Arlandastad tecknar fem nya hyresavtal

Arlandastad Group har tecknat hyresavtal med företagen Skincare by us, NIO, Kemteknik, Traveller Buss och Brunkeberg. Verksamheterna flyttar till Explore Arlandastad under kvartal tre 2023.

Skincare by us är leverantör av professionell hudvård till utbildade hudterapeuter med 20 års branschvana inom utbildning och även behandlingar och salongsutveckling. Deras nya lokaler är belägna i Nordens närmaste mötes- och evenemangsarena Scandinavian XPO. Med en yta om 370 kvm ryms showroom, kontor, utbildningsytor och lager. Avtalet är ett så kallat grönt hyresavtal. Inflytt beräknas under september 2023. Med cirka 200 återförsäljare runt om i Sverige har man valt Scandinavian XPO i Explore Arlandastad som hubb för att fortsätta sin tillväxt.

– Här har vi hittat en plats som passar perfekt för vår verksamhet. Med ett toppenläge fem min från Arlanda, rymliga, ljusa lokaler, goda inlastnings- och parkeringsmöjligheter och med möjlighet till boende under samma tak för våra inresande kunder skapar vi Skincare by us nya hem. Här kan vi fortsätta växa och ge vår varma och kvalitativa service, säger Therese Mathisen, ägare av Skincare by us.

Det globala elbilsföretaget NIO har en holistisk syn på elbilar och laddning med exempelvis batteribytarstationer som är unika i sitt slag. Nu öppnar bolaget sin sjunde svenska batteribytesstation i Explore Arlandastad. Ett strategiskt läge i direkt anslutning till E4. En Power Swap Station rymmer 21 batterier och kan utföra upp till 408 batteribyten per dag. Att byta till ett laddat batteri tar bara fem minuter och sker helt automatiskt i stationen. Swap-tekniken förlänger bilens livslängd och ser till att ladda batterierna med en skonsam hastighet. Stationen i Arlandastad öppnar under oktober 2023.

Under kvartal tre flyttar även Traveller Buss, Brunkeberg och Kemteknik in i nya lokaler.

– Det är glädjande att få välkomna våra nya hyresgäster. Det visar på ett fortsatt intresse för etablering i Explore Arlandastad. Vi jobbar långsiktigt med våra hyresgäster och tillika samarbetspartners för att få till en så hållbar utväxling som möjligt, gröna hyresavtal är ett exempel. Här finns utrymme för fler verksamheter att etablera sig, att tänka stort och växa över tid, säger Catarina Sjömark, Affärsutvecklare Arlandastad Group.

Missa inte! Cash Is King II

Den 29 november är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Cash Is King II. Det äger rum på Kulturhuset, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Topplista

50 Mäktigaste 2023

För 18:e året har Fastighetsvärlden låtit fastighets- och byggbranschen rösta fram vem som anses Mäktigast. Nya placeringar publiceras dagligen klockan 11.11!

Ikea tar över efter Skanska

Hyreskontrakt om nästan 8.000 kvm kontor.

Miljardsatsning längs E4:an

Resenärer till Arlanda får något nytt att titta på.

Redo köpa från Arnhults M2

Förhandlar om affär med central fastighet om 9.000 kvm.

Bildextra: Vill bygga stort kongresscenter

FV berättar om ny miljardsatsning. Se flera bilder och illustrationer.

DNB på väg att ta över hälften av Oscars fastigheter

Fastigheter värderade till 3 miljarder kan omfattas av åtgärden. FV berättar vem som fått i uppdrag att sälja.

Tillåter inget annat än hotell

”Tråkigt att det inte kan vara lite mer flexibelt”.

Mercedes-Benz rullar in på 2.100 kvm i Wihlborgs nya

Bolagets fjärde kontorshus i Hyllie.

”Det här blir garanterat Göteborgs charmigaste”

Stordalen öppnar hotell nummer 15 i Göteborg.

1.000 meter högt – kan se ner på Serneke och Selin

Totalt 450.000 kvm. Svår resa till toppen efter luriga markförhållanden och arresteringar

Advokatbyrå flyttar till Hötorget

Byter lokaler efter 4,5 år.

Tar över ledningen i SPG

Bolaget har färdigställt 4.000 bostäder och 200.000 kvm samhällsfastigheter.

Hyr ut i historisk fastighet på Östermalm

Byggnaden uppfördes under andra delen av 1700-talet.

FV Quiz

FV Quiz: Vad kan du om rådgivningsbolagen?

Uppköp, namnbyten och nya lanseringar. Minnas du vad som hänt?

Tillbaka till förstasidan