Datscha dubblar ytan och flyttar till Kungsbron

Flyttar in överst – Google finns längst ner. Datscha expanderar snabbt och har vuxit ur lokalerna vid Stureplan där resten av Strongholdkoncernen finns. På måndag går flytten till fastigheten Mentorn 1, på Kungsbron 2, som ägs av AMF Fastigheter.

Hyreskontraktet avser 623 kvm, vilket kan jämföras med 190 kvm idag, men i till den sistnämnda ytan tillkommer diverse gemensamhetsytor hos Strongholdkoncernen i övrigt. Datscha flyttar in på översta våningsplanet och få även tillgång till en stor terrass.

– Vi ser verkligen fram emot att flytta in i våra nya coola lokaler. Det kan även bli så att vi hyr ut några av ytorna till andra hyresgäster för att skapa en prop tech-hub, säger Jacob Philipsson, vd Datscha, till Fastighetsvärlden.

– De nya lokalerna är, tillsammans med vårt nya DevNest i Luleå, ett resultat av att vi dubblat vår utvecklingsstyrka. Vi har nu ett team på över 20 utvecklare och vi bygger muskler för att kunna öka utvecklingstakten ytterligare och skapa en mängd nya, nyttiga funktioner för fastighetsbranschen avslutar Philipson

Bland övriga hyresgäster i fastigheten kan nämnas Google som upptar flera våningsplan längst ner i fastigheten. I fastigheten finns även direkttillgång till det norra spårområdet vid Stockholms central, bland annat Arlanda Express.

AMF Fastigheter förvärvade fastigheten Mentorn 1 i december 2014 från norska DNB Liv Eiendom. Priset var 1.560 miljoner kronor, motsvarande 88.000 kr/kvm för fastigheten som innehåller 17.700 kvm lokaler. Byggnaden stod klar 2009 och utvecklades av NCC.

Fler Nyheter från förstasidan

NP3:s nya drag: Vill köpa i Västerås, Örebro och Karlstad

Andreas Nelvig resonerar kring nya orter söderut, men det kan redan ha blivit för dyrt.

Skanska fyller upp chefspost efter tappet till konkurrenten NCC

Efterträder kollega som värvats till konkurrenten NCC.

Gamla Arkitekturskolan såld

Akademiska Hus har funnit köpare åt det som ibland har kallats ”Stockholms fulaste hus”, och säljer även annan fastighet till samma köpare.

AL säljer ”dolda” bostäder för över miljarden

Avyttrar bestånd med 417 hyreslägenheter i Stockholm. Gör en riktigt bra affär, men har kvar ”problemfastighet” i närområdet.

Skoglund ser tydlig förbättring för JM i Stockholm

Ökad försäljning under andra kvartalet. Vd:n blickar in i framtiden på marknaden som fått rejält med stryk under två år.

Mest lästa första halvåret – har du koll på vad som hänt?

Fortsatt superstark utveckling för sajten. Se vilka nyheter som lästes allra mest under första halvåret.

Humana säljer 37 fastigheter

Stor affär med samhällsfastigheter. Affär för nästan en halv miljard kronor.

Jätten nu nära 150 miljarder – ökar nyuthyrning med 76%

Avgående vd Fredrik Wirdenius berättar om hur Vasakronan mår och lägger extra krut på uthyrningsläget.

Vasakronan hyr ut till KPMG

Fyller upp nytt landmärke om totalt 60.000 kvm lokaler.

Omförhandlade hyror upp 32%

Vd Anneli Jansson summerar halvåret och blickar framår.

Nyfosa köper för 700 mkr

37.800 kvm i ett blandat bestånd ingår i affären. Genomsnittskontraktet är på 9 år.

Säljer för hela 2,3 miljarder

Avyttrar sex fastigheter med ett av Sveriges mest kända varumärken som hyresgäst. Enligt FV:s bedömning gör säljaren en kanonaffär – dubbelt upp på sex år.

”Vi är väl rustade för en svagare konjunktur”

Kungsleden och Biljana Pehrsson visar upp ett starkt ekonomiskt resultat för första halvåret.

Ny miljardaffär inom tullarna klar – japanskt köp!

En av de förväntade storaffärerna i Stockholms innerstad är nu klar. FV berättar om köparen som gör sitt första förvärv i Sverige. Läs även köparens kommentarer.

Tillbaka till förstasidan