Daniel Gorosch.

Daniel Gorosch ny vd för Colliers

Daniel Gorosch har utsetts till vd för Colliers Sverige. Han var tidigare vd vid JLL i sju år. Gorosch berättar för Fastighetsvärlden att en kraftig offensiv nu väntar från Colliers sida.

Colliers i Sverige har cirka 40 medarbetare.

– Det finns en plattform och ett bra internationellt nätverk. Colliers vill vara marknadsledande där man befinner sig, och det är man inte i Sverige. Det vill man ändra på. Vårt mål är att bli ett av de ledande bolagen, säger Daniel Gorosch till Fastighetsvärlden.

Colliers har ett starkt varumärke. Det är det fjärde största rådgivningsbolaget globalt sett, efter de tre stora.

Gorosch berättar för Fastighetsvärlden att målet är att ha dubbelt så många anställda om fem år, kanske snabbare än så. Han konstaterar dock att det viktigaste är att det blir rätt.

– Vi måste bli större inom capital markets, det är där allt börjar. Där kommer det att behövas rekryteringar, men även inom andra områden och kanske även för områden som vi inte har idag. Framförallt vill vi växa organiskt. Vi får se vad det finns för förutsättningar.

Gorosch har redan hunnit lägga en grov femårsplan.

– Allt är otroligt spännande och vi har bra uppbackning för den svenska satsningen. Det kan även vara bra tajming, med spännande möjligheter i spåren av corona. Jag tror att det finns de som vill byta jobb och som vill vara med på en resa från början, säger Daniel Gorosch till Fastighetsvärlden.

Nuvarande vd Dan Törnsten kvarstår som aktieägare i Colliers Sverige och tillträder rollen som styrelseordförande. I denna roll kommer han att fortsätta fokusera på kundengagemang och strategisk rådgivning.

Daniel Gorosch har tidigare varit vd för JLL Sverige i sju år (jobbade där i tio år) och nu senast vd och grundare för Harvesta Fastigheter.

Dessutom innehar Gorosch även styrelseposter i några av Sveriges största fastighetsbolag, AMF Fastigheter och Willhem.

Daniel Gorosch kommer att rapportera direkt till vd för Colliers EMEA.

– Vi har glädjen att få välkomna Daniel Gorosch som vd för Colliers Sverige. Han är en högpresterande profil inom kommersiella fastigheter och har som mål att maximera fastigheternas potential för investerare, ägare och hyresgäster på denna, för EMEA, viktiga marknad. Hans erfarenhet av att tillhandahålla exceptionella tjänster och utveckla framgångsrika verksamheter kommer, tillsammans med den starka plattform som Dan Törnsten byggt upp, att göra det möjligt för oss att påskynda tillväxten i Sverige, säger Chris McLernon, vd för Colliers EMEA.

Daniel Gorosch själv:

– Det ska bli väldigt roligt att ansluta till Colliers och vara med i nästa fas av tillväxt på den svenska fastighetsmarknaden. Sverige är den fjärde investeringsmarknaden i EMEA sett till storleken och både de ekonomiska och marknadsmässiga förutsättningarna är goda. Detta göra att vi ser stora möjligheter för våra kunder, medarbetare och vår verksamhet i Sverige. Jag ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med Dan och hela teamet för att nå ännu större framgångar.

Dan Törnsten, styrelseordförande för Colliers Sverige:

– Jag är oerhört stolt över den starka verksamhet, de kundrelationer och det team vi har byggt upp i Sverige sedan 2010, och känner mig hedrad över att få arbeta som styrelseordförande sida vid sida med vår nya vd Daniel, Jag ser fram emot att få fokusera på kundengagemang och strategisk rådgivning i samband med att vi hjälper våra kunder och medarbetare att ta vara på kommande möjligheter.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Bolaget har kontor i Stockholm och Göteborg samt ett starkt skandinaviskt samarbete. Bolaget erbjuder professionell rådgivning inom alla delar av fastighetsmarknaden. Colliers i Sverige ägs utav Colliers International Group Inc.

Fler Nyheter från förstasidan

Låg bakom miljardköpet från Wallenstam

FV berättar vem som är den hemliga aktören i storaffären.

Trio får bygga 30.000 kvm vid Bromma flygplats

Stort börsbolag utökar till över 80.000 kvm byggmöjligheter.

Corem tappar på inställd obligationsemission

Minuterna efter att Corem meddelat att de ställer in en planerad obligationsemission sjönk B-aktien med 4 procent ned till en ny bottennivå.

Lista: 13 nya restauranger och kaféer till Arlanda

Läs om vilka varumärken som tar plats när Arlanda växer med 11.000 kvm. Se även var den nya ”matverandan” placeras.

Viceroys grundare: SBB ska ner ytterligare 50 procent

Blankningsfirmans grundare i inlägg på Twitter.

CBRE rekryterar ny vd – lång bakgrund i Ryssland

Ny ansvarig i Sverige. Rekryteras från konkurrent.

Redo sälja i Gamla stan

Välkänd fastighet från 1600-talet till salu.

”Avkastningskraven för kontor oförändrade”

Colliers släpper ny rapport. ”Vi ser framför oss att transaktionsaktiviteten tar fart mot slutet av året eller början av nästa år.”

Botrygg inför räntegaranti för bostadsrättsköpare

”Medan många av branschens största aktörer låter föreningarna ta räntesmällen…”

Prisrekord att vänta vid affär nära Stureplan

FV avslöjar att en historisk affär i Gyllene Triangeln kan vänta.

Vill sälja stora delar av centrum

Totalt 12.500 kvm lokaler och bostäder ingår i paketet.

Lekander lämnar SBB-toppen

Krister Karlsson tar över uppgiften.

Karlatornet nu högst i Sverige – Turning torso tvåa

FV har besökt höghuset. 80 procent av lägenheterna är sålda. Se nya bilder.

Siktar på premiärköp i Sverige

Vi är just nu i kontakt med mäklare om några större kontorsfastigheter i Stockholm.”

Tillbaka till förstasidan