Patrik Sörnell och Jonas Gustavsson.

Glädjesiffror efter covid för Eurocommercial

Eurocommercial rapporterar sin bästa sommar någonsin i Sverige. Omsättningen är upp 9 procent jämfört med 2019, alltså före pandemin.
– Vår senast rapporterade vakansgrad på 1,3 procent tror jag är branschrekord, säger Jonas Gustavsson Co-Director Sweden på Eurocommercial.

I takt med att vaccineringen mot Covid-19 tagit fart och restriktionerna i Sverige lättat har kunderna återvänt till den fysiska handeln. Många handelsplatser runt om i landet har sedan pandemin tog fart våren 2020 och restriktioner införts fått leva med både fallande kundbesök och omsättning men Eurocommercials svenska köpcentrum har sedan inledningen på sommaren passerat rekordåret 2019 i omsättning och besökarna har återkommit till det normala.

Eurocommercials sju svenska köpcentrum är upp över 9 procent  i omsättning under sommaren jämfört med 2019, alltså tiden före pandemin.

– Omsättningen i våra svenska köpcentrum är upp över 9% mot sommaren 2019. Bortser vi från dagligvaror där till exempel livs och Systembolaget ingår och som kan anses ha gynnats av de restriktioner som införts är våra köpcentrum upp över 8 procent. Vi upplevde heller aldrig de stora besökstapp som många andra köpcentrum sett det senaste året. Kunderna uppskattade de åtgärder vi vidtog under pandemin och upplevde våra handelsplatser som trygga, säger Patrik Sörnell Co-Director Sweden på Eurocommercial.

– Vår senast rapporterade vakansgrad på 1,3 procent tror jag är branschrekord. Vår vakansgrad har dessutom sjunkit under det senaste året, även om den aldrig varit över 1,6 procent under perioden. Några butikskedjor har signalerat att de ser ett något minskat och koncentrerat antal butiker framöver i Sverige. Detta är något som gynnat oss då det är till våra handelsplatser som koncentrationen sker. Där finns besökarna, omsättningen och möjlighet att nå god lönsamhet, säger Jonas Gustavsson Co-Director Sweden på Eurocommercial.

Under förutsättning att handeln inte drabbas av utökade restriktioner framöver är vår bedömning att den goda trenden kommer fortsätta och vi ser fram emot en bra höst och stark julhandel.

Patrik Sörnell och Jonas Gustavsson har sedan drygt två år tillbaka tagit över ansvaret för den svenska verksamheten inom Eurocommercial, de tjänster som tidigare innehölls av Martin Bjöörn, nu Castellum och Peter Mills, nu CIO inom Eurocommercial.

Eurocommercial bildades 1991 och äger köpcentrum i Sverige, Frankrike, norra Italien och Belgien. Eurocommercial äger en portfölj av sju köpcentrum i Sverige: Bergvik i Karlstad, Hallarna i Halmstad, Ingelsta Shopping i Norrköping, Elins Esplanad i Skövde, Grand Samarkand i Växjö, Valbo i Gävle och C4 i Kristianstad.

Fler Nyheter från förstasidan

Corem hyr ut 3.800 kvm till filmbolag i NYC

”Vi ser att uthyrningsmarknaden återhämtar sig väl i New York”.

Karamell i Gamla stan till salu

Ligger nära fastigheten som såldes för brutala 200.000 kr/kvm. FV berättar vad som är till salu.

Tung dom för Kilenkrysset

Sålde marken för 20 mkr 2012 – med option om återköp: ”Ett handslag räcker tydligen inte i den här kommunen.”

Offensiv bostadsaktör köper för över halv miljard

En av säljarna blir ny delägare i bolaget.

Så blir nya NK i Göteborg

Arkitekttävling avgjord. Hufvudstaden planerar för en om- och tillbyggnad.

Med Lady Gaga in i framtiden

Med Lady Gaga som dragplåster länkar Westfield ihop det fysiska och digitala.

Miljardköparen Barings om strategin för framtiden

FV summerar även bolagets offensiv sedan vd-rekyteringen.

Raketkonsult värvar två

Den lilla rådgivningsbyrån ligger bakom riktigt många affärer. Nu växer firman med två anställda.

Kilenkrysset hyr ut 4.300 kvm

Först kontrakt med Fabege om 17.000 kvm. Nu har ännu ett hyreskontrakt signerats.

50 Mäktigaste 2021
50 Mäktigaste

50 Mäktigaste: Halva listan nu presenterad – åtta nya

För 16:e året har fastighets- och byggbranschen röstat fram vem som anses Mäktigast. Årets Rookie finns på plats 36. Hela åtta nya namn i år.

Porträtt

Söker handelns vinnare

Framåt. När andra investerare flydde från handelsfastigheter gick Jan Björks Redito in och storköpte utvalda delar. Nu ger sig bolaget in i flera nya investeringar.

Slättö slår till för 590 mkr på Kvarnholmen

Den totala uthyrningsbara ytan är 11.000 kvm.

Svensk bolag säljer för 500 mkr vid lyxiga Florida Keys

”Vi har blivit en väl ansedd fastighetsaktör i Florida”.

Ska hitta privat ägare vid stor kommunal försäljning

29.000 kvm i attraktivt läge i haussad ort.

Tillbaka till förstasidan