Daniel Gorosch.

Daniel Gorosch ny vd för Colliers

Daniel Gorosch har utsetts till vd för Colliers Sverige. Han var tidigare vd vid JLL i sju år. Gorosch berättar för Fastighetsvärlden att en kraftig offensiv nu väntar från Colliers sida.

Colliers i Sverige har cirka 40 medarbetare.

– Det finns en plattform och ett bra internationellt nätverk. Colliers vill vara marknadsledande där man befinner sig, och det är man inte i Sverige. Det vill man ändra på. Vårt mål är att bli ett av de ledande bolagen, säger Daniel Gorosch till Fastighetsvärlden.

Colliers har ett starkt varumärke. Det är det fjärde största rådgivningsbolaget globalt sett, efter de tre stora.

Gorosch berättar för Fastighetsvärlden att målet är att ha dubbelt så många anställda om fem år, kanske snabbare än så. Han konstaterar dock att det viktigaste är att det blir rätt.

– Vi måste bli större inom capital markets, det är där allt börjar. Där kommer det att behövas rekryteringar, men även inom andra områden och kanske även för områden som vi inte har idag. Framförallt vill vi växa organiskt. Vi får se vad det finns för förutsättningar.

Gorosch har redan hunnit lägga en grov femårsplan.

– Allt är otroligt spännande och vi har bra uppbackning för den svenska satsningen. Det kan även vara bra tajming, med spännande möjligheter i spåren av corona. Jag tror att det finns de som vill byta jobb och som vill vara med på en resa från början, säger Daniel Gorosch till Fastighetsvärlden.

Nuvarande vd Dan Törnsten kvarstår som aktieägare i Colliers Sverige och tillträder rollen som styrelseordförande. I denna roll kommer han att fortsätta fokusera på kundengagemang och strategisk rådgivning.

Daniel Gorosch har tidigare varit vd för JLL Sverige i sju år (jobbade där i tio år) och nu senast vd och grundare för Harvesta Fastigheter.

Dessutom innehar Gorosch även styrelseposter i några av Sveriges största fastighetsbolag, AMF Fastigheter och Willhem.

Daniel Gorosch kommer att rapportera direkt till vd för Colliers EMEA.

– Vi har glädjen att få välkomna Daniel Gorosch som vd för Colliers Sverige. Han är en högpresterande profil inom kommersiella fastigheter och har som mål att maximera fastigheternas potential för investerare, ägare och hyresgäster på denna, för EMEA, viktiga marknad. Hans erfarenhet av att tillhandahålla exceptionella tjänster och utveckla framgångsrika verksamheter kommer, tillsammans med den starka plattform som Dan Törnsten byggt upp, att göra det möjligt för oss att påskynda tillväxten i Sverige, säger Chris McLernon, vd för Colliers EMEA.

Daniel Gorosch själv:

– Det ska bli väldigt roligt att ansluta till Colliers och vara med i nästa fas av tillväxt på den svenska fastighetsmarknaden. Sverige är den fjärde investeringsmarknaden i EMEA sett till storleken och både de ekonomiska och marknadsmässiga förutsättningarna är goda. Detta göra att vi ser stora möjligheter för våra kunder, medarbetare och vår verksamhet i Sverige. Jag ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med Dan och hela teamet för att nå ännu större framgångar.

Dan Törnsten, styrelseordförande för Colliers Sverige:

– Jag är oerhört stolt över den starka verksamhet, de kundrelationer och det team vi har byggt upp i Sverige sedan 2010, och känner mig hedrad över att få arbeta som styrelseordförande sida vid sida med vår nya vd Daniel, Jag ser fram emot att få fokusera på kundengagemang och strategisk rådgivning i samband med att vi hjälper våra kunder och medarbetare att ta vara på kommande möjligheter.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Bolaget har kontor i Stockholm och Göteborg samt ett starkt skandinaviskt samarbete. Bolaget erbjuder professionell rådgivning inom alla delar av fastighetsmarknaden. Colliers i Sverige ägs utav Colliers International Group Inc.

Fler Nyheter från förstasidan

Kan vinna Mipim Awards

Svenskt bolag: ”Wow, vi är superglada för den här prestigtunga nomineringen”.

57 procent färre sålda för Bonava

Vd:n: ”Vi är mer selektiva när vi startar projekt”.

Smällen: Tappade 1.705.000 miljoner under 2022

FV berättar om 23 svenska bolag som har bidragit.

Avgörande för 77.000 bostäder

Står för långt ifrån varandra i hyresförhandlingarna.

Besqab halverade produktionsstarterna 2022

Bra försäljningsnivå för det närmaste året ger utrymme att för effektivisering framåt.

Kraftigt lägre försäljning men starkt resultat från JM

Försäljningen vek kraftigt i slutet av året men bolaget lyckades hålla uppe resultatet bra – höjd utdelning föreslås.

Hit flyttar JM:s nya HK

Avtal om en 6.500 kvm i nytt kontorsprojekt. FV berättar om förändringen.

JM och Fabege i stor affär

Möjlighet att skapa 450 lägenheter i ”bortglömt område” som ka bli populärt.

Förvärvar vid Tegnérlunden

Affär i Stockholms innerstad.

Värvar vd från konkurrent

Värvas från främsta konkurrenten.

Forum köper värderingsbolag

”Kulturellt är det här en perfekt matchningen”.

Miljonsmäll efter rekordaffär på Kungsholmen

Säljaren kan tappa nästan 200 miljoner kronor. FV berättar vad som hänt.

Flippin’ Burgerskrögare gör kedja

Vill starta fem till tio nya restauranger.

Juryn: Årets bästa uthyrning

Läs juryns val när de tre bästa uthyrningarna 2022 koras.

Tillbaka till förstasidan