Jakobsbergs Centrum sålt för 700 Mkr

För några dagar sedan meddelade Drott att det sålt sin andel i Jakobsbergs Centrum för 111 Mkr. Fastighetsvärlden Idag kan nu avslöja att hela Jakobsbergs Centrum sålts för ca 700 Mkr. Köpare är Doughty Hanson & Co, eller mer korrekt, två dotterbolag till den fastighetsfond, Doughty Hanson & Co Real Estate Fund, som företaget satte upp för något år sedan och som har en placeringskapacitet på ca 600 miljoner dollar. Affären beräknas slutföras i mars efter nödvändiga kommunala beslut etc.

Jakobsbergs Centrum sålt för 700 Mkr

För några dagar sedan meddelade Drott att det sålt sin andel i Jakobsbergs Centrum för 111 Mkr. Fastighetsvärlden Idag kan nu avslöja att hela Jakobsbergs Centrum sålts för ca 700 Mkr. Köpare är Doughty Hanson & Co, eller mer korrekt, två dotterbolag till den fastighetsfond, Doughty Hanson & Co Real Estate Fund, som företaget satte upp för något år sedan och som har en placeringskapacitet på ca 600 miljoner dollar. Affären beräknas slutföras i mars efter nödvändiga kommunala beslut etc. Dougthy Hanson & Co är Europas största oberoende fondbolag. Säljarna är totalt fyra stycken. Drott har redan nämnts men därutöver har säljarna varit kommunägda Järfällabygdens Hus AB, Flemming Sweden B.V. (Morgan Stanley) samt Järfälla kommun. Rådgivare till säljarna har DTZ Swede Property samt Centrumutveckling Håkan Karlsson AB varit. I affären ingår Jakobsbergs Centrumgalleria och två närliggande bostadsfastigheter samt lite mark för parkering. Den minsta delen av försäljningen står kommunen för som endast sålt lite mark för parkeringsändamål. Allra största försäljningen har det kommunägda Järfällabygdens Hus stått för som förutom sin del i centrum även sålt de två bostadsfastigheterna. Totalt omfattar affären nio fastigheter med 67000 kvm ythyrningsbar area. Av detta är 33000 kvm butiks- eller service, 8000 kvm kontor och 26000 kvm bostäder. Jonas Grandér på Doughty Hanson: -Vi är glada över att ha genomfört ett första fastighetsförvärv i Sverige. Särskilt som det inkluderar den välkända centrumgallerian i Jakobsberg som är en stabil och intressant tillgång med utvecklingspotential. Doughty Hanson utreder nu olika möjligheter att förädla anläggningen genom att bl.a. integrera köpcentret med de två närliggande bostadsfastigheterna som har kommersiella ytor i bottenplanet. Man räknar också med att det ska bli en effektivare förvaltning av centret genom en enda ägare istället för som tidigare tre stycken.

Fler Nyheter från förstasidan

Glädjerus på börsen – ett bolag upp hela 11 procent

En riktigt positiv handelsdag på börsen. Flera fastighetsaktier nästan rusat uppåt.

Nu är Karlatornet snart högst i Sverige

På väg att peta Turning torso från tronen.

”Är som ett hajstim”

Ilija Batljan: ”När allt är bra är alla ens kompisar. Tills man börjar blöda. Då blir man uppäten.”

Besvikelsen över satsningen i New York

Vakanser på 93 respektive 60 procent i kontorsprojekt på Manhattan. FV går igenom läget.

Överväger försäljningar

Äger över 500.000 bostäder. Öppnar för att sälja för över 100 miljarder kronor till delägare. Per Ekelund berättar för FV.

CLS säljer för en halv miljard

Läs om ägarbilden i det ”svenska” bolaget.

Nej till fyra nya IES-skolor – bolag drabbas

Fv berättar vilka fyra fastighetsbolag som drabbas av beslutet.

SBB sålt allt i Stenhus

SBB har avyttrat sitt aktieinnehav i noterade Stenhus Fastigheter.

Storbolag faller tungt

Tufft för flera av de allra största fastighetsbolagen på börsen under tisdagen.

Domstol fäller Skanskas nya hotell

Tvingas börja om på ruta ett.

Akelius har miljardköpt – för 4,04 procent

Bolagets belåningsgrad är 9 procent.

Topplista

Lista: Största uthyrningarna av kontor 2022

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2022, inklusive rådgivare till partnerna.

Jacob Karlssons känga till aktieanalytiker

K-Fastigheters vd om framtiden och bolagets mål.

Titania säljer ”hemligt” lyxprojekt i Kalifornien

Vd:n ”Det har varit otroligt kul och lärorikt att göra projektet men det är inget vi kommer att göra om”.

Tillbaka till förstasidan