Kontorsprojektet MIMO i centrala Mölndal. Illustration: Tomorrow

Platzer förvärvar MIMO i Mölndal av NCC för 1,5 mdr

Platzer har förvärvat fastigheten MIMO i Mölndals innerstad från NCC. Tillträde och förvärvspris fastställs när projektet är färdigställt, vilket beräknas ske andra halvåret 2024. Bedömt fastighetsvärde är drygt 1,5 miljarder kronor.

Förvärvet är ett led i Platzers strategi att fortsätta växa och aktivt bidra till utveckling i expansiva Mölndal.

Platzer har förvärvat fastigheten MIMO, med fastighetsbeteckningen Kungsfisken 7, från NCC.

Fastigheten ligger i ett attraktivt område med såväl Mölndals galleria som Mölndals resecentrum i direkt anslutning. Här planeras dessutom utökad tågtrafik samt en snabb förbindelse med Landvetter flygplats. Projektet MIMO omfattas av en befintlig byggnad samt en nyproducerad del.

Här uppförs nu två kontorsbyggnader med 18 respektive 11 våningar, som kommer att byggas ihop med den befintliga byggnaden. Den totala bruttoareaytan är cirka 40.000 kvm, varav uthyrningsbar yta uppgår till 32.000 kvm. Räknat på den utbytbara ytan ger det ett pris om 46.900 kr/kvm.

Idag är uthyrningsgraden drygt 30 procent och bland hyreskontrakten kan Mindpark och Sats nämnas. MIMO utvecklas med det mänskliga välmåendet i centrum med extra fokus på ljud, ljus och luft. Byggnaden kommer att hållbarhetscertifieras enligt BREEAM nivå Excellent.

Tillträde av fastigheten sker när projektet är färdigställt, vilket beräknas till andra halvåret 2024.  Tillträdet är villkorat av en uthyrningsgrad på 80 %. Förvärvet görs som en så kallad ”forward sale” där parterna har fastställt grundläggande principer för hur beräkning ska göras vid projektets färdigställande. Bedömt fastighetsvärde är drygt 1,5 mdkr. Affären görs i enlighet med optionen som tecknades mellan Platzer och NCC 2017.

– Utvecklingstakten i Mölndals innerstad tillsammans med det stationsnära läget och knutpunkten för kollektivtrafik vid Mölndals bro gör att förvärvet av MIMO är helt i linje med vår strategi att långsiktigt äga och utveckla kommersiella fastigheter i attraktiva lägen. Vår plan är att fortsätta växa och aktivt bidra till områdesutveckling i Mölndals innerstad på samma sätt som vi gör i andra expansiva knutpunkter som till exempel Gamlestaden, säger P-G Persson, vd på Platzer.

– Både NCC och Platzer är starka aktörer i Västsverige och det är extra roligt att få fortsätta utveckla Mölndals stadskärna som vi båda ser potentialen i. Mimo utgör den sista pusselbiten i NCC:s utveckling av Mölndal och vi ser fram emot att kunna lämna över stafettpinnen för områdets fortsatta utveckling till Platzer när projektet är färdigställt, säger Joachim Holmberg, affärsområdeschef NCC Property Development.

NCC har tidigare utvecklat den runda stora kontorsfastigheten bredvid, där Essity är hyresgäst. Den såldes 2014 till Stena Fastigheter. NCC har även utvecklat Gallerian där, tillsammans med Citycon som sedan 2018 är helägare.

NCC och Platzer har sedan länge affärer ihop i Gårda i centrala Göteborg. Där har parterna tillsammans utvecklat det nya landmärket Kineum.

Fler Nyheter från förstasidan

Wallenstam avslutar veckan med miljardaffär

Säljer bostäder på nivån 70.000–75.000 kronor per kvadratmeter.

Daniel Kindberg frias

”Gud va skönt”. Dömdes till tre års fängelse i tingsrätten.

Nivika kraftigt övertecknad – börshandel inleds idag

Aktier för över 60 miljoner omsatta under första timmarnas handel.

Porträtt

Tryck i affärerna

Han är boktryckarlärlingen från Karlshamn som nått tre miljarder i fastighetsvärde. Doldisen Stefan Lindström gör ett allt större avtryck i branschen efter uppmärksammade köp.

Oscar säljer ännu ett tänkt lyxprojekt

Efter 79&Park, Norra Tornen och Primus så skulle detta resulterat i nästan 200 bostäder. FV avslöjar.

Newsec får ny vd – satsar även på övriga Europa

Läs om nya storsatsningen. Nya vd:n berättar för FV.

KlaraBo drog 45 procent i inledande handel

Kursrusning när KlaraBo började att handlas, efter kraftig överteckning i nyemissionen.

Duo säljer för för hela 3 miljarder

Läs om vilka fastigheter som ingår i transaktionen.

Östling och Orthén nya delägare

Når 3,6 miljarder genom nya förvärv.

Tessin Properties förvärvar sin första fastighet

Premiärförvärvet är avklarat. Läs om objektet och detaljerna.

Granit passerar 5 miljarder

Läs om Tenzingbolagets senaste förvärv.

Swiss Life i mål med köp för hela 13 miljarder

Fv berättar om de mest kända fastigheterna.

Klart: Tar över efter historisk McDonalds på Kungsgatan

Stenhård konkurrens i närområdet.

Areim och Holmströmgruppen in i Ankarhagen

32 fastigheter om totalt nästan 100.000 kvm lokaler.

Tillbaka till förstasidan