Sofia Wäborg, vd på Easy Depot.

KlaraBo-grundares nya bolag tar in 80 miljoner

Easy Depot, som riktar sig mot småföretagare och erbjuder lagringslösningar med eller utan kontor kombinerat med korta kontraktstider, tar in 80 miljoner kronor i en övertecknad nyemission, där det börsnoterade fastighetsbolaget Doxa investerar 24,7 miljoner kronor.

Annons

En trio KlaraBo-grundare och Sofia Wäborg grundade fastighetsbolaget Easy Depot. Verksamheten startade i början av mars i samband med att Sofia Wäborg tillträdde som vd. Bolaget planerade då att göra en nyemission på 50 miljoner kronor, men efter ett stort intresse stänger man nu en övertecknad nyemission på 80 miljoner kronor.

– Trots allt som sker i omvärlden har det varit väldigt många som hört av sig och visat intresse för att investera i Easy Depot. Det slutade med att vi tog in en handfull investerare och fick tacka nej till några. Med starka ägare i ryggen kommer Easy Depot vara en stabil och långsiktig aktör i landets kommuner, säger Sofia Wäborg, vd på Easy Depot.

Bland investerarna i Easy Depot finns det börsnoterade Doxa, som bland annat har Greg Dingizian som huvudägare och även exempelvis Erik Selin med på ägarlistan. Bolaget investerar 24,7 miljoner kronor i Easy Depot och äger därmed cirka 16 procent av bolaget.

– Vi ser Easy Depot som en intressant aktör på marknaden där man valt en spännande nisch inom fastighetsbranschen. Det tillsammans med grundarnas erfarenhet fick oss att investera, säger Victor Persson, vd på Doxa.

Medgrundarna till Easy Depot – Sofia Wäborg, Mats Johansson, Lennart Steen och Anders Pettersson – har investerat 35 miljoner kronor i emissionen och är fortsatt största ägare i bolaget med cirka 70 procent tillsammans. Efter nyemissionen har Easy Depot ett bolagsvärde på drygt 150 miljoner kronor. Kapitalet ska nu användas till bland annat markförvärv för att realisera målsättningen om att etablera 100-150 Easy Depot Business Parks inom sju till tio år.

– Vi ska etablera oss på attraktiva lägen runt om i Sverige och få nystartade bolag och småföretag att våga satsa när vi erbjuder lagringslösningar med eller utan kontor, men alltid utan långa kontraktstider, säger Sofia Wäborg.

Fler Nyheter från förstasidan

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Tillbaka till förstasidan