Alvier Mechatronics hyr 300 kvm i Wihlborgs Prisma

Startupbolaget Alvier Mechatronics, ett dotterbolag inom Höganäs, flyttar våren 2023 in i Wihlborgs profilfastighet Prisma (Ursula 1) i Oceanhamnen i Helsingborg.

Alvier Mechatronics är ett dotterbolag till Höganäs, som är världsledande på marknaden för metallpulver och har som ambition att bli den första gröna metallpulvertillverkaren. Alvier Mechatronics tillhandahåller koncept och prototypframtagning för elektriska drivsystem till globala fordons- och industriföretag. Uppdraget är med andra ord att bistå med vilka material och system som behövs för att lösa denna industris utmaningar på bästa sätt.

Alvier Mechatronics har idag sin svenska verksamhet i Höganäs och kommer nu att flytta till Prisma. I bottenplan ligger HETCH, Helsingborg tech house, som bland annat driver coworking där entreprenörer och innovatörer med olika bakgrunder arbetar sida vid sida och kan utbyta kunskap och bilda nätverk.

Alvier Mechatronics lokaler i Prisma på cirka 300 kvm är utformade för att stimulera till samarbete och kunskapsutbyte. De består dels av kontorsyta, dels ett labb med möjlighet att ta fram prototyper och testa idéer som till exempel elmotorer. Hyresavtalet omfattar fem år.

– Prisma med sin spännande startupmiljö är helt rätt för oss med tanke på vår verksamhet och våra höga framtidsambitioner. Vi rekryterar nu för fullt och har tagit höjd för att bli fler i de nya lokalerna, säger Daniel Hervén, CEO på Alvier Mechatronics.

– När vi grundade HETCH var det precis denna effekt vi ville skapa, att ett starkt community attraherar och etablerar spännande tillväxtbolag. Vi är väldigt glada att Alvier Mechatronics blir en del av HETCH, säger David Nilsson-Sträng, vd för HETCH.

– Vi i staden ser mycket positivt på att kunskapsintensiva och innovativa företag som Alvier Mechatronics väljer Helsingborg! Vi har arbetat tillsammans med näringslivet för att skapa rätt förutsättningar och miljöer för denna typ av företag i Oceanhamnen, och det är roligt att det bär frukt. Denna utveckling kommer staden givetvis att vilja fortsätta stötta, säger Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.

– Vår målsättning om en innovativ miljö som vi haft tillsammans med tech-hubben HETCH har överträffats mångfalt. Det är roligt att se hur växande bolag som Alvier Mechatronics ser möjligheter till fortsatt utveckling här, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Fler Nyheter från förstasidan

Porträtt

Långläsning: Storspelare på turbulent marknad

Henrik Jussi-Pekka är vd för investmentbolaget Möller & Partners, men är också medgrundare till bostadsbolaget Resinova som varit storköpare under våren.

Ännu en toppchef lämnar

”Jag känner mig privilegierad”.

Öppnar flaggskeppsbutik mitt i city

Gör två förhyrningar samtidigt. FV berättar om etableringen.

Räddningsaktion för SBS

Läs om de största ägarna och hur de agerar.

Redo sälja för över 4 mdr

Pressad aktör startar försäljningsprocess. 20.000 bostäder med i diskussion.

Vill bygga högt hotell

Inväntar besked från politikerna.

Upproret: ”Vi vill veta vad vi betalar för”

Diskussionen kring butikshyrorna har kanske trots allt blivit lite bättre.

Riksbanken höjer räntan till 4 procent

Kan komma att höjas ytterligare.

Nära megaaffär – kan frukta stor förlust

Parterna kan vara påväg att nå ett avslut.

Nrep förvärvar 283 nya

Förvärvar nyproducerat. Gått in om ”kapat” tidigare uppgjord affär.

Newsecs spaning – Max Barclays tre favoriter

Anser att svenska kontor fått oförtjänt dåligt rykte. Dock orolig för Sveriges rykte.

Kvintett startar nytt bolag – efter försäljningen till SBB

Läs om vilka som finns med bakom bolaget.

Bildextra: Nya Albano – hela 5 miljarder senare

Från farligt, osäkert och smått bortglömt till något som ska bidra till att lyfta hela huvudstadsregionen.

ByggVesta säljer till EQT Exeter i Flemingsberg

Gör första bostadsaffären i Sverige.

Tillbaka till förstasidan