Pumphuset i Landskrona får ny restaurangaktör
Den 1 maj tar Kvarteret Erikstorp över driften av restaurangen i Pumphuset i det gamla fiskelägret Borstahusen i Landskrona. Fastighetsägaren Midhem hoppas därmed göra anrika Pumphuset till en ännu mer attraktiv destination.
Pumphuset uppfördes 1900 av Skånska Sockerfabriks Aktiebolaget som en del i en sockerfabrik. 2006 blev byggnaden ett kulturhus, där nu Kvarteret Erikstorp tar över driften av restaurangen med lokaler om 350 kvm. Hela Pumphuset har en yta om 675 kvm. Fastigheten Borstahusen 1:13 ägs av Midhem.
Från och med den 1 maj tar Kvarteret Erikstorp över driften av restaurangen, med en vision om att tillsammans med Midhem och den lokala konstföreningen och museiföreningen, förvandla Pumphuset och Borstahusen till en ännu mer attraktiv destination för både lokalbefolkningen och långväga besökare. Den officiella öppningen av den nya restaurangen är planerad till i början av maj.
– Vi är mycket glada över att ha en hyresgäst med en stark lokal förankring i Pumphuset och Borstahusen. Detta samarbete möjliggör för oss, tillsammans med konst- och museiföreningen, att arbeta för att utveckla Borstahusen till en starkare destination, säger Henrik Svantesson, vd på Midhem.
Kvarteret Erikstorp har i dag en restaurang på campingområdet i Borstahusen i Landskrona. Restaurangen är belägen i fastigheten Borstahusen 1:5 på Lill-Olas väg 30, där ägare är Landskrona kommun.
– Att göra Pumphuset till en destination i Borstahusen och att ge en solid matupplevelse som kännetecknar Erikstorps restauranger är vårt huvudfokus, säger Dion Liljegren, delägare i Kvarteret Erikstorp.