Fabege hyr ut 3.700 kvm i Solna Business Park

Fabege har tecknat tre hyresavtal omfattande 3.761 kvm i fastigheten Sliparen 2 i Solna Business Park. HSB hyr 2.601 kvm kontorsyta, Coor hyr 947 kvm konferensyta och Nordrest hyr 213 kvm caféyta.

Annons

Tenant & Partner har agerat hyresgästrådgivare åt HSB under lokalsökningsprocessen.

Sliparen 2 är miljöcertifierad enligt Breeam-In-Use på nivå Excellent.  Tidigare i år har även CGI tecknat hyresavtal på cirka 4.200 kvm i grannfastigheten Svetsaren 1.

– Vi är glada över att vakansen efter Evrys flytt till Arenastaden nu fylls på med nya hyresgäster som skapar liv och rörelse i området. Vi jobbar målinriktat mot att få upp den totala uthyrningsgraden i beståndet till 95 procent igen. Under året har vi förstärkt vår säljorganisation och uthyrningarna i Solna Business Park visar att vi är på rätt väg, kommenterar Johan Zachrisson, Affärsutvecklingschef på Fabege.

Sliparen 2 utvecklas under konceptnamnet Scenen och kommer vid färdigställande att bli en samlingsplats som främjar möten och upplevelser genom ett noga utvalt serviceerbjudande.

– Vi ser mycket fram emot att flytta in i Scenen i Solna Business Park. Läget är strategiskt viktigt för oss och kontoret möter våra önskemål och förväntningar på ett mycket bra sätt, säger Anders Joachimsson, Affärsområdeschef Fastigheter, HSB Stockholm.

Fastighetsvärlden kan berätta att för HSB Stockholm blir etableringen i Solna en av fyra baskontor i Stockholmsområdet när man lämnar Fleminggatan. Med i flytten till till Solna följer även HSB Bostad (som utvecklar bostäder åt HSB Stockholm. Två av HSB Stockholms övriga baskontor finns i Jakobsbergs centrum och i Handen. När det gäller det fjärde så pågår förhandlingar om lokaler i området i Nacka/Sjöstaden.

FV kan berätta att även HSB Riks ska lämna Fleminggatan 41. Fastigheten där heter Smultronet 6 och ägs av tyska Union Investment som köpte den 2019 från Afa Fastigheter, som i sin tur förvärvat den från just HSB 2013.

Per Julin Affärsutvecklare på Coor Konferens:

– Vi är oerhört glada över att få vara med och bidra med vår expertkompetens till att Scenen blir en plats där människor möts och där den fysiska miljön och servicen förhöjer upplevelsen. Vi är också väldigt glada över att få göra det i samarbete med Nordrest.

Utöver serviceerbjudandet med konferens och café i Scenen kommer ytterligare två koncept att bidra till levande bottenvåningar i Solna Business Park under 2023. I januari öppnar F9, en arena för träning, arbete, kultur och möten i samarbete med bland annat Allstars Training Center, Fit4Life, Urban Tribes och The Works. Senare i vår öppnar Smedens Mathall, en mötesplats och destination för mat och event med doft av Brooklyn och Berlin, som liksom cafét i Scenen kommer drivas av Nordrest.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösundavik

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan