utanför tullarna och ser fram emot att ytterligare bredda och komplettera vårt erbjudande i Arenastaden tillsammans med dem.

Stayaround har funnits sedan 2017 och har drivit coworkinganläggningar både i centrala Stockholm men även utanför stadskärnan, dit coworking fenomenet nu rör sig.

Idag driver Stayaround fyra anläggningar, alla i Stockholmsområdet: på Tegelbacken i city (fastigheten ägs av Skanska, fd KPMG-huset), vid Medborgarplatsen (Balder, i Göta Ark), Frihamnen (Stockholms stad, Bankhus 90) och i Ursvik, Sundbyberg (Nordisk Renting, i Bankhus 90), och managerar över 20.000 kvadratmeter kontor. Den i Arenastaden i Solna blir alltså bolagets femte just nu aktiva anläggning.

Fler Nyheter från förstasidan

Dyster profetia från Sven-Olof Johansson

Förvånad över att krisen inte har varit mer uppenbar tidigare.

Hemsö hyr ut 2.000 kvm

Fyller upp nyinköpt fastighet.

Hovrätten och de tidigare Baldertopparna

FV berättar vad som händer efter de smått chockerande domarna i tingsrätten.

Regeringen föreslår lättnader för studentbostäder

Ministern: ”Vill göra det enklare och billigare att bygga”.

Regeringen stoppar Operaplaner

Den tidigare planen på 7 miljarder kronor och expansion mot Kungsträdgården stoppas när regeringen ger nytt uppdrag till Statens fastighetsverk.

Corem säljer två 08-fastigheter för en halv miljard

Fortsätter att avyttra, enligt plan.

AL blir hälftenägare i coworkingbolag

Förvärvar bolag som varit lönsamt sedan dag ett. Planerar för expansion.

Anitra Steen avgår från Akademiska Hus

Lämnar fastighetsjätten efter sju år.

Krasch för Castellums satsning på 10 miljarder

Bakslag när planerad storsatsning läggs ner. Ser fortfarande positivt på området.

Bilder: Så kan nya Läkarhuset bli – hög träbyggnad

En av bolagets profilfastigheter i Stockholms innerstad kan göras om helt.

Kontrakt om 6.800 kvm på Söder

Läs om hyresavtalen som tecknats.

Restauranger öppnar under Guldbron

Alessandro Catenacci: ”Ett kanonläge”.

Miljardaffär med kontor i Stockholm

Har uppgraderat kontorslokalerna men fortfarande betydande vakanser. FV berättar om pris och köpare.

Tillbaka till förstasidan