Johanna Hult Rentsch ny vd vid Platzer

Johanna Hult Rentsch har utsetts till ny vd för Platzer. Hon kommer närmast från rollen som avdelningschef för region Väst på NCC Property Development.
– Det blir jättespännande. Bolaget har ett fint förvaltningsbestånd och flera intressanta projektmöjligheter. Platzer har bidragit till Göteborgs utveckling på ett bra sätt, säger Johanna Hult Rentsch till Fastighetsvärlden.

Hon tillträder rollen som vd under sommaren, dock senast den 14 augusti.

Nuvarande vd P-G Persson kvarstår som vd för Platzer fram till dess att Johanna tillträder sin tjänst.

Därmed har det andra Göteborgsbaserade bolaget på kort tid fått en ny vd, efter att Mariette Hilmersson utsetts till vd för Willhem. Nu återstår för Castellum att hitta en ny vd efter Rutger Arnhult.

Platzer äger fastigheter för cirka 27 miljarder kronor.

Johanna Hult Rentsch är utbildad ingenjör och ekonom. Hon har lång erfarenhet av ledarroller och affärsutveckling inom fastighetsbranschen, med inriktning på projektutveckling. Hon har verkat såväl internationellt som nationellt och nu senast lokalt i Göteborg.

Johanna Hult Rentsch kommer närmast från rollen som avdelningschef för region Väst på NCC Property Development där hon sedan 2014 ansvarat för utveckling av projektfastigheter inom segmenten kontor, handel, logistik, hotell, hyresbostäder och samhällsfastigheter. Tidigare har hon bland annat arbetat med fastighetsutveckling i Syd-öst Europa för Inter Ikea Centre Group och även drivit egen verksamhet inom projektutveckling. Hon är även styrelseledamot i Västsvenska Handelskammaren och har ett stort intresse för och fokus på utvecklingen av Göteborg.

– Jag är mycket glad att kunna presentera Johanna Hult Rentsch som ny vd för Platzer. Med Johanna får Platzer en vd med ett genuint engagemang för hållbarhetsdimensionerna i fastighetsbranschen. Det har hon tydligt visat genom ett stort antal framgångsrika fastighetsprojekt som går helt i linje med bolagets vision att göra Göteborg till Europas bästa stad att arbeta i. Styrelsen har i Johanna mött en inspirerande ledare, som med sin affärsmässighet samt kunskap om och tro på Göteborg är redo att ta Platzers erbjudande och organisation in i nästa utvecklingsfas av tillväxten, säger Platzers styrelseordförande Charlotte Hybinette.

Johanna Hult Rentsch:

– Platzer är för mig ett mycket attraktivt och spännande fastighetsbolag med en tydlig vilja att bidra till Göteborgs utveckling. Platzers medarbetare är duktiga på det de gör och har förädlat och tillfört många fina platser i Göteborg de senaste åren. Jag är hedrad och glad över att få förtroendet att leda Platzer till nästa steg, säger hon och tillägger att hon inspireras av Platzers tänk kring hållbarhetsfrågan.

Johanna Hult Rentsch tillträder som vd under sommaren, dock senast den 14 augusti 2023. I syfte att säkerställa en ordnad övergång har styrelsen och P-G Persson kommit överens om att P-G kommer att kvarstå som vd för Platzer fram till dess att Johanna Hult Rentsch tillträder sin tjänst. P-G Persson berättade redan i slutet av augusti 2022 att han planerade att sluta under 2023.

Platzer och NCC har haft flera affärer ihop under de senaste åren, bland annat Kineum och MIMO i Mölndal.

P-G Persson, vd Platzer.

Fler Nyheter från förstasidan

Ikea öppnar i Täby Centrum

Sjätte satsningen i Stockholmsområdet. Nu i nytt väderstreck.

“Årets förhandlingar är oerhört tuffa”

Hyresgästföreningens förbundschef berättar om de svåra förhandlingarna.

Listor: Årets hyreshöjningar och yrkanden

Ovanligt många hyresförhandlingar är inte klara.

Hett, hett – men nu lite osäkert kring logistik

Succésatsning som skapat hela 4.600 arbetstillfällen.

Svefa förvärvar Set Up

Tagit en marknadsledande position.

Hyror för privatägda värdar i Stockholm klara

Avtal gäller 100.000 lägenheter.

Hit flyttar AMF sitt nya kontor – ”del av staden”

Vd Thomas Erséus berättar hur bolaget har tänkt.

Experter skapar ny podd för fastighet och finans

Hur ser betalningsviljan ut för fastigheter på direktmarknaden och vem är det som har högst blodtryck i fastighetsbranschen just nu? Ny podd går på djupet med stort och smått.

Hon blir ny vd för Niras

Blir ansvarig för 240 medarbetare.

Bilder: Förslag om 30 våningar vann

Landmärke förändras. 68 arkitektteam lämnade förslag.

Börsbolag redo att sälja mitt på Östermalm

Nästan 12.000 kvm. Läge som kan attrahera flera investerargrupper.

Tänkt storspelare gör första större förvärvet

Investerar i närheten av slottsmiljö.

Realplay

Kista är en nyckelfråga för Ericsson

Samverkansprojektet Kista Limitless har nu varit igång i drygt ett år. Under det året har man satt igång en rad aktiviteter samtidigt som de långsiktiga planerna fortsätter att mejslas fram.

Klart: Så mycket höjs hyrorna i Stockholm

Beslutet rör 77.000 lägenheter.

Tillbaka till förstasidan