Ibrahimovic utmanar padeldöden

Flera padelkedjor har gått i konkurs de senaste månaderna. Och det senaste året har mängder med planerade projekt ställts in. Men Zlatan Ibrahimovics Padel Zenter går vidare med sitt projekt i Silverdal, längs E4:an strax norr om Stockholm.

–Vi har fått besked om den juridiska processen, nu kommer nästa steg, säger Thomas Sandström, delägare och vd för Ibrahimovics padelsatsning, till Fastighetsvärlden.

Det efter att en bostadsrättsförening, som är granne till projektet, under våren 2022 tagit ärendet till mark- och miljööverdomstolen.

”Padel Zenters huvudkontor i Stockholm. Kommer snart”, skrev Zlatan Ibrahimovic i en tweet inför helgen utan att berätta mer, men han publicerade två nya illustrationer.

Fastighetsvärlden kan allså berätta att det handlar om bolagets stora planerade projekt i Silverdal i södra Sollentuna. Totalt handlar projektet om en bruttoarea på 7.175 kvm. Ljus bruttoarea är 4.550 kvm. Antalet padelbanor som planeras är 14 som ska fördelas över två våningsplan. Det planeras även för bland annat kontorsytor. Just höjden på byggnaden är en av anledningarna till bostadsrättsföreningens protester.

– Det finns inga förändringar i våra planer jämfört med de ursprungliga, säger Sandström utan att vilja kommentera eventuellt datum för byggstart.

Om projektet förverkligas kommer det bli en av de största padelhallarna i Sverige. Enligt Fastighetsvärldens topplista över de största anläggningarna, utifrån antalet banor, kommer det att bli den elfte största i landet.

Det finns i dag fem Padel Zenter, i Årsta (Stockholm), Uppsala, Örebro, Skövde och i Jönköping. Ett ska även byggas i Milano. Det i Årsta, som slog upp portarna 2017, ska dock stänga eftersom byggnaden ska rivas i samband med att hela området utvecklas. Angående framtiden och ytterligare nya etableringar säger Sandström:

– Dyker det upp något intressant så tittar vi på det.

Padel Zenter, som till 70 procent ägs av Zlatan Ibrahimovic, har expanderat i ett lägre tempo än flera av konkurrenter, delvis för att man för några år sedan började frukta en överetablering.

Om anläggningen i Sollentuna, nära Kista, förverkligas blir det en av landets största enligt Fastighetsvärldens topplista ööver de största padelhallarna i Sverige. Illustration: Padel Zenter
Padelhallen ska byggas bredvid Pelikan Self Storage i Silverdal, vid den rondell som finns där. På det nedre planet planera för 6 banor och garage och på det övre 8 banor samt lounge och butik. Illustration: Padel Zenter.

Missa inte! Bostadsdagen 2023

Den 22 februari är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Bostadsdagen 2023. Det äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Ikea öppnar i Täby Centrum

Sjätte satsningen i Stockholmsområdet. Nu i nytt väderstreck.

“Årets förhandlingar är oerhört tuffa”

Hyresgästföreningens förbundschef berättar om de svåra förhandlingarna.

Listor: Årets hyreshöjningar och yrkanden

Ovanligt många hyresförhandlingar är inte klara.

Hett, hett – men nu lite osäkert kring logistik

Succésatsning som skapat hela 4.600 arbetstillfällen.

Svefa förvärvar Set Up

Tagit en marknadsledande position.

Hyror för privatägda värdar i Stockholm klara

Avtal gäller 100.000 lägenheter.

Hit flyttar AMF sitt nya kontor – ”del av staden”

Vd Thomas Erséus berättar hur bolaget har tänkt.

Experter skapar ny podd för fastighet och finans

Hur ser betalningsviljan ut för fastigheter på direktmarknaden och vem är det som har högst blodtryck i fastighetsbranschen just nu? Ny podd går på djupet med stort och smått.

Hon blir ny vd för Niras

Blir ansvarig för 240 medarbetare.

Bilder: Förslag om 30 våningar vann

Landmärke förändras. 68 arkitektteam lämnade förslag.

Börsbolag redo att sälja mitt på Östermalm

Nästan 12.000 kvm. Läge som kan attrahera flera investerargrupper.

Tänkt storspelare gör första större förvärvet

Investerar i närheten av slottsmiljö.

Realplay

Kista är en nyckelfråga för Ericsson

Samverkansprojektet Kista Limitless har nu varit igång i drygt ett år. Under det året har man satt igång en rad aktiviteter samtidigt som de långsiktiga planerna fortsätter att mejslas fram.

Klart: Så mycket höjs hyrorna i Stockholm

Beslutet rör 77.000 lägenheter.

Tillbaka till förstasidan