Alvier Mechatronics hyr 300 kvm i Wihlborgs Prisma

Startupbolaget Alvier Mechatronics, ett dotterbolag inom Höganäs, flyttar våren 2023 in i Wihlborgs profilfastighet Prisma (Ursula 1) i Oceanhamnen i Helsingborg.

Alvier Mechatronics är ett dotterbolag till Höganäs, som är världsledande på marknaden för metallpulver och har som ambition att bli den första gröna metallpulvertillverkaren. Alvier Mechatronics tillhandahåller koncept och prototypframtagning för elektriska drivsystem till globala fordons- och industriföretag. Uppdraget är med andra ord att bistå med vilka material och system som behövs för att lösa denna industris utmaningar på bästa sätt.

Alvier Mechatronics har idag sin svenska verksamhet i Höganäs och kommer nu att flytta till Prisma. I bottenplan ligger HETCH, Helsingborg tech house, som bland annat driver coworking där entreprenörer och innovatörer med olika bakgrunder arbetar sida vid sida och kan utbyta kunskap och bilda nätverk.

Alvier Mechatronics lokaler i Prisma på cirka 300 kvm är utformade för att stimulera till samarbete och kunskapsutbyte. De består dels av kontorsyta, dels ett labb med möjlighet att ta fram prototyper och testa idéer som till exempel elmotorer. Hyresavtalet omfattar fem år.

– Prisma med sin spännande startupmiljö är helt rätt för oss med tanke på vår verksamhet och våra höga framtidsambitioner. Vi rekryterar nu för fullt och har tagit höjd för att bli fler i de nya lokalerna, säger Daniel Hervén, CEO på Alvier Mechatronics.

– När vi grundade HETCH var det precis denna effekt vi ville skapa, att ett starkt community attraherar och etablerar spännande tillväxtbolag. Vi är väldigt glada att Alvier Mechatronics blir en del av HETCH, säger David Nilsson-Sträng, vd för HETCH.

– Vi i staden ser mycket positivt på att kunskapsintensiva och innovativa företag som Alvier Mechatronics väljer Helsingborg! Vi har arbetat tillsammans med näringslivet för att skapa rätt förutsättningar och miljöer för denna typ av företag i Oceanhamnen, och det är roligt att det bär frukt. Denna utveckling kommer staden givetvis att vilja fortsätta stötta, säger Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.

– Vår målsättning om en innovativ miljö som vi haft tillsammans med tech-hubben HETCH har överträffats mångfalt. Det är roligt att se hur växande bolag som Alvier Mechatronics ser möjligheter till fortsatt utveckling här, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Fler Nyheter från förstasidan

Nära sälja på Vasagatan

Fastigheten inköptes för så lite som 8 miljoner kronor 1984.

Pangea: Mörka utsikter för fastighetssektorn

”I pågående transaktioner ser vi att de flesta köpare har sänkt sina bud med 10-20 procent, men värderingarna har ännu inte justerats”.

Saftigt minus – men M2 fick utrymme att amortera

Betydande förlust på avyttringen av aktier i Castellum.

Bilder: Så kan AL bygga ut Söderhallarna

Så kan Medborgarplatsen utvecklas framöver.

Fabege på knock med The Mauler

Hyr ut 2.400 kvm för större satsning.

16 nya butiker till Arlanda

Utbyggnad med 11.000 kvm. FV listar butikerna som öppnar i nya Marknadsplatsen.

Lättnadsrally timmen efter räntebeskedet

Kurserna för flera fastighetsbolag drog iväg rejält efter att Riksbanken lämnat sitt nya besked om styrräntans nivå. Vad hade man fruktat egentligen?

Riksbanken höjer räntan med 0,75

Många fastighetsägare nervösa. Riksbanken ger prognos för i början av 2023.

Skiften i toppen hos Vasakronan i Stockholm

Två nya toppositioner utsedda.

Skanska säljer för 600 mkr till sitt egna nya bolag

60.000 kr/kvm för nyutvecklad kontorsfastighet i centralt läge.

NREP in i Tyskland

Fokus på bostäder och logistik. Läs om det första förvärvet.

Sjunkande priser i markanvisningar

Senaste statistiken. Dessutom blir det vanligare att investerare drar sig ur markanvisningsavtal.

Affärsanalys

Lyfter av projekt i närområdet

Per Wieslander och Philip Wikén vid Svefa analyserar en affär med en större kontorsfastighet i Malmö.

Kilenkrysset i iskallt förvärv av 30.000 kvm

Förvärvar tre fastigheter i iskallt segment som blir allt hetare.

Tillbaka till förstasidan