Vasakronans projektfastighet Grev Tureplan i hörnet Birger Jarlsgatan och Grev Turegatan.

ARC hyr helt hus om 6.500 kvm från Vasakronan

ARC tecknar avtal om drygt 6.500 kvm i Vasakronans projektfastighet Grev Tureplan med adress Birger Jarlsgatan 16 i centrala Stockholm. Därmed hyr ARC alla kontorsytor i fastigheten som är en del av Sturekvarteret.

Jan-Erik Hellman.
Visa faktaruta

I lokalerna fanns tidigare Kammarkollegiet, som flyttat till Folksams fastighet Pegasus 6 vid Slottsbacken i Gamla Stan. För Vasakronan är det andra gången på relativt kort tid som bolaget hyr ut en hel projektfastighet i city. För två år sedan hyrde bolaget ut ett helt hus på Kungsträdgårdsgatan.

Nu handlar det alltså om fastigheten Sperlingens backe 47 som ligger ett stenkast från Stureplan, där Birger Jarlsgatan möter Grev Turegatan, och en plats som Vasakronan marknadsfört som Grev Tureplan. Fastigheten omfattar totalt cirka 7.500 kvadratmeter uthyrningsbar area varav merparten är kontor, resterande delar utgörs av butiker och restaurang.

Fastigheten genomgår för närvarande en omfattande upprustning och beräknas stå färdig för inflyttning våren 2024. Redan nu är det klart att ARC (Arise Consulting Group) hyr hela kontorsdelen av fastigheten. Det handlar om drygt 6.500 kvadratmeter fördelat på sex våningar.

ARC har varit hyresgäster hos Vasakronan sedan 2015 då bolaget hyrde en mindre lokal om cirka 300 kvadratmeter i fastigheten Pennfäktaren på Vasagatan. Sedan dess har ARC vuxit kraftigt organiskt och utgörs idag av en grupp om nio bolag med 700 medarbetare. Längs resan har de hunnit förflytta sig från Vasagatan till en större lokal i fastigheten Spektern på Regeringsgatan och inom kort går flytten vidare till 4.800 kvadratmeter på Mäster Samuelsgatan och fastigheten Klara Zenit. Det blir en interimslösning till dess att Grev Tureplan står klart för inflyttning.

Set Up har varit rådgivare till ARC i processen.

Se flera andra stora uthyrningar i närheten på FV Affärskarta.

– ARC är ett spännande bolag som vi följt under lång tid. Deras resa är en bra illustration till hur vi jobbar tillsammans med våra hyresgäster för att möta deras förändrade lokalbehov på ett bra sätt över tid. Med flytten till Grev Tureplan får ARC inte bara ett eget hus, de får en fantastisk mötesplats i ett av Stockholms absoluta premiumlägen där alla deras medarbetare och kompetenser kan samlas, säger Jan-Erik Hellman, chef fastighetsutveckling.

ARC Arise Consulting Group är en bolagsgrupp som hjälper företag och varumärken med transformation i syfte att skapa digital tillväxt. I bolagsgruppen ARC ingår Animal, Conversionista, Curamando, Keybroker, Kurppa Hosk och Cupo.

FV berättade under våren 2021 att ARC sökte nya lokaler, och att målet då var att öka till 3.000–5.000 kvm. Ytbehovet för det snabbväxande bolaget har sedan dess växt ytterligare. Inflyttning vid Grev Tureplan sker om två år.

ARC hyr samtliga kontorslokaler i fastigheten.
I ce tidigare lokalerna hade Kammarkollegiet en stor förhyrning under en längre tid.

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Butik vid Stureplan stängd efter 21 år

Valt att inte förlänga hyresavtalet.

Bonava varslar 400

Hela var fjärde anställd berörs.

Ny storägare i börsbolag

Bolag även köpt sju fastigheter. Nu stor ägare i två liknande bolag.

Foto Jan Wifstrand
Krönika

Nu är hela Sverige ett utsatt område

”De kriminella gängen regerar. I problemområdena är mord och mordförsök fem gånger vanligare och anlagda bränder är upp till tolv gånger vanligare.”

Amerikansk jätte bantar ytorna i city

Lämnar ett våningsplan.

JM säljer allt vid Brommaplan – stor projektdröm död

Var redo att investera 4 miljarder.

Rikshem avyttrar Folkhem till Nordr

Biljana Pehrsson: ”Folkhem har en stor potential och vi vill expandera geografiskt i Sverige och Norge”.

Framtiden vill höja hyrorna 7% – lägre än Fastighetsägarna

68.000 lägenheter berörs. Ger även en möjlighet för en treårig lösning.

Normals vd: ”Inte raketforskning driva butik”

Butikskedjan växer i rekordfart. Ny satsning i centrala Stockholm.

Bonava får rabatt på 110 miljoner i Nacka

Ingen ny upphandling kommer att krävas.

Kommitté: Nobba okryddade budet från Stenhus

Storägarens bud får nobben.

SBB säljer för 2,9 miljarder – 10 procent under värdering

Säljer två fastigheter till rabatterat värde till stiftelse.

FV-kartläggning: 2,9 miljoner kvm kontorsprojekt

Hela 135 kontorsprojekt listas i stor kartläggning.

Vill bygga höghus på 140 meter

Nya stadsdelen tar ett kliv framåt.

Tillbaka till förstasidan