P-G Persson, vd Platzer.

P-G Persson slutar som vd för Platzer under 2023

Efter nära 15 år som vd i bolaget har P-G Persson informerat Platzers styrelse om att han önskar lämna sitt uppdrag. Persson kommer arbeta kvar som vd fram till årsstämman i mars 2023. För FV berättar han om höjdpunkterna under åren – och hur han nobbat toppjobb i Stockholm.

Styrelsen inleder omgående en rekryteringsprocess.

P-G Persson:

– Att lämna som vd i Platzer i samband med årsstämman 2023 efter 15 år känns både helt naturligt och lite märkligt på samma gång. Det har varit en fantastiskt rolig resa där vi har gått från att vara ett mindre onoterat fastighetsbolag till ett av de ledande börsnoterade fastighetsbolagen i Göteborg, säger Persson som är 57 år.

P-G Persson var något av en doldis när han tog över Platzer den 11 mars 2008. Han kom då närmast från rollen som affärsområdeschef i Coor Service Management.

Den avgående vd:n berättar för Fastighetsvärlden att han tog beslutet under sommaren.

– Det är ett bra läge att sluta nu. Vi är klara med flera stora kontorsprojekt, vi har  även lagt en riktigt bra grund inom lager- och logistik och fått riktigt bra fast på uthyrningen och dessutom har stora Södra Änggården landat efter att långa turer i domstolar, säger Persson.

När han FV ber Persson lista tre saker som han är särskilt stolt över blir svaret:

  • Att få vara med och bygga upp ett bolag från grunden. Och vi jobbar egentligen till stora delar enligt samma ideér som vi bestämde då.
  • Börsnoteringen var speciellt. Det hade inte ägt rum någon notering på två och ett halvt år när vi gick till börsen 2013.
  • 2022. Det har varit ett riktigt bra år så här långt. Bland anat kring det jag ska tidigare. Att projekt har färdigställts, satsningen inom lager och logistik samt Södra ängsgården

– Skulle jag fortsätta nu skulle jag behöva energi för att dra igång mycket nytt. Och då talar vi säkert om en sjuårsperiod för att många stora saker ska gå i mål.

Persson fortsätter:

– Jag är oerhört tacksam för det förtroende jag fått från ägare, styrelse och medarbetare genom åren att tillsammans genomföra den tillväxtstrategi vi har haft i bolaget som har tagit oss dit vi är idag. Samtidigt inser jag att det är väldigt många år som jag har varit vd i bolaget och att det är dags för mig att göra utrymme för något annat i yrkeslivet. Jag har inget nytt uppdrag på gång utan kommer köra på som vanligt i Platzer fram till årsstämman 2023 och ser därefter fram emot att lite mer på distans följa Platzers fortsatta tillväxtresa.

P-G Persson säger till FV att han inte planera att bli styrelseproffs. Att han gärna vill ha ett jobb som kanske likande det som han fick när han kom till Platzer.

Fastighetsvärlden: Hur många toppjobb från Stockholmsbolag har du nobbat genom åren?

– Det är några stycken. Men jag trivs i Göteborg. Med familj och alla barnen här, Så det har inte varit läge så länge alla de bor här. Personligen trivs jag i Stockholm också, men det har aldrig riktigt varit något alternativ som situationen sett ut.

Charlotte Hybinette, styrelseordförande i Platzer, kommenterar:

– Jag vill rikta mitt och styrelsens varma tack till P-G för hans värdefulla arbete under nästan 15 år i bolaget. Under P-Gs engagerade och drivande ledarskap har bolaget framgångsrikt tagits till börsen och genom en tydlig strategi blivit en ledande aktör inom kommersiella fastigheter i Göteborg. Platzer har med P-G som vd utvecklats till ett starkt och värdeskapande fastighetsbolag på en stabil finansiell grund. Styrelsen inleder nu processen med att rekrytera en efterträdare för att driva det fortsatta tillväxtarbetet och förverkligandet av bolagets vision om att göra Göteborg till Europas bästa stad att arbeta i.

Fler Nyheter från förstasidan

Glädjerus på börsen – men en åker ner i källaren

Ett bolag fallit hela 16 procent. Åtta bolag upp mer än 7 procent.

Bostadsutvecklare varslar 15 procent av arbetsstyrkan

Uppgifter till FV: Närmare 40 anställda berörs.

Hyr takvåning om 2.600 kvm

Två tredjedelar av den stora projektfastigheten på östra Kungsholmen är nu uthyrd.

Årets affärskonsult 2022

”Det är smickrande, så klart”. Jobbat med fastighetstransaktioner i 20 år.

Zlatan Ibrahimovic köper på Östermalm igen

FV berättar detaljerna. Hela 55 procents värdeuppgång på tre år. Snabb affär.

Kan vinna Mipim Awards

Svenskt bolag: ”Wow, vi är superglada för den här prestigtunga nomineringen”.

57 procent färre sålda för Bonava

Vd:n: ”Vi är mer selektiva när vi startar projekt”.

Smällen: Tappade 1.705.000 miljoner under 2022

FV berättar om 23 svenska bolag som har bidragit.

Avgörande för 77.000 bostäder

Står för långt ifrån varandra i hyresförhandlingarna.

Besqab halverade produktionsstarterna 2022

Bra försäljningsnivå för det närmaste året ger utrymme att för effektivisering framåt.

Kraftigt lägre försäljning men starkt resultat från JM

Försäljningen vek kraftigt i slutet av året men bolaget lyckades hålla uppe resultatet bra – höjd utdelning föreslås.

Hit flyttar JM:s nya HK

Avtal om en 6.500 kvm i nytt kontorsprojekt. FV berättar om förändringen.

JM och Fabege i stor affär

Möjlighet att skapa 450 lägenheter i ”bortglömt område” som ka bli populärt.

Förvärvar vid Tegnérlunden

Affär i Stockholms innerstad.

Tillbaka till förstasidan