Ibrahimovic utmanar padeldöden

Flera padelkedjor har gått i konkurs de senaste månaderna. Och det senaste året har mängder med planerade projekt ställts in. Men Zlatan Ibrahimovics Padel Zenter går vidare med sitt projekt i Silverdal, längs E4:an strax norr om Stockholm.

Annons

–Vi har fått besked om den juridiska processen, nu kommer nästa steg, säger Thomas Sandström, delägare och vd för Ibrahimovics padelsatsning, till Fastighetsvärlden.

Det efter att en bostadsrättsförening, som är granne till projektet, under våren 2022 tagit ärendet till mark- och miljööverdomstolen.

”Padel Zenters huvudkontor i Stockholm. Kommer snart”, skrev Zlatan Ibrahimovic i en tweet inför helgen utan att berätta mer, men han publicerade två nya illustrationer.

Fastighetsvärlden kan allså berätta att det handlar om bolagets stora planerade projekt i Silverdal i södra Sollentuna. Totalt handlar projektet om en bruttoarea på 7.175 kvm. Ljus bruttoarea är 4.550 kvm. Antalet padelbanor som planeras är 14 som ska fördelas över två våningsplan. Det planeras även för bland annat kontorsytor. Just höjden på byggnaden är en av anledningarna till bostadsrättsföreningens protester.

– Det finns inga förändringar i våra planer jämfört med de ursprungliga, säger Sandström utan att vilja kommentera eventuellt datum för byggstart.

Om projektet förverkligas kommer det bli en av de största padelhallarna i Sverige. Enligt Fastighetsvärldens topplista över de största anläggningarna, utifrån antalet banor, kommer det att bli den elfte största i landet.

Det finns i dag fem Padel Zenter, i Årsta (Stockholm), Uppsala, Örebro, Skövde och i Jönköping. Ett ska även byggas i Milano. Det i Årsta, som slog upp portarna 2017, ska dock stänga eftersom byggnaden ska rivas i samband med att hela området utvecklas. Angående framtiden och ytterligare nya etableringar säger Sandström:

– Dyker det upp något intressant så tittar vi på det.

Padel Zenter, som till 70 procent ägs av Zlatan Ibrahimovic, har expanderat i ett lägre tempo än flera av konkurrenter, delvis för att man för några år sedan började frukta en överetablering.

Om anläggningen i Sollentuna, nära Kista, förverkligas blir det en av landets största enligt Fastighetsvärldens topplista ööver de största padelhallarna i Sverige. Illustration: Padel Zenter
Padelhallen ska byggas bredvid Pelikan Self Storage i Silverdal, vid den rondell som finns där. På det nedre planet planera för 6 banor och garage och på det övre 8 banor samt lounge och butik. Illustration: Padel Zenter.

Missa inte! Fastighetsdagen Stockholm 2024

Den 23 maj är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Fastighetsdagen Stockholm. Seminariet äger rum på Spegelsalen, Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Patriam Vinkelhuset

Byggstartar lyxlägenheter på Lilla Essingen

FV-intervju med vd om att våga börja byggstarta. ”För oss är framdrift viktigt.”

Han blir ny vd för Nivika

Lämnade vd-rollen på annat börsnoterat bolag den 31 januari 2024.

Känd Stureplanskrog i konkurs

Nya delägare och stjärnkockar räckte inte. SEB Trygg Liv tappar stor hyresgäst.

Hotell vid Stureplan växer – tar över två grannlokaler

Stockholms äldsta hotell utökar bar och matsal.

Bildextra: Så blir Jernhusens nya ”återbruks-HK”

Det händer mer än någonsin inom bolaget. Nu flyttar man även sitt huvudkontor – och gör en storsatsning på hållbarhet. FV har besökt de nya lokalerna.

Konkursat bolag återuppstår

”Vi är oerhört entusiastiska över möjligheterna som detta medför”.

Metropole, The Node, Ellipsen, Sergel

Avicii-kapital in i satsning på coworking

Berättar för FV om satsningen och att bolaget i gengäld ska sätta fart på kultursatsning i hjärtat av Stockholm.

Fick sparken som vd – går till skandalomsusat bolag

Flera höga tjänstemän har lämnat bolaget på kort tid.

Inleder ny stor satsning – värvar två från konkurrent

Stort konsultbolag gör inbrytning inom nytt segment. FV berättar om framtidsplanerna.

LKF Lund 1000 bostäder

Vill bygga 1.000 bostäder i Lund

Stort stadsutvecklingsprojekt i norra Lund. Samarbete med flera aktörer.

Norra Sundskajen, Malmö

Bilder: Så kan Ön byggas ut med 250 bostäder

Riksbyggen vill tillsammans med Sundprojekt bygga 250 bostäder i elva nya bostadshus  på Ön.

Stänger hos Hufvudstaden bredvid NK

Två stora butikslokaler snart tomställda mitt i Stockholm.

Tillbaka till förstasidan