Blir nya partner i Slättö Förvaltning – växla upp i Norden

Lars Axelsson och Viktor Tennström från Evolv Property blir nya partner i Slättö Förvaltning med uppdrag att skala upp investeringsverksamheten i Norden. Samtidigt sker en affär med fastigheter värda 3 miljarder kronor.

Annons

Slättö Förvaltning, fonden Slättö Core+, och Evolv Property AB offentliggör nu att parterna tecknat avtal om en serie transaktioner vilka resulterar i att Slättö Core+ blir ensam ägare av det fastighetsbestånd parterna gemensamt byggt upp.

Samtidigt blir entreprenörerna bakom Evolv, Lars Axelsson och Viktor Tennström, partner i Slättö. Evolv kommer även fortsatt att användas som varumärke för Slättös investeringstema inom logistik-, lager-, och verksamhetslokaler.

Slättö och Evolv har samarbetat sedan 2016 och gemensamt förvärvat och utvecklat fastigheter till ett underliggande fastighetsvärde om sammanlagt tre miljarder kronor fördelat på ett femtiotal transaktioner inom segmenten logistik-, lager-, och verksamhetslokaler. Därtill innehåller portföljen projektfastigheter omfattande 400.000 kvadratmeter befintliga och förväntade framtida byggrätter med ett färdigutvecklat värde om cirka fem miljarder kronor. Projektfastigheterna, som kommer utvecklas av Evolv, inkluderar bland annat Klinga Logistikpark och Herstadberg Logistic Hub i Norrköping.

Genom en serie transaktioner blir Slättö Core+ ensam ägare av den tidigare gemensamt ägda fastighetsportföljen. Samtidigt övergår Evolvs team om sju personer med kompetens inom transaktion, fastighetsutveckling och fastighetsförvaltning till Slättö, där grundarna Lars Axelsson och Viktor Tennström även blir partner.

– Jag har känt Lars och Viktor i tio år och har arbetat intensivt och nära dem de senaste fem med fina resultat. Att integrera våra verksamheter fullt ut har funnits på min agenda något år och att välkomna dem som nya partner med deras affärsgenererande kapacitet känns jättebra och helt i linje med Slättös långsiktiga mål. Evolv kommer leva kvar som varumärke och investeringstema precis som tidigare, men nu breddas Lars och Viktors fokus till att företräda Slättö i affärer inom deras segment i hela Norden, säger Johan Karlsson, grundare och VD för Slättö.

– De senaste fem åren har vi haft fullt fokus på att växa vår fastighetsportfölj i Sverige. Det har skett genom kontinuerliga förvärv och genom aktiv förvaltning och projektutveckling. Johan och teamet inom Slättö är snabbfotade, affärsdrivna, har ett fantastiskt nätverk och har varit en drömpartner för oss. Att välkomnas till Slättö känns oerhört inspirerande. Nu är vi redo att bredda vårt fokus till övriga nordiska länder och hoppas snart vara redo att kommunicera vår första affär i Finland, kommenterar Lars Axelsson, grundare och VD för Evolv.

Fler Nyheter från förstasidan

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Doldis ska bygga bostäder i Slakthusområdet

Har ägt den friköpta fastigheten i mer än 40 år – nu blir det bostäder och kontor.

Köp på Kungsholmen för 70 mkr

Köper 32 lägenheter från privat ägare.

Gärahovs Bygg i konkurs

Anställda i ledande position kommer polisanmälas.

Norman och Dragicevic lämnar OP – slutet nära?

Styrelseordföranden, och fd finansmarknadsministern, kastar in handduken.

Oscar Properties krävs på omedelbar betalning

Måste betala 884 miljoner plus ränta – tills idag fredag.

Axfast spelar Monopol på östra Kungsgatan

FV summerar Axfasts stora förvärv längs den välkända gatan.

Castellum säljer för en miljard

Avyttrar tio fastigheter om 65.000 kvm lokaler. FV berättar om de aktuella fastigheterna.

Podcast: Om lyckat solcellsinitiativ & klimatfrågan

Maria Perzon från Castellum gästar senaste avsnittet för att prata om bland annat ett lyckat solcellsinitativ och tron på ökad biologisk mångfald.

Areim bakom jätteköp för hela 5 miljarder

Läs om strategin framåt.

Tillbaka till förstasidan