Willhem köper från Trianon för 294 mkr

Willhem utökar sitt bestånd genom förvärv av 135 hyreslägenheter som ska uppföras i Sorgenfri i Malmö. Överenskommet fastighetsvärde är 294 mkr och säljare är Trianon. Därmed växer affären mellan de båda bolagen i området till 822 mkr. Köpeskillingen motsvarar ett pris om cirka 50.000 kr/kvm.

Annons

Affären innefattar etapp 2 i ett större projekt. Etapp 2 innehåller 135 hyreslägenheter och bostadsarean uppgår till 6140 kvadratmeter.  Willhem kommer att ta över projektet när bostäderna är färdigställda, vilket beräknas ske etappvis under 2026-2027. Byggnaderna kommer att uppföras av Peab i enlighet med Miljöbyggnad Silver.

Willhem har tidigare förvärvat etapp 1 i projektet, som omfattar 256 hyreslägenheter, därför är det naturligt att förvärva även etapp 2.  Totalt innefattar båda etapperna 391 hyreslägenheter med ett fastighetsvärde om 822 mkr.

Köpeskillingen motsvarar ett pris om cirka 50.000 kr/kvm.

− Sorgenfriområdet är ett spännande stadsutvecklingsprojekt i Malmö med stora möjligheter att bli något unikt. Vårt bestånd i Malmö har förändrats genom åren och vi närmar oss nu 2.000 lägenheter med attraktiva bostadslägen på orten, säger Willhems vd Mikael Granath.

Transaktionen görs som en forward funding-affär och tillträde sker när fastigheterna är färdigbyggda. Projektvinsten kommer att redovisas i resultatet under projektets gång utifrån nedlagda kostnader, vilket kommer att ha en positiv påverkan på Trianons mål om en investeringsvinst från projektportföljen på 100 mkr per år. Byggstart beräknas ske första kvartalet 2023 och inflyttning är beräknad att ske med start 2026.

Fastigheterna kommer att uppföras i fyra olika huskroppar i varierande antal våningsplan, vid Östra Farmvägen/Celsiusgatan på Norra Sorgenfri i centrala Malmö. I området äger Trianon sedan tidigare flera utvecklingsfastigheter med stor potential till ytterligare bostadsbyggande.

– Vi är väldigt glada att ha slutfört denna fastighetsaffär med Willhem och tillsammans bidra till att tillgodose den stora efterfrågan på bostäder i Malmöregionen, säger Olof Andersson, vd på Trianon.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösundavik

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan