Amaron gör mindre köp i Malmö

Amaron Real Estate förvärvar fastigheten Sunnanå 6:30 i Toftanäs, Malmö. Fastigheten har en uthyrningsbar yta på 2.650 kvm och är en logistikbyggnad.

Förvärvet görs i en kombination av eget kapital och bankfinansiering. Hyresgäst är Rhenus Group, ett ledande globalt logistikföretag med en årlig omsättning på 7 miljarder Euro.

Köpet av fastigheten blir det åttonde i ordningen för Amaron Real Estate, som samtidigt aktivt arbetar med flera parallella förvärv i södra Sverige.

– Efter en framgångsrik första fond – Norama Real Estate Fund Sicav-SIF som vi avyttrade 2021, fortsätter vi nu bygga efterträdaren, Amaron Real Estate. Vi söker aktivt efter fastigheter att investera i, säger Stefan Wilhelmson, VD Amaron Real Estate Fund.

– Från Norama Real Estate Fund Sicav-SIF har vi tagit med oss erfarenheten från en tidigare uppbyggnad och en framgångsrik avyttring. Fastighetsportföljen, som avyttrades för drygt 2 miljarder kr, bestod av attraktiva kontor/lager, logistik samt samhällsfastigheter belägna i Malmö, Helsingborg och Lund med omnejd. Investerarna fick mellan 20–30% per år i avkastning beroende på tidpunkten för investeringen.

Amaron Real Estate har som ambition att komma upp i storleken 4–6 miljarder kronor genom att förvärva kommersiella fastigheter inom lätt industri, lager, logistik och kontor. Geografiskt område för förvärv är The Greater Copenhagen Region, med fokus på södra Sverige. Nuvarande fastigheter är lokaliserade framför allt i Malmö, Lund och Trelleborg.

– Vi har en tydlig hållbarhetsstrategi och vårt mål är att miljöcertifiera våra fastigheter för att dels kunna erbjuda energieffektiva lokaler, dels bidra till ett bättre samhälle. Under våren 2022 genomförde vi ett ambitiöst projekt med syfte att definiera vår vision och strategi för att integrera miljö och sociala aspekter i vår investeringsprocess och förvaltning av tillgångar.

Enckell Advokatbyrå har varit köparens ombud.

Fler Nyheter från förstasidan

Köper 6.500 kvm centralt

Majoritet av hyresgästerna är offentligt finansierade. Planerar egen coworking i fastigheten.

Gorosch: ”Bli mer som ett swat-team”

Berättar för FV hur Catella ska återvända till fornstora höjder.

Final: Fem kan vinna Årets lokalkonsult 2023

Fem nominerade. Läs även om vinnarna sedan starten.

Kommun köper av SBB

FV summerar affärer för 1,4 miljarder kronor.

Läs utdrag ur boken ”Erik Paulsson – Superentreprenören”

FV publicerar utdrag som berättar om Erik Paulssons fantastiska resa. Läs även om ett flertal branschprofiler som berättar om sina möten med Paulsson.

Köper för miljard av Ica

Bolagets största transaktion hittills.

Bantar HK med 30 procent i centrala Stockholm

Letat lämpliga lokaler sedan början av 2023. Stannar inom fastigheten.

Juryns val: Gör bäst affärer – fem nominerade

Meriterad jury nominerar Årets transaktionskonsult. Läs även om vinnarna sedan starten.

Erik Skalin lämnar JLL

Jobbat med uthyrning i 20 år.

Gorosch till Catella

Blir ny vd för Corporate Finance Sverige.

Chocksänkning av räntan kan vänta under 2024

Enligt prissättningen på räntemarknaden väntas en chocksänkning av styrräntan 2024 och Europeiska centralbanken väntas ta täten.

Joachim Kuylenstierna lämnar vd-jobbet

Efter granskning: Inga oegentligheter i Fastator. ”För bolagets bästa avgår jag.”

Vann budkamp om hett hotell – premiärköp i Sverige

Rekordstort intresse för fastighet i centrala Stockholm.

Niam slår till med miljardköp i centrala Stockholm

Förvärvar kontorsfastighet. Chockbesked för säljaren.

Tillbaka till förstasidan