Ibrahimovic äger två grannfastigheter på Östermalm.

Ibrahimovic köper av Goetze – 55 procent upp

Zlatan Ibrahimovic utökar sitt fastighetsbestånd på Östermalm i Stockholm. För 130 miljoner köper han grannfastigheten till det penthouse som han sedan tidigare äger. Säljaren Tino Goetze avyttrar med en värdeuppgång på 55 procent på några få år.

Annons

Hösten 2015 avslöjade Fastighetsvärlden att Zlatan Ibrahimovic köpt fastigheten Lindormen 13 på Östermalm för 110 miljoner kronor. Det handlade om den tidigare Elimkyrkan.

Nu kan Fastighetsvärlden berätta att Ibrahimovic förvärvat ytterligare en fastighet i stadsdelen och det handlar om grannfastigheten Lindormen 12. Priset är 130 miljoner kronor, motsvarande 122.500 kronor per kvadratmeter. Säljare är advokaten och fastighetsinvesteraren Tino Goetze som ägt den under några år och som säljer för 55 procent över sitt förvärvspris.

Enligt uppgift till Fastighetsaffären ska affären mellan parterna gått väldigt snabbt och enkelt. Fredegårds Fastighetsbyrå uppges ha varit rådgivare till båda parter.

Den aktuella fastigheten, som ligger vägg i vägg med Ibrahimovics tidigare townhouse, innehåller 1 061 kvm uthyrbar yta, varav 874 kvm bostäder och 187 kvm lokaler. Totalt handlar det om nio lägenheter, 2 st 1:or, 3 st 2:or, 1 st 3:a, 1 st 4:a, 2 st 5:or.

Personer med insyn i affären uppger att Ibrahimovic köpt grannfastigheten Lindormen 12 för ”familjemedlemmar och vänner”.

Tidningen Hem & Hyra, som först berättade om fotbollsstjärnans ”köp på Östermalm”, skriver att hyresgästerna vid ägaröverlåtelsen fick ett brev som undertecknades med ”Vänligast, Zlatan & Helena”. De motiverade även köpet av hyresfastigheten med ”Tillfället gavs och vi tog det”.

Ibrahimovics grannfastigheter ägs av Olov Lindgren Fastigheter respektive en bostadsrättsförening. Av kvarterets 20 fastigheter ägs två av Olov Lindgren, två av Zlatan Ibrahimovic, en av Sveriges Skorstensfejaremästares Riksförbund, två av privatpersoner och resten av bostadsrättsföreningar.

Fastigheterna mittemot Ibrahimovics nyinköpta ägs av en bostadsrättsförening respektive Sparbössan.

Tino Goetze är sedan länge en stor fastighetsinvesterare, i Stockholm och även på Gotland. I slutet av 2021 berättade Fastighetsvärlden att Goetze köpt en större fastighet, Kvarteret Charon, vid Kornhamnstorg i Gamla stan för ett pris som Fastighetsvärlden bedömde till 900 miljoner kronor. I början av 2021 köpte han fastigheten Bacchus 1 på Skeppsbron i samma stadsdel för ett pris som Fastighetsvärlden då bedömde till 550 miljoner kronor.

Fastigheten på Östermalm, med Ibrahimovic som köpare, avyttrades under 2021, men tillträde ägde rum först i slutet av april 2022.

Första köpet i Stockholm. Fastigheten Lindormen 13 förvärvades 2015. Foto/montage: Fastighetsvärlden
Det senaste fastighetsförvärvet av Ibrahimovic: Fastigheten Lindormen 12 på Östermalm som innehåller totalt nio lägenheter samt en butikslokal. Foto: Fastighetsvärlden

Missa inte! Fastighetsdagen Uppsala 2024

Den 9 april är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Fastighetsdagen Uppsala. Seminariet äger rum på Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Balder lämnat Ryssland – Lindeborg kämpar

Fem svenska fastighetsbolag nu i mål med planen att lämna Ryssland.

Byggstartar 20 våningar – blir Sollentunas högsta

Nästan hälften av bostäderna i höghusprojektet har bokats av köpare.

Rekryterarna spanar…

Hur ser det ut med rekryteringar kopplade till teknisk kompetens, och vart är marknaden på väg? Real Competence utreder.

Erik Nyman till JLL

Rekyterat ny head of research.

En av Stockholms allra största till salu

FV berättar om en riktigt stor försäljning som kan vara på gång. Svår marknad testas på riktigt.

Största markanvisningar för lokaler under 2023

Högsta priserna och största volymerna redovisas.

Bildextra: CA satsar på exklusiva kanalvillor

Pris: 25–31 miljoner. ”Liknar inget annat du kan hitta i Sverige”.

Stockholm och Norrland i topp – och botten

Ny statistik från SCB. FV listar snabbväxarna.

Ramboll söker nya kontor

Vasakronan och Platzer kan tappa stor hyresgäst i Stockholm respektive Göteborg.

Affär för hela 180.000 kr/kvm i city

Hög köpeskilling när fastighet i centrala Stockholm byter ägare.

Advokatbyrå i city flyttar

Flyttar till fastighetsbolagets storköp.

De mest aktiva kommunerna kring markanvisning

Mindre och hårdsatsande kommun intar andraplatsen.

Corem dumpar ett stort projekt på segt Manhattan

”Kanske den sämsta affären i mitt liv”. FV visar karta över projekten. Ett stort huvudbry om 33.000 kvm återstår.

Innovation Properties och Barings byggstartat 264

Duo byggstartar stort bostadsprojekt söder om Stockholm. Se flera bilder.

Tillbaka till förstasidan