Anders Elvinsson och Michael Johansson står bakom podden Fastighet & Finans.

Fastighet & Finans inleder rapportsäsongen

I det senaste avsnittet av podcasten Fastighet & Finans går Michael och Anders tillsammans igenom de bolag som hunnit rapportera siffrorna för det första kvartalet. Nyheter på aktie- och kreditmarknaden kommenteras, till exempel de indikativa villkoren i den pågående listningen av Public Property Invest i Norge.

Annons

Fastighetsvärldens samarbete med podcasten Fastighet & Finans fortsätter. Nu släpps det trettiofjärde avsnittet (lyssna här).

Det har fortsatt att kommuniceras större fastighetsaffärer på löpande band så som M2 Gruppens avyttring i Jönköping i vilken en blandportfölj bytt ägare för 1,1 miljarder kronor. Michael ger sin syn på vad detta innebär för M2 Gruppen ur ett finansiellt perspektiv. Duon resonerar kring storleken på Fastators nedskrivning kopplad till en, enligt obekräftade uppgifter, affär på Södermalm. Michael konstaterar att hans köprekommendation på Castellum inte heller blir sämre av den nyligen genomförda försäljningen av bilhallar till bokfört värde. Utöver fastighetsaffärer på svensk mark så presenteras även intressanta affärer i Oslo, Milano och USA.

Just nu pågår den första börsnoteringen i nordisk fastighetssektor sedan Emilshus listades i juni 2022 då Public Property Invest nu ska tas till börsen. I förra veckan så publicerades prospektet samt ett indikativt värderingsintervall, som i sin tur indikerar en rabatt mot substansvärde om 46 till 63 procent. Anders tankar kring hur den indikativa prissättningen spikas besvaras av Michael.

I Tyresö har 35 hektar mark bytt ägare och på denna mark är en golfbana anlagd vilket får drömmarna att sväva fritt. Michael går även igenom varför den oberäknelige Roger Akelius valt att dumpa Fitch, vad Genova haft för sig i obligationsmarknaden, vilken ny norsk miljardär som gett sig in i Bonava och hur den avbrutna affären mellan Krona och Stenhus ska betraktas. Michael öppnar upp kring sin ångest över helgen kommande aktiviteter medan Anders lyfter ett fastighetsrelaterat i-landsproblem.

Fler Nyheter från förstasidan

Archus flyttar till Alecta

Flyttar några hundra meter inom city.

Ny vd för Poseidon

Bolaget äger totalt cirka 28.500 lägenheter

Företagsparken säljer till Cibus

Fredrixon: ”Vi är återigen aktiva på förvärvssidan”.

Hit ska JM flytta sitt HK

Efter den lyckade miljardförsäljningen. Nu ska JM utveckla en ny kontorsfastighet om hela 30.000 kvm. FV berättar om köpeskillingen.

Politiker ger grönt ljus för ombyggt NK-hus

”Man är väldigt trötta på den här DDR-inspirerade bunkern som står där idag”.

Stressat Skellefteå köper från pressat SBB

”Vi försöker hela tiden hitta vägar att öka bostadsproduktionen”.

Corem tecknar tre på Manhattan – når 60%

Arnhult: ”Detta segment specifikt står för majoriteten av all nyuthyrning i New York”.

Central kyrkospira tas ner

Rost och gifter föranleder restaurering för 100 mkr på Riddarholmen – SFV passar på när bidragen höjs.

DLA Piper flyttar in i Stockholms nya lyxvåningar

Lämnar därmed Vasakronans lokaler vid Sergels torg.

Wihlborgs köper vid Hyllie station

Priset 180,5 miljoner motsvarar 46.000 kr/kvm.

Topplista

Största uthyrningarna av kontor 2024

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2024, inklusive rådgivare till partnerna.

Podcasten Fastighet & Finans kommenterar nyhetsflödet

Hör det senaste om K2A, Emilshus och Nyfosa med flera. Plus något kanske oväntat om Taylor Swift.

Tillbaka till förstasidan