Fler konkurser inom Scanprop

Ett bolag inom koncernen försattes i konkurs förra året. Nu har även dotterbolaget som äger Sätra Centrum försatts i konkurs. Även ett bolag inom koncernen som äger två fastigheter i Växjö har försatts i konkurs.

Annons

Scanprop Development, som är en del av Scanprop-koncernen, försattes på egen begäran i konkurs i den 12 december förra året. Då sades det att det inte skulle bli några fler konkurser inom koncernen. Men efter nyår har ytterligare tre bolag inom koncernen försatts i konkurs.

Den 8 januari i år försattes ett av koncernens bolag som äger två fastigheter, Trädan 23 och 24 i Växjö, i konkurs efter att en fordran till Swedbank på 11,2 miljoner kronor inte hade betalats, vilket Smålandsposten var först att rapportera om. Efter avslutad bouppteckning konstaterades att närmare 25,6 miljoner kronor fattades i bolaget. Planerna för området var att riva byggnader på området och bygga cirka 60 nya seniorbostäder. Kommunala Vidingehem har uttryckt intresse för att köpa fastigheterna på den exekutiva auktion som ska hållas.

I februari fortsatte konkurserna för koncernen där först bolaget Sätra Centrum Fastigheter AB, följt av Sätra Förvaltnings AB, försattes i konkurs den 16 respektive 23 februari. Sätra Förvaltnings AB är ett holdingbolag till Sätra Centrum Fastigheter som i sin tur äger Sätra centrumbyggnad samt markrätten till Högsätra 10. Här har det sedan 2019 funnits planer att omvandla den nuvarande centrumanläggningen, samt andra intilliggande fastigheter, till ett nytt torg bestående av fyra kvarter.

Enligt konkursförvaltaren av Sätra Centrum Fastigheter föreligger det ett stort intresse för centrumet och flera spekulanter har redan hört av sig. Om försäljning kommer ske på exekutiv auktion eller under hand återstår att se.

Skulderna i Scanprop Centrum Fastigheter uppgick enligt den senaste årsredovisningen, per 31 december 2022, till cirka 200 miljoner kronor.

Fler Nyheter från förstasidan

Räknar med att sälja för mer än 30 mdr

FV berättar hur planerna ser ut.

JM säljer till Bonnier för 410 mkr

Överraskande affär. Tomas Hermansson berättar för FV om framtidsplanerna.

Operan håller stängt i fem år

Omfattande renoveringar om 3,1 miljarder krävs. Kungliga Operan är inte nöjda.

Stort bostadstema – var finns Alexanderhugget?

Nytt FV-magasin ute – stort tema om bostadskrisen, med mera.

Framtid & återbruk

Nya certifieringsstandarder har utgjort såväl piska som morot för att skynda på utvecklingen. Artikel ur magasinet.

Säljer för kvarts miljard i kanonaffär – 26% upp

Affär i Stockholm. ”Vi vill inte sälja, men det finns gränser för hur mycket huskramare man kan vara”, säger Sven-Olof Johansson till FV.

Öppnar flaggskepp i city

Öppnar första i Sverige.

SOJ: ”En snabb sänkning är nödvändig”

Anser att Riksbanken och ECB inte kan låta Fed vara styrande.

Affärsanalys

Bostäder på attraktiva nivåer i innerstan

En bostadsaffär på Södermalm i Stockholms innerstad analyseras av Adam Tyrcha på Newsec.

”Hyresnivån är inte nyckeln i förhandlingarna”

Gattberg: ”Hyresnivåer är inte nyckelfaktorn i förhandlingar. Allt handlar om EU:s taxonomiförordning”.

Castellum säljer bilhallar i Stockholm för 347 mkr

Tre byggnader med Porsche och Audi.

Spring för Livet – två veckor kvar

Pekar mot nytt rekord – igen. Separerade starttider nytt för i år.

Tillbaka till förstasidan