Spelutvecklaren Hazelight intar Rymden med 1.700 kvm

Spelutvecklaren Hazelight, som grundats av Josef Fares, har valt Rymden vid Slussen för sitt framtida huvudkontor. Fastigheten ägs av Gemfast. Uthyrningen omfattar drygt 1 700 kvm i två plan och lokalerna kommer, förutom deras kontor, även att inrymma deras motion capture-studio.

Annons

Om Hazelight

Hazelight startades 2014 av filmregissören Josef Fares, som före Hazelight släppte det kritikerrosade spelet Brothers – A Tale Of Two Sons. Tillsammans med en stor del av teamet från Brothers började Hazelight sin framgångsrika resa som landade i det unika spelet A Way Out som första spelsläpp 2018.

Idag har Hazelight över 70 anställda och har vunnit hela 84 Game Of the Year Awards för sitt senaste spel It Takes Two, som fortfarande hyllas världen över.

Visa faktaruta

Inflyttning planeras till juni 2023.

Avanti Partners har uthyrningsuppdraget i fastigheten som Gemfast köpte från Sven Tyréns stiftelse våren 2018 som som länge innehöll Tyréns huvudkontor.

– Hazelight är precis den typ av hyresgäst som vi har drömt om att attrahera till Rymden. Ett kreativt bolag med tankar kring framtidens arbetsplats som vi även är övertygade om kommer att locka andra företag och människor att sitta och arbeta i Rymden. Vi har haft en väldigt bra och konstruktiv dialog med Hazelight och ser fram emot vårt fortsatta arbete framöver, säger Stefan Lindhoff, vd på Gemfast.

– Vi valde Rymden till vårt nya kontor på grund av närheten till allt, en fantastisk utsikt och grymma förmåner för de som jobbar i huset, vi kommer trivas så sjukt bra där, säger Josef Fares på Hazelight.

Rymden är en kontorsfastighet på Peter Myndes Backe vid Slussen som omfattar ca 7.000 kvm kontor. Sedan tidigare har Helio tecknat hyresavtal i huset som kommer att tillhandahålla husets service och coworking. Bland annat erbjuder Rymden takterrassen Yttre rymden i söderläge med utsikt över söders takåsar, gym med personlig tränare, eget kafé med barista och kreativa mötesrum. Alla hyresgäster och medlemmar i huset kommer också att kunna ta del av föreläsningar, löpklubb, frukostar och yogapass. Fastigheten kommer att certifieras inom BREEAM In Use, nivå excellent.

Det återstår nu endast ett våningsplan om ca 1.200 kvm i Rymden med möjlig inflytt Q4 2023 där Avanti Partners har uthyrningsuppdraget.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösunda

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan