G&K Blanks Fastigheter köper Familia i Hyllinge

Jula Holdingkoncernens fastighetsbolag G&K Blanks Fastigheter har köpt handelsområdet med Familia i Hyllinge. Säljer gör norska Olav Thon gruppen. Totalt ingår 20.000 kvm lokaler.

Fastigheten, som ligger 14 km nordöst om Helsingborg, har under flera år gått ekonomiskt dåligt och verksamheten har på senare år vridits mer mot lågprishandel.

− Det är ett klassiskt handelsområde i södra Sverige där Jula har funnits länge. Vi ser stora möjligheter att här utveckla handeln vidare och samtidigt göra något bra för Åstorps kommun, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef i Jula Holdingkoncernen.

Säljaren Olav Thon gruppen blev ägare till Familia i Hyllinge sommaren 2014 när det norska bolaget gjorde sin inbrytning på det svenska bolaget genom att i en paketaffär för 3,25 miljarder kronor förvärva fem svenska köpcentrum från Steen & Ström, läs mer. Den nu sålda fastigheten i Hyllingen har utvecklats av Steen & Ström.

En annan stor del av handelsområdet ägs sedan 2015 av Niam. Det handlar om fastigheten där Citygross är hyresgäst.

Fastigheten har ett tydligt och bra läge vid E4:an, ett handelsområde med bra grannar i Ica Maxi, Bauhaus och Hyllinge Cash (City Gross).

− Vi har sedan många år ett mycket bra ömsesidigt samarbete med Olav Thon som öppnat dörrar för båda parter både i Norge och Sverige. När jag nu fick frågan om fastigheten i Hyllinge, så löste vi det på ett bra sätt till slut för båda parter. Den före detta köpcentergallerian är idag tom, men vi ser stora möjligheter i att kunna utveckla denna på vårt sätt med volymhandel, med fokus på starka outletkoncept, och mötesplats för sport och fritid, restaurang med café, med mera, säger Karl-Johan Blank.

I Hyllinge kommer Jula att öppna ett extra stort varuhus med en total yta om cirka 4.000 kvadratmeter (normalstorlek på ett Julavaruhus är cirka 3.000-3.500 kvadratmeter).

Totalt finns det endast sex varuhus som är extra stora av totalt 112 tycken varuhus på Julas tre marknader i Sverige, Norge och Polen. Det nya Julavaruhuset kommer även att utrustas med en Outlet.

− Fastigheten är mycket lämplig för den typen av verksamheter, säger Karl-Johan Blank.

Området som G&K Blanks Fastigheter nu köpt är på cirka 132 000 kvadratmeter och byggnaderna är på cirka 20.000 kvadratmeter.

Fastigheten har köpts genom G&K Blanks Fastigheters nybildade dotterbolag Blankinvest Hyllinge AB.

− Det känns mycket inspirerande med utvecklingspotentialen på området och i regionen. Med vår långa erfarenhet, stora kunskap och vårt väl utvecklade kontaktnät ser vi stora möjligheter och en stor potential för hela området och regionen, säger Johan Carlberg, vd för G&K Blanks Fastigheter.

Avtalet undertecknades den 6 maj i år och övertagandet skedde redan den 1 juni i år.

Jula Holdingkoncernen har utvecklats under några år med verksamheter inom Retail, Fastigheter, Finans, Logistik, Miljö, Energi och Hotell.

Retailföretagen Jula och Hööks ingår i Jula Holdingkoncernen tillsammans med Wästgöta Finans, Jula Logistics, G&K Blanks Fastigheter, Jula Miljö & Energi och Jula Hotell & Konferens.

Koncernens huvudkontor finns i Skara, Sverige. Koncernen har cirka 4.000 anställda och 2020 omsattes cirka 9,8 miljarder SEK.

G&K Blanks Fastigheter AB ägs av Jula Holding AB och är ett systerbolag till Jula AB. G&K Blanks Fastigheter är främst inriktat mot handels- och kontorsfastigheter, har ett fastighetsbestånd på ca 280.000 kvadratmeter och omsätter cirka 259 miljoner kronor (2020).

Fler Nyheter från förstasidan

NCC vann kampen om PwC

Hyr ut fyra våningar kontor i nytt projekt. Nu 70 procent uthyrt.

Corem hyr ut 3.800 kvm till filmbolag i NYC

”Vi ser att uthyrningsmarknaden återhämtar sig väl i New York”.

Karamell i Gamla stan till salu

Ligger nära fastigheten som såldes för brutala 200.000 kr/kvm. FV berättar vad som är till salu.

Tung dom för Kilenkrysset

Sålde marken för 20 mkr 2012 – med option om återköp: ”Ett handslag räcker tydligen inte i den här kommunen.”

Offensiv bostadsaktör köper för över halv miljard

En av säljarna blir ny delägare i bolaget.

Så blir nya NK i Göteborg

Arkitekttävling avgjord. Hufvudstaden planerar för en om- och tillbyggnad.

Med Lady Gaga in i framtiden

Med Lady Gaga som dragplåster länkar Westfield ihop det fysiska och digitala.

Miljardköparen Barings om strategin för framtiden

FV summerar även bolagets offensiv sedan vd-rekyteringen.

Raketkonsult värvar två

Den lilla rådgivningsbyrån ligger bakom riktigt många affärer. Nu växer firman med två anställda.

Kilenkrysset hyr ut 4.300 kvm

Först kontrakt med Fabege om 17.000 kvm. Nu har ännu ett hyreskontrakt signerats.

50 Mäktigaste 2021
50 Mäktigaste

50 Mäktigaste: Halva listan nu presenterad – åtta nya

För 16:e året har fastighets- och byggbranschen röstat fram vem som anses Mäktigast. Årets Rookie finns på plats 36. Hela åtta nya namn i år.

Porträtt

Söker handelns vinnare

Framåt. När andra investerare flydde från handelsfastigheter gick Jan Björks Redito in och storköpte utvalda delar. Nu ger sig bolaget in i flera nya investeringar.

Slättö slår till för 590 mkr på Kvarnholmen

Den totala uthyrningsbara ytan är 11.000 kvm.

Svensk bolag säljer för 500 mkr vid lyxiga Florida Keys

”Vi har blivit en väl ansedd fastighetsaktör i Florida”.

Tillbaka till förstasidan