Easy Depot i första 08-förvärvet – och ser flera köpmöjligheter

Easy Depot etablerar sig i Stockholmsregionen. Företaget köper sin andra fastighet för att bygga ett av Sveriges första co-working för småföretagare med lagerbehov. Förvärvet sker i Rosersberg, nära Arlanda. Säljer gör Haider Rosersberg Vallstanäs. Easy Depot ser stora möjligheter att förvärva fler fastigheter.

Annons

Det nyetablerade fastighetsbolaget Easy Depot genomför sitt första köp i Stockholmsregionen, vilket blir Easy Depots andra förvärv. Bolaget har skapat uppmärksamhet, bland annat genom en övertecknad nyemission där man tog in 80 miljoner kronor och fastighetsbolaget Doxa, med Greg Dingizian och Erik Selin på ägarlistan, investerade i bolaget.

– Vi följer vår expansionsplan och tänker långsiktigt där vi bygger för egen förvaltning. I rådande läge med inbromsning i transaktionsmarknaden ser vi bra möjligheter att hitta rätt typ av mark för att kunna etablera 100 till 150 Easy Depot Business Parks i Sverige inom tio år, säger Sofia Wäborg, vd på Easy Depot.

Marken som Easy Depot köper är på 4.000 kvadratmeter och ligger i Rosersberg, längs med E4:an i nära anslutning till Arlanda. Ett klockrent läge och ett av Sveriges bästa logistiklägen, menar Easy Depot.

– Med 20 minuter till både Stockholm och Uppsala är befolkningstätheten och mängden småföretagare i regionen stor. Vi bedömer att behovet finns för denna typ av verksamhetslokaler och passar väl in på området där man har handelstorg, restauranger och gym som grannar, säger Sofia Wäborg.

Nu letar Easy Depot ännu fler fastigheter att förvärva, både i Stockholmsregionen och andra storstadsregioner, trots tvärnitad transaktionsaktivitet och motvind i fastighetsbranschen. Det förändrade omvärldsläget har inte påverkat bolagets ursprungliga etablerings- och förvärvsplan.

– Vi för dialoger och letar efter mark att bygga på i Stockholm, Göteborg och Malmö med omnejd. Vi finns för den mindre företagaren som i osäkra tider söker ännu mer flexibilitet, inte har möjlighet att låsa sig varken avseende långa kontrakt eller lån. Det är något som passar vårt koncept väldigt väl, säger Sofia Wäborg.

Transaktionen sker i bolagsform och säljare är Haider Rosersberg Vallstanäs AB. Easy Depot Business Park i Rosersberg ska vara färdigt för inflytt våren 2024.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösundavik

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan