Henrik Landelius.

Henrik Landelius ny vd vid Areim

Henrik Landelius tillträder som vd för Areim i mars 2024. Han kommer närmast från NCC där han ingått i företagets koncernledning och sedan fem år tillbaka varit affärsområdeschef för NCC Building Sweden.

Landelius främsta uppdrag blir att fortsätta utveckla organisationen, säkerställa en sund tillväxt och leverera på den långsiktiga affärsstrategin.

— Areim är ett spännande företag i ständig utveckling, med en värdegrund som verkligen tilltalar mig och med ett unikt fokus på både människor och affärer.  Det är hedrande att få förtroendet att leda verksamheten framåt, jag ser med ödmjukhet och spänning fram emot att fortsätta resan tillsammans med det starka teamet, säger Henrik Landelius.

— Henriks erfarenhet av ledarskap och starka affärsfokus kommer spela en stor roll för Areim’s fortsatta utveckling. Hans personliga egenskaper, attityd och energi passar väldigt väl in i vår företagskultur och sättet vi jobbar på, samtidigt som han kompletterar oss väl. Vi gläder oss åt att få välkomna honom till teamet och ser fram emot att bygga Areim vidare tillsammans, säger Leif Andersson, grundare av Areim.

Henrik Landelius efterträder Therese Rattik som varit anställd på Areim sedan 2003 och vd sedan 2013. Therese Rattik kommer att vara fortsatt verksam i sin roll som partner och kommer även att ingå i styrelsen.

— Under Therese ledarskap har teamet och företaget utvecklats på många sätt. Vi har lyckats växa vår affär, fått ett stabilt och sammansvetsat team och förädlat vår unika företagskultur på ett sätt jag är oerhört stolt över. Jag vill rikta ett stort tack till henne för den insatsen hon har gjort, i synnerhet under åren som vd. Samtidigt är jag tacksam över att vi nu kommer kunna möta hennes önskan om att frigöra kapacitet och potential kopplat till andra viktiga frågor inom Areim. Jag ser fram emot ett fortsatt nära samarbete med Therese, säger Leif Andersson.

Areim består idag av ca 100 medarbetare på sina kontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn, Oslo och London. Under 2023 har Areim stängt sin femte fastighetsfond, Areim Fund V, med 9,5 miljarder kronor i kapital och en datacenterfond, Areim DC Fund, med 5 miljarder kronor i kapital.

NCC uppger att en rekryteringsprocess för rollen som affärsområdeschef för Building Sweden har inletts.

‒ Jag vill rikta ett stort tack till Henrik Landelius som framgångsrikt drivit vår svenska byggverksamhet och varit en viktig del i NCC:s strategiska utveckling under de här fem åren, säger Tomas Carlsson, vd för NCC.

Fler Nyheter från förstasidan

Allvarlig olycka med bygghiss i Sundbyberg

”Allvarligt skadade”.

Köper 6.500 kvm centralt

Majoritet av hyresgästerna är offentligt finansierade. Planerar egen coworking i fastigheten.

Gorosch: ”Bli mer som ett swat-team”

Berättar för FV hur Catella ska återvända till fornstora höjder.

Final: Fem kan vinna Årets lokalkonsult 2023

Fem nominerade. Läs även om vinnarna sedan starten.

Kommun köper av SBB

FV summerar affärer för 1,4 miljarder kronor.

Läs utdrag ur boken ”Erik Paulsson – Superentreprenören”

FV publicerar utdrag som berättar om Erik Paulssons fantastiska resa. Läs även om ett flertal branschprofiler som berättar om sina möten med Paulsson.

Köper för miljard av Ica

Bolagets största transaktion hittills.

Bantar HK med 30 procent i centrala Stockholm

Letat lämpliga lokaler sedan början av 2023. Stannar inom fastigheten.

Juryns val: Gör bäst affärer – fem nominerade

Meriterad jury nominerar Årets transaktionskonsult. Läs även om vinnarna sedan starten.

Erik Skalin lämnar JLL

Jobbat med uthyrning i 20 år.

Gorosch till Catella

Blir ny vd för Corporate Finance Sverige.

Chocksänkning av räntan kan vänta under 2024

Enligt prissättningen på räntemarknaden väntas en chocksänkning av styrräntan 2024 och Europeiska centralbanken väntas ta täten.

Joachim Kuylenstierna lämnar vd-jobbet

Efter granskning: Inga oegentligheter i Fastator. ”För bolagets bästa avgår jag.”

Vann budkamp om hett hotell – premiärköp i Sverige

Rekordstort intresse för fastighet i centrala Stockholm.

Tillbaka till förstasidan