Scandic Ariadne i Värtahamnen får ett lyft.

Niam förlänger med Scandic i Värtan till 2048

Niam har tecknat ett nytt hyresavtal, till år 2048, med Scandic motsvarande cirka 14.500 kvm i Värtahamnen, Stockholm. Dagens hotell kommer att utökas med 40 rum, men den totala ytmässiga förhyrningen blir något mindre.

Öppningen planeras till våren 2024 och några av nyheterna är:

  • Ny relaxavdelning på våning 17
  • Nytt gym för hotellgäster
  • Skybar på våning 17 med utsikt över vattnet
  • Ny restaurang för upp till 340 gäster i entréplanet
  • Ny lobby och reception
  • Totalt 323 rum, varav 283 totalrenoveras och 40 nya byggs – samtliga enligt Room Collection
  • Ett omfattande hållbarhetsarbete genomförs och byggnaden miljöklassas enligt Breeam new construction – nivå very good
  • Scandics hotelldrift Svanenmärks enligt Svanens nya kriterier
Visa faktaruta

Scandic Ariadne som idag huserar i fastigheten kommer att med start under senhösten 2022 att totalrenoveras och få ett nytt koncept.

Hotellet växer med 40 rum från 283 till 323 och får en helt ny restaurang för över 300 gäster i entréplanet där det sedan länge finns en tom lokal. Dessutom skapas en ny skybar och relaxavdelning högst upp i byggnaden – en skybar finns dock redan sedan länge, men nu ska det vara något som ska bli en destination.

Hotellet ligger i nära anslutning till Niams kontorsprojekt The Dockworks som öppnar 2025. Niams och Scandics gemensamma hotellsatsning är en del av det omfattande stadsutvecklingsprojekt som ska göra Värtahamnen till en levande innerstadsdel.

Niams hyres- och samarbetsavtal med Scandic löper över minst 24 år och visar på bolagens tro på utvecklingen av området. Det nyrenoverade hotellet kommer att bidra till förädlingen av Värtahamnen till en levande innerstadsdel. Den förhyrning som Scandic har hos Niam idag är på 16.000 kvm, så det nya avtalet är ytmässigt ungefär tio procent mindre än det tidigare eftersom ytorna utnyttjas mer effektivt framöver.

Hotellet i Värtahamnen inreds med Room Collection som är Scandics egendesignade rumskoncept. Hotellrummen byggs med inspiration från ett cirkulärt tänkande där delar av rumsinredningen är miljöcertifierad eller tillverkad av återvunnet material med en livslängd på upp till 15 år. Fastigheten kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM-new construction, nivå Very Good och hotelldriften certifieras enligt Svanens nya, tuffa kriterier.

– Det här är en långsiktig satsning för både oss på Niam och Scandic som vi är mycket glada över. Kombinationen av vårt kontorsprojekt The Dockworks och ett totalt nyrenoverat hotell med både skybar, relaxavdelning och restaurang blir väldigt attraktivt och lyfter hela området. Inresande kollegor till dem som hyr lokaler i The Dockworks kommer att kunna erbjudas en helhetslösning med både kontorsmiljö och ett stort hotell av högsta kvalitet, berättar Ola Kolmert, affärsutvecklare på Niam.

Nuvarande Scandic Ariadne stänger helt under den omfattande renoveringsperioden som startar under senhösten 2022.

– Scandic Ariadne är ett av våra äldre hotell i Stockholms innerstad och tillsammans med Niam känns det fantastiskt att nu få skänka nytt liv till både hotell och område. Stadsutvecklingen i Värtahamnen är ett mycket spännande projekt och lockar redan idag en mängd internationella resenärer från kryssningsverksamheten på andra sidan kajen till besöksnäringen i Stockholm. Under våren 2024 ser vi fram emot att fortsatt kunna erbjuda internationella, nationella och lokala gäster en hotellupplevelse i världsklass, samtidigt som Värtahamnen växer fram, säger Peter Jangbratt, Sverigechef på Scandic Hotels.

Fler Nyheter från förstasidan

Kedjan lämnar Stureplan – efter bara två år

Till FV: ”Det här läget går inte längre hand i hand med strategin”.

Bildextra: Så blir nya kvarteret på Kungsholmen

Skapar 8.000 kvm kontor och 114 nya bostäder.

Lista: Norska oljefonden tappade 1.700 miljarder

Vid årsskiftet hade Oljefonden aktievärden i fem svenska bygg- och fastighetsbolag som översteg en miljard kronor vardera.

Rekordår för outlet

Den tyska satsningen i Stockholmsområdet går som tåget.

SBB stoppar projekt – underleverantör går i konkurs

”Styrelsen har sökt andra lösningar men inte lyckats” säger koncern-vd Mikael Anjou

Stänger flaggskepp i city efter endast fyra år

Världsvarumärket lägger ner stor satsning mitt på Kungsgatan.

Blankare fortsätter trycka till fastigheter

Åtta av de 100 största blankningspositionerna finns i bygg- eller fastighetsbolag. FV berättar vilka bolag som finns i fokus.

Balder lägger beslag på ännu en 08-mack

Först lyxprojekt längs Birger Jarlsgatan. Nu lite längre ut från city.

Blir ny CFO på Stenvalvet

Ytterligare en CFO byter jobb.

SEPREF: Fyra av fem spår höjda krav på direktavkastning

Karin Witalis kommenterar den senaste undersökningen.

Rekryterar chef från Wästbygg

Ska utveckla nytt bolag.

Staden säljer för 600 mkr

Tre bolag i affär med Stockholms stad.

Klart: Alm blir storägare i Aros efter strukturaffär

Stor affär med bostäder. Läs om detaljerna.

Batljans superlycka

Starkt fredag på börsen. Men ännu återstår mer än hälften…

Tillbaka till förstasidan