Zlatan Ibrahimovic har köpt ytterligare en fastighet på Östermalm. Tidigare ägde han en hörnfastighet. Nu har han köpt även grannfastigheten. Foto: Fastighetsvärlden.

Ibrahimovic köper av Goetze – 55 procent upp

Zlatan Ibrahimovic utökar sitt fastighetsbestånd på Östermalm i Stockholm. För 130 miljoner köper han grannfastigheten till det penthouse som han sedan tidigare äger. Säljaren Tino Goetze avyttrar med en värdeuppgång på 55 procent på några få år.

Hösten 2015 avslöjade Fastighetsvärlden att Zlatan Ibrahimovic köpt fastigheten Lindormen 13 på Östermalm för 110 miljoner kronor. Det handlade om den tidigare Elimkyrkan.

Nu kan Fastighetsvärlden berätta att Ibrahimovic förvärvat ytterligare en fastighet i stadsdelen och det handlar om grannfastigheten Lindormen 12. Priset är 130 miljoner kronor, motsvarande 122.500 kronor per kvadratmeter. Säljare är advokaten och fastighetsinvesteraren Tino Goetze som ägt den under några år och som säljer för 55 procent över sitt förvärvspris.

Enligt uppgift till Fastighetsaffären ska affären mellan parterna gått väldigt snabbt och enkelt. Fredegårds Fastighetsbyrå uppges ha varit rådgivare till båda parter.

Den aktuella fastigheten, som ligger vägg i vägg med Ibrahimovics tidigare townhouse, innehåller 1 061 kvm uthyrbar yta, varav 874 kvm bostäder och 187 kvm lokaler. Totalt handlar det om nio lägenheter, 2 st 1:or, 3 st 2:or, 1 st 3:a, 1 st 4:a, 2 st 5:or.

Personer med insyn i affären uppger att Ibrahimovic köpt grannfastigheten Lindormen 12 för ”familjemedlemmar och vänner”.

Tidningen Hem & Hyra, som först berättade om fotbollsstjärnans ”köp på Östermalm”, skriver att hyresgästerna vid ägaröverlåtelsen fick ett brev som undertecknades med ”Vänligast, Zlatan & Helena”. De motiverade även köpet av hyresfastigheten med ”Tillfället gavs och vi tog det”.

Ibrahimovics grannfastigheter ägs av Olov Lindgren Fastigheter respektive en bostadsrättsförening. Av kvarterets 20 fastigheter ägs två av Olov Lindgren, två av Zlatan Ibrahimovic, en av Sveriges Skorstensfejaremästares Riksförbund, två av privatpersoner och resten av bostadsrättsföreningar.

Fastigheterna mittemot Ibrahimovics nyinköpta ägs av en bostadsrättsförening respektive Sparbössan.

Tino Goetze är sedan länge en stor fastighetsinvesterare, i Stockholm och även på Gotland. I slutet av 2021 berättade Fastighetsvärlden att Goetze köpt en större fastighet, Kvarteret Charon, vid Kornhamnstorg i Gamla stan för ett pris som Fastighetsvärlden bedömde till 900 miljoner kronor. I början av 2021 köpte han fastigheten Bacchus 1 på Skeppsbron i samma stadsdel för ett pris som Fastighetsvärlden då bedömde till 550 miljoner kronor.

Fastigheten på Östermalm, med Ibrahimovic som köpare, avyttrades under 2021, men tillträde ägde rum först i slutet av april 2022.

Första köpet i Stockholm. Fastigheten Lindormen 13 förvärvades 2015. Foto/montage: Fastighetsvärlden
Det senaste fastighetsförvärvet av Ibrahimovic: Fastigheten Lindormen 12 på Östermalm som innehåller totalt nio lägenheter samt en butikslokal. Foto: Fastighetsvärlden

Fler Nyheter från förstasidan

Logistea närmare drömprojekt om 380.000 kvm

Niklas Zuckerman: ”Samverkan har skett i god anda och tempo”.

”Ett gift med ett fult tryne”

Bostadsministern kommenterar situationen för FV.

Stort projekt mitt på Kungsholmen

Aktuellt med hotell och takbar.

Klart: Köper unika Kurön

Fem ö-fastigheter i Mälaren har fått en ny ägare.

Bilder: Rekordpris på nya lägenheter på Sandhamn

Läs om det nya projektet bredvid Seglarhotellet.

Försäljning i city avbruten

Buden nådde inte upp till prisförväntningarna.

Bilder: Klart för bygge i nationalstadsparken

Investering i hotell- och konferensanläggning. Se hur den välkända anläggningen kommer att utvecklas.

Randstad flyttar till Fabege

En av årets större uthyrningar.

Rullande nyemission skulle kunna ge 2,5 miljarder

SBB lägger fram förslaget med nya aktier som alternativ till kontanter.

Två nya till Sergelgatan

En snabbväxande öppnar mitt i Stockholm och en klädkedja byter läge.

Redo miljardköpa logistik och bostäder

Investeringschefen berättar vad bolaget vill förvärva. Sett prisskifte i marknaden.

The Works intar 2.500 kvm hos Hufvudstaden

Hyr 2.500 kvm högt upp i kommande projektfastighet.

Hyr hela 4.700 kvm för globalt huvudkontor

Lämnar OMX-huset som ägs av Fastpartner.

Ännu en nyemission – Nivika fyller på

Befintliga ägare späds ut med 25 procent när bolaget tar in 750 mkr via en riktad nyemission.

Tillbaka till förstasidan