Rutger Arnhults M2 köper från Anders Nordvalls Logistea.

Logistea köper nytt från M2 för 340 mkr i Kalmar

Logistea har förvärvat den nybyggda fastigheten Sigillet 1 i Kalmar från M2, som kontrolleras av Rutger Arnhult. Fastigheten värderas till 340 miljoner kronor och har en uthyrningsbar yta på 35.300 kvm. M2 kommer efter köpet äga 11,8 procent av Logistea då affären finansieras via emission. M2 har varit med i Logistea sedan det hette Odd Molly.

Annons

M2 har de senaste månaderna sålt flera fastigheter, bland annat en handfull i Stockholm, ett antal i Jönköping och det pågår förhandlingar om att sälja en i centrala Växjö.

Fastigheten som avyttras i Kalmar var den enda som M2 ägde i den småländska staden.

Årlig hyresintäkt i fastigheten i Kalmar uppgår till cirka 25,2 miljoner kronor med en återstående genomsnittlig kontraktslängd på cirka 8,5 år. 95 miljoner kronor av köpeskillingen erläggs genom en riktad kvittningsemission till Rutger Arnhults investment- och fastighetsbolag M2 Asset Management till en aktiekurs om 13,50 kronor per aktie.

Sigillet 1 är strategiskt belägen i Flygstaden, på Stämpelvägen 3, med direkt närhet till E22. Tillträde sker den 20 december.

Fastigheten uppfördes 2020 till 2022 och har en total uthyrningsbar yta på cirka 35.300 kvadratmeter. Hyresgäst är Nordic Nest som hyr samtliga ytor i fastigheten via triple-net avtal med löptider till september 2031 och december 2032. Årlig hyresintäkt uppgår till cirka 25,2 miljoner kronor (exklusive hyrestillägg och fastighetsskatt).

– Vi förvärvar en fastighet med en nyproducerad högkvalitativ byggnad som färdigställdes 2022 i ett mycket bra logistikläge och med god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider tecknade med en finansiellt stabil hyresgäst, säger Anders Nordvall, vice vd och transaktionschef, Logistea.

Jakob Mörndal, vd på M2:

– Avyttringen är ett led i M2:s fortsatta arbete med att konsolidera verksamheten, där vi frigör kapital för att återbetala skuld. Särskilt roligt är dock att vi genom försäljningen även ökar ägandet i Logistea som vi tror har en väldigt spännande framtid för sig.

Affären finansieras genom en emission av 551.809 Stam A aktier och 6 485 228 Stam B aktier i Logistea till en teckningskurs på 13,50 kronor per aktie samt lån och egna medel. Efter emissionen kommer M2 inklusive närstående och närståendebolag inneha 11,8 procent av kapitalet och 11,7 procent av rösterna i Logistea. Emissionen av Logistea-aktier sker utifrån det bemyndigande som erhölls på ordinarie årsstämma i Logistea den 5 maj 2023.

M2 har varit med bakom Logistea sedan det hette Odd Molly och endast var ett klädföretag. Efter att pressade Odd Molly börjat med fastighetsverksamhet tog 2021, som väntat, beslutet att dela verksamheterna, ett som fullt ut fokuserar på fastigheter inom lager och logistik (och senare blev Logistea). Modeverksamheten såldes,

Fler Nyheter från förstasidan

Växande möjligheter i mörka utrymmen

Bergutrymmen och gamla cisterner behöver inte bara vara garage, utan kan även ge plats åt odlingar, skyttebanor och gym. Bara fantasin sätter gränser.

Deka sålt hotell till Sinoma

Hotellfastigheten med 300 rum precis vid Centralstationen.

Krönika

Vi måste prata om Göteborg

”Demokratisk arkitektur är en lika knasig idé som demokratisk ekonomi.”

Chocken: Värdefall på 23 procent

Tappade nära 1,5 miljarder i fastighetsvärde.

”Stor potential i tio år till”

Logistikjättens prognos om den svenska marknaden.

Stormöte på gång för coworkingaktörer

”Vi har en otrolig fördel om vi får en samsyn”.

Bolaget bakom Sätra Centrum i konkurs

Det skulle inte bli några fler konkurser – nu blev det tre till.

Ny generaldirektör för SFV

Tidigare finansmarknadsminister tar över som generaldirektör. M-topp blir överdirektör.

Vasakronan hyr ut 3.100 kvm kontor till SGU

Större projektfastighet om 15.000 kvm fullt uthyrd.

AL hyr ut 1.300 kvm i Hagastaden

Lämnar lokaler mitt i city. Flyttar svenska huvudkontoret till Mineralvattenfabriken.

Podcast: Om stadsutveckling i Stockholm city

Anna Nordin från Vasakronan gästar senaste avsnittet för att prata om omvandlingen av Sergelstråket.

Liseberg: Skadan mindre än väntat

Större delar bedöms vara helt eller delvis oskadade.

Välkänd arkitektfirma flyttar till Gamla stan

Beslutat sig för att lämna landmärke.

Flyttar till Sergels torg

”Läget gör att det fortsatt är enkelt att ta sig till kontoret”.

Tillbaka till förstasidan