Ibrahimovic utmanar padeldöden

Flera padelkedjor har gått i konkurs de senaste månaderna. Och det senaste året har mängder med planerade projekt ställts in. Men Zlatan Ibrahimovics Padel Zenter går vidare med sitt projekt i Silverdal, längs E4:an strax norr om Stockholm.

–Vi har fått besked om den juridiska processen, nu kommer nästa steg, säger Thomas Sandström, delägare och vd för Ibrahimovics padelsatsning, till Fastighetsvärlden.

Det efter att en bostadsrättsförening, som är granne till projektet, under våren 2022 tagit ärendet till mark- och miljööverdomstolen.

”Padel Zenters huvudkontor i Stockholm. Kommer snart”, skrev Zlatan Ibrahimovic i en tweet inför helgen utan att berätta mer, men han publicerade två nya illustrationer.

Fastighetsvärlden kan allså berätta att det handlar om bolagets stora planerade projekt i Silverdal i södra Sollentuna. Totalt handlar projektet om en bruttoarea på 7.175 kvm. Ljus bruttoarea är 4.550 kvm. Antalet padelbanor som planeras är 14 som ska fördelas över två våningsplan. Det planeras även för bland annat kontorsytor. Just höjden på byggnaden är en av anledningarna till bostadsrättsföreningens protester.

– Det finns inga förändringar i våra planer jämfört med de ursprungliga, säger Sandström utan att vilja kommentera eventuellt datum för byggstart.

Om projektet förverkligas kommer det bli en av de största padelhallarna i Sverige. Enligt Fastighetsvärldens topplista över de största anläggningarna, utifrån antalet banor, kommer det att bli den elfte största i landet.

Det finns i dag fem Padel Zenter, i Årsta (Stockholm), Uppsala, Örebro, Skövde och i Jönköping. Ett ska även byggas i Milano. Det i Årsta, som slog upp portarna 2017, ska dock stänga eftersom byggnaden ska rivas i samband med att hela området utvecklas. Angående framtiden och ytterligare nya etableringar säger Sandström:

– Dyker det upp något intressant så tittar vi på det.

Padel Zenter, som till 70 procent ägs av Zlatan Ibrahimovic, har expanderat i ett lägre tempo än flera av konkurrenter, delvis för att man för några år sedan började frukta en överetablering.

Om anläggningen i Sollentuna, nära Kista, förverkligas blir det en av landets största enligt Fastighetsvärldens topplista ööver de största padelhallarna i Sverige. Illustration: Padel Zenter
Padelhallen ska byggas bredvid Pelikan Self Storage i Silverdal, vid den rondell som finns där. På det nedre planet planera för 6 banor och garage och på det övre 8 banor samt lounge och butik. Illustration: Padel Zenter.

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Stänger butik mitt på Kungsgatan

Tillhör de som expanderat absolut snabbaste i hela Sverige.

Pembroke, Mästerhuset.

Restaurangsatsning om hela 1.250 kvm – mitt i city

Om satsningen: ”Kan vara världsunik.”

Podcasten med fokus på SBB:s möjliga game-changer

Det artonde avsnittet av fastighetsbranschens hyllade podd.

Utnämner fem till partners

Joakim Arvius motiverar.

Butik vid Stureplan stängd efter 21 år

Valt att inte förlänga hyresavtalet.

Bonava varslar 400

Hela var fjärde anställd berörs.

Ny storägare i börsbolag

Bolag även köpt sju fastigheter. Nu stor ägare i två liknande bolag.

Foto Jan Wifstrand
Krönika

Nu är hela Sverige ett utsatt område

”De kriminella gängen regerar. I problemområdena är mord och mordförsök fem gånger vanligare och anlagda bränder är upp till tolv gånger vanligare.”

Amerikansk jätte bantar ytorna i city

Lämnar ett våningsplan.

JM säljer allt vid Brommaplan – stor projektdröm död

Var redo att investera 4 miljarder.

Rikshem avyttrar Folkhem till Nordr

Biljana Pehrsson: ”Folkhem har en stor potential och vi vill expandera geografiskt i Sverige och Norge”.

Framtiden vill höja hyrorna 7% – lägre än Fastighetsägarna

68.000 lägenheter berörs. Ger även en möjlighet för en treårig lösning.

Normals vd: ”Inte raketforskning driva butik”

Butikskedjan växer i rekordfart. Ny satsning i centrala Stockholm.

Bonava får rabatt på 110 miljoner i Nacka

Ingen ny upphandling kommer att krävas.

Tillbaka till förstasidan