Index köper företagspark utanför Skellefteå

Index Investment Group väcker liv i Ersmark Skellefteå och köper Metsos tomma industrilokaler. Tillsammans med fastighetsbolaget Gretabo satsar man nu stort på att få attrahera små- och medelstora företag att hyra kontors- och industrilokaler. Idag fins 21.000 kvm lokaler – allt tomställt.

Fastigheten om drygt 100.000 kvadratmeter består idag av drygt 21.000 kvm uthyrningsbar yta, och mer går att tillföra.

Regionen växer kraftigt och hållbara lokaler efterfrågas av små- och medelstora företag. Som ett resultat av detta väljer IndexInvestment Group tillsammans med fastighetsbolaget Gretabo att förvärva Metsos lokaler på Ersmark för att erbjuda konkurrenskraftiga lokaler i en region på ordentlig frammarsch.

– Det här är en mycket intressant fastighet i en expanderande region. Vi ser möjlighet till ett bra kassaflöde på en god värderingsnivå, säger Rickard Haraldsson, vd Index Investment Group

Gretabo grundades 2019 och har som affärsidé att i expanderande regioner initiera och driva bostadsprojekt med miljö, trivsel och ekonomi i fokus.

– Att få engagera oss i en industrisatsning och kunna erbjuda små- och medelstora företag ett hållbart och prisvärt alternativ är en milstolpe för oss. Med Kåge älv runt husknuten ges dessutom möjligheter att med hjälp av hybrid värmepumpsteknik producera el som är effektiv och koldioxidneutral som kan generera såväl värme som kyla till våra anläggningar. Det i kombination med solpaneler gör Ersmark Företagspark till ett grönt alternativ, säger Jonas Ryberg, grundare och vd av Gretabo.

– Vi är glada över att kunna lämna över en klassisk industribyggnad i en fin miljö till nästa generation, säger Ulf Kendrup, Sverigechef på Metso Outotec Sweden AB.

Bakom Gretabo står grundarna och entreprenörerna Jonas Ryberg, Claes Lagergren, Christer Asplund och Bengt Ivansson, tidigare näringslivschef på Skellefteå Kommun.

Index Investment Group har gedigen erfarenhet av större fastighetsutvecklingsprojekt och kan med sin kompetens vidareutveckla fastigheten.

Fler Nyheter från förstasidan

Almedalen

Höjdpunkter Almedalen 2022

FV listar ett 90-tal höjdpunkter för fastighets- och byggbranschen.

Lista: Så många från bolagen åker till Almedalsveckan

I många fall något färre deltagare. Ett stort bolag nobbar helt.

SBB rusade – steg med 18%

Uppåt på börsen under fredagen.

Randviken säljer för 490 mkr

23.000 kvm och hyresintäkter på 26,4 mkr/år.

SBB ökar säljtakten – avyttrar för hela 860 mkr

Avyttrar fyra fastigheter till två aktörer,

Hon blir ny vd för 67-miljarderbolag

Välkänd person blir vd för bolag med 28.000 bostäder.

Vill stoppa kriminella i fastighetsbanschen

Affärer ska kunna stoppas. Morgan Johansson: ”Den svenska fastighets­marknaden kan enkelt utnyttjas av den organiserade brottsligheten”.

Realplay

Online på väg att möta offline

Den vanliga butikshandeln upplever något av ett uppsving just nu. E-handeln kommer dock mer än dubblas fram till 2030 tror experter. Men ska det ske genom hemleveranser, ombud, boxar eller olika hybridformer?

Hoppar av skolköp från Sisab

”Försvårar för planeringen av finansieringen”.

Nye Åhlénsägaren: ”Dags att tänka över hyresnivåerna”

Åhléns nya storägare Ayad Al Saffar i FV-intervju om expansionsplaner, vägen till framgång, hyresnivåer och om sen på att äga fastigheter.

Wonna I de Jong förvärvar stort på Östermalm

Miljardaffär med stor fastighet.

Miljardköper igen efter nya hotläget – Balderbolag säljer

Har ägt sedan 2014. Fastighetsvärdet upp 167 procent på åtta år.

Klassiska Gondolen byter ägare

Renoveras och öppnar på nytt nästa år. Lallerstedt lämnar. Klart med ny aktör.

Beskedet: Grönan byggs ut

Ökar nöjesparkens yta med 20 procent.

Tillbaka till förstasidan