Samhällsfastigheter

Så här ska det se ut när projektet står klart. Byggnaden är formgiven i etage och hämtar delvis sin inspiration från Yasuragi. Illustration: Reflex

Magnolia Bostad säljer äldreboende i Nacka

Magnolia Bostad säljer äldreboendet Hasseludden i Nacka om drygt 4.000 kvm med 60 lägenheter. Köpare är Malmegårds Fastigheter som därmed äger fem likande fastigheter.

Bernstrom & Partners har varit rådgivare i affären. Wigge & Partners har agerat legal rådgivare till Magnolia Bostad.

I angränsning till planområdet ligger den hyllade spaanläggningen Yasuragi( f.d. Lo-skolan uppförd, 1974).

Försäljningen avser fastigheten Nacka Hasseludden 1:79 och sker genom bolagsaffär. Projektet är Magnolia Bostads första försäljning till Malmegårds Fastigheter. Totalentreprenad är tecknat med Veidekke och Reflex arkitekter har ritat boendet. Hyresavtalet är tecknat på 15 år med Stockholms Sjukhem som kommer att ansvara för drift av äldreboendet. Byggnation av projektet påbörjas i januari 2023 med planerad inflyttning i början av 2025. Efter försäljning och frånträde av projektet har Magnolia Bostad ett projektledningsavtal med köparen som löper fram till färdigställande.

”Vi ser fram emot att öppna ett nytt äldreboende på vackra Hasseludden. Stockholms Sjukhem värdesätter kultur och har mycket aktiviteter kopplat till kultur. Därför namnges våra äldreboenden i egen regi med namn kopplat till kultur. Boendet i Hasseludden har fått namnet Poesin och kommer att ha ett rum inrett som bibliotek. Vi ser fram emot vårt nya samarbete med Malmegårds Fastigheter”, säger Peter Ceder, äldreomsorgschef Stockholms Sjukhem.

”Detta blir vårt femte äldreboende”, säger Bengt Malmegård, grundare och ägare av Malmegårds Fastigheter. ”Vi kan bara konstatera att Magnolia Bostad lyckats med att ta fram ett fantastiskt grönt och hållbart projekt med en mycket väletablerad och kompetent operatör. Vi är hedrade av att få möjlighet att fullfölja projektet tillsammans med Magnolia Bostad och Veidekke för att sen förvalta fastigheten i enlighet med vårt 100-åriga perspektiv.”

”Vi är mycket glada över att utveckla detta fina äldreboende åt Stockholms Sjukhem och Malmegårds Fastigheter som båda delar Magnolia Bostads syn på långsiktig hållbarhet. Med fantastisk arkitektur i en vacker omgivning kommer äldreboendet att erbjuda en mycket rofylld och fin boendemiljö”, säger Björn Bergman, Regionchef Öst Magnolia Bostad.

Äldreboendet ligger på Hasseludden i en lugn och havsnära del av Nacka. Boendet omfattar tre hopkopplade huskroppar i tre våningar, med 60 vårdlägenheter och gemensamhetslokaler centralt i byggnaden. Arkitekturen är japanskt inspirerad med en trädgård som bjuder in till utevistelse. Byggnaden kommer uppföras med träfasader och sedumtak. Miljöcertifiering planeras enligt Svanen.

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Toppmäklaren omhäktad

Åtalstiden förlängs  för den profilerade vd:n som misstänks för grovt bedrägeri och penningtvätt.

Planerar sälja i Stockholm

Agerar i det privata bolaget. Pengarna från försäljning ska användas till att betala skuld.

FV Quiz

FV Quiz: Sportstjärnorna och fastigheterna

Vad kan du om idrottsstjärnornas investeringar i fastighetsbranschen?

Det finns fortsatt torrt krut hos bolagen enligt FI-chefen

Daniel Barr, generaldirektör på Finansinspektionen tror inte att fastighetssektorn är i kris även fast läget är allvarligt.

Lansa köper vid Karlatornet

138 nybyggda bostäder. Första etableringen i Göteborgs stad.

Sandvik stannar och bantar HK

Förlängt hyresavtalet för huvudkontoret med 4.000 kvm.

”Ett helt gäng bolag kommer försvinna”

Landshövding och generaldirektör medverkade på Fastighetsdagen. Läs om några av höjdpunkterna och se flera bilder.

Säljer i innerstaden efter 110 år

Innehåller lägenheter samt kontorslokaler. FV berättar om priset.

Bonnier hyr ut 2.100 kvm till Domstolsverket

Första utflytten från Vasakronan.

Rekordstor fond om 42 miljarder

”En unik konkurrenskraft”. FV berättar hur mycket som redan förvärvats, vad som är aktuellt och vad som anses extra viktigt.

KKR köper 1.200 bostäder i Finland – siktar på Sverige

Har fokus på främst två segment.

”Inga tecken på minskade topphyror – tvärtom”

De ”dolda” vakanserna ökar, men ändå positiva signaler kring kontorets framtid.

Ny aktör siktar på miljardköp i centrala Stockholm

Fokus på innerstaden. Berättar för FV om strategin och vad som gör bolaget speciellt.

Tillbaka till förstasidan