SBB ny ägare i Signatur efter affär om 95 miljoner

Börsnoterade Signatur Fastigheter har förvärvat sex bostadsfastigheter i centrala Osby om totalt drygt 10 000 kvm. Priset är 95 miljoner. Säljer gör SBB som genom affären blir delägare i Signatur.

Fastighetsvärlden berättade nyligen i en längre artikel, och större intervju med vd:n, om börsdoldisen Signatur Fastigheters expansionsplaner, läs mer här.

Transaktionen i Osby sker i bolagsform till ett underliggande fastighetsvärde om 95 miljoner kronor, motsvarande cirka 9.000 kkr/kvm. Hyresvärdet uppgår till cirka 7,6 miljoner per år med ett bedömt driftnetto om 4,1 miljoner.

Säljare är Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) som erhåller motsvarande cirka 20 miljoner i form av aktier i Signatur Fastigheter som dellikvid. SBB kommer att äga cirka 4 procent av Signatur Fastigheter efter transaktionen.

– Vi är mycket nöjda med förvärvet av dessa sex fastigheter som är samlade i centrala Osby. Beståndet erbjuder möjlighet till standardhöjande renoveringar i lägenheterna vid omflyttningar samt till att konvertera lokalytor till nya lägenheter. Transaktionen matchar därmed vår förvärvsstrategi om kassaflödesfastigheter med tydliga och värdeskapande utvecklingsmöjligheter, och ska ses som ett led i vår expansion med ambitionen att nå ett fastighetsvärde om 2 miljarder under 2021. Det känns även stimulerande att hälsa SBB välkomna som aktieägare i bolaget, säger Dan Astrén, vd Signatur Fastigheter.

Förvärvet finansieras dels genom en riktad emission till SBB om 1.073.537 B-aktier i Signatur Fastigheter om 18,63 kronor per aktie motsvarande cirka 20 miljoner kronor, dels genom bankfinansiering och egna medel.

Efter tillträdde av de aktuella fastigheterna, och inklusive under året genomförda förvärv, uppgår Signaturs fastighetsbestånd till cirka 1,3 miljarder.

Fler Nyheter från förstasidan

Lista: Så många åker bolagen till Almedalsveckan

I många fall något färre deltagare. Ett stort bolag nobbar helt.

SBB rusade – steg med 18%

Uppåt på börsen under torsdagen.

Randviken säljer för 490 mkr

23.000 kvm och hyresintäkter på 26,4 mkr/år.

SBB ökar säljtakten – avyttrar för hela 860 mkr

Avyttrar fyra fastigheter till två aktörer,

Hon blir ny vd för 67-miljarderbolag

Välkänd person blir vd för bolag med 28.000 bostäder.

Vill stoppa kriminella i fastighetsbanschen

Affärer ska kunna stoppas. Morgan Johansson: ”Den svenska fastighets­marknaden kan enkelt utnyttjas av den organiserade brottsligheten”.

Realplay

Online på väg att möta offline

Den vanliga butikshandeln upplever något av ett uppsving just nu. E-handeln kommer dock mer än dubblas fram till 2030 tror experter. Men ska det ske genom hemleveranser, ombud, boxar eller olika hybridformer?

Hoppar av skolköp från Sisab

”Försvårar för planeringen av finansieringen”.

Nye Åhlénsägaren: ”Dags att tänka över hyresnivåerna”

Åhléns nya storägare Ayad Al Saffar i FV-intervju om expansionsplaner, vägen till framgång, hyresnivåer och om sen på att äga fastigheter.

Wonna I de Jong förvärvar stort på Östermalm

Miljardaffär med stor fastighet.

Miljardköper igen efter nya hotläget – Balderbolag säljer

Har ägt sedan 2014. Fastighetsvärdet upp 167 procent på åtta år.

Klassiska Gondolen byter ägare

Renoveras och öppnar på nytt nästa år. Lallerstedt lämnar. Klart med ny aktör.

Beskedet: Grönan byggs ut

Ökar nöjesparkens yta med 20 procent.

Köper 10.000 kvm i Helsingborg

Fastighet som ligger i Väla.

Tillbaka till förstasidan