Vasakronans projektfastighet Grev Tureplan i hörnet Birger Jarlsgatan och Grev Turegatan.

ARC hyr helt hus om 6.500 kvm från Vasakronan

ARC tecknar avtal om drygt 6.500 kvm i Vasakronans projektfastighet Grev Tureplan med adress Birger Jarlsgatan 16 i centrala Stockholm. Därmed hyr ARC alla kontorsytor i fastigheten som är en del av Sturekvarteret.

Jan-Erik Hellman.
Visa faktaruta

I lokalerna fanns tidigare Kammarkollegiet, som flyttat till Folksams fastighet Pegasus 6 vid Slottsbacken i Gamla Stan. För Vasakronan är det andra gången på relativt kort tid som bolaget hyr ut en hel projektfastighet i city. För två år sedan hyrde bolaget ut ett helt hus på Kungsträdgårdsgatan.

Nu handlar det alltså om fastigheten Sperlingens backe 47 som ligger ett stenkast från Stureplan, där Birger Jarlsgatan möter Grev Turegatan, och en plats som Vasakronan marknadsfört som Grev Tureplan. Fastigheten omfattar totalt cirka 7.500 kvadratmeter uthyrningsbar area varav merparten är kontor, resterande delar utgörs av butiker och restaurang.

Fastigheten genomgår för närvarande en omfattande upprustning och beräknas stå färdig för inflyttning våren 2024. Redan nu är det klart att ARC (Arise Consulting Group) hyr hela kontorsdelen av fastigheten. Det handlar om drygt 6.500 kvadratmeter fördelat på sex våningar.

ARC har varit hyresgäster hos Vasakronan sedan 2015 då bolaget hyrde en mindre lokal om cirka 300 kvadratmeter i fastigheten Pennfäktaren på Vasagatan. Sedan dess har ARC vuxit kraftigt organiskt och utgörs idag av en grupp om nio bolag med 700 medarbetare. Längs resan har de hunnit förflytta sig från Vasagatan till en större lokal i fastigheten Spektern på Regeringsgatan och inom kort går flytten vidare till 4.800 kvadratmeter på Mäster Samuelsgatan och fastigheten Klara Zenit. Det blir en interimslösning till dess att Grev Tureplan står klart för inflyttning.

Set Up har varit rådgivare till ARC i processen.

Se flera andra stora uthyrningar i närheten på FV Affärskarta.

– ARC är ett spännande bolag som vi följt under lång tid. Deras resa är en bra illustration till hur vi jobbar tillsammans med våra hyresgäster för att möta deras förändrade lokalbehov på ett bra sätt över tid. Med flytten till Grev Tureplan får ARC inte bara ett eget hus, de får en fantastisk mötesplats i ett av Stockholms absoluta premiumlägen där alla deras medarbetare och kompetenser kan samlas, säger Jan-Erik Hellman, chef fastighetsutveckling.

ARC Arise Consulting Group är en bolagsgrupp som hjälper företag och varumärken med transformation i syfte att skapa digital tillväxt. I bolagsgruppen ARC ingår Animal, Conversionista, Curamando, Keybroker, Kurppa Hosk och Cupo.

FV berättade under våren 2021 att ARC sökte nya lokaler, och att målet då var att öka till 3.000–5.000 kvm. Ytbehovet för det snabbväxande bolaget har sedan dess växt ytterligare. Inflyttning vid Grev Tureplan sker om två år.

ARC hyr samtliga kontorslokaler i fastigheten.
I ce tidigare lokalerna hade Kammarkollegiet en stor förhyrning under en längre tid.

Fler Nyheter från förstasidan

”Är som ett hajstim”

Ilija Batljan: ”När allt är bra är alla ens kompisar. Tills man börjar blöda. Då blir man uppäten.”

Besvikelsen över satsningen i New York

Vakanser på 93 respektive 60 procent i kontorsprojekt på Manhattan. FV går igenom läget.

Överväger försäljningar

Äger över 500.000 bostäder. Öppnar för att sälja för över 100 miljarder kronor till delägare. Per Ekelund berättar för FV.

CLS säljer för en halv miljard

Läs om ägarbilden i det ”svenska” bolaget.

Nej till fyra nya IES-skolor – bolag drabbas

Fv berättar vilka fyra fastighetsbolag som drabbas av beslutet.

SBB sålt allt i Stenhus

SBB har avyttrat sitt aktieinnehav i noterade Stenhus Fastigheter.

Storbolag faller tungt

Tufft för flera av de allra största fastighetsbolagen på börsen under tisdagen.

Domstol fäller Skanskas nya hotell

Tvingas börja om på ruta ett.

Akelius har miljardköpt – för 4,04 procent

Bolagets belåningsgrad är 9 procent.

Topplista

Lista: Största uthyrningarna av kontor 2022

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2022, inklusive rådgivare till partnerna.

Jacob Karlssons känga till aktieanalytiker

K-Fastigheters vd om framtiden och bolagets mål.

Titania säljer ”hemligt” lyxprojekt i Kalifornien

Vd:n ”Det har varit otroligt kul och lärorikt att göra projektet men det är inget vi kommer att göra om”.

Elias Georgiadis, vd vid Stenhus Fastigheter.

Stenhus har sikte på ytterligare uppköp

Efter att ha tuggat i sig flera noterade bolag har Stenhus nu funnit ytterligare ett bolag som man går in tungt i, kanske för ett kommande uppköp.

Aktien som drabbade SBB:s resultat stenhårt

Det har pratats en hel del om värdet på JM-posten hos SBB. Men det var ett annat innehav som påverkade halvårsresultatet negativt med över en miljard.

Tillbaka till förstasidan