Pelican expanderar – etablerar anläggning utanför Stockholm

Pelican Self Storage, en utyrare av förråd till företag och privatpersoner, inleder en ny satsning. Bolaget vill dubbla antalet enheter till 2027.

Annons

Bolaget har förvärvat en fastighet i Järfälla. Etableringen är ett led i en kraftig nordisk expansionsplan, som innebär att bolaget ska fördubbla antalet anläggningar till 60 stycken fram till 2027.

– Vi letar primärt efter mark och byggnader som vi kan konvertera till egenförvaring i Stockholmsområdet, Köpenhamn och Helsingfors där det är tätbefolkat och städerna har ökande befolkning, säger Rune Petersen, Chief Investment & Innovation Officer hos Pelican Self Storage till Fastighetsvärlden.

Varför nu?

– Vi ser en ökad efterfrågan från såväl företag som privatpersoner, inte minst i Sverige och Storstockholm där vi ser en särskilt god tillväxtpotential, säger Rune Petersen.

Den nya anläggningen etableras i Veddesta, Järfälla kommun, och kommer att bestå av närmare 800 förråd fördelade på drygt 7.000 kvadratmeter.

På den förvärvade tomten (Girovägen 7) står idag en kontorsbyggnad som ska rivas för att ge plats åt en modern och nybyggd Pelican Self Storage- anläggning. Öppning beräknas ske under 2023.

Pelican Self Storage har i dagsläget ett trettiotal anläggningar i Sverige, Finland och Danmark, varav sju i Stockholmsregionen: Lidingö, Lidingö Stockby, Kungsholmen, Sollentuna, Bromma, Täby, Botkyrka. Under hösten startar byggnationen av en åttonde anläggning med placering i Upplands Väsby och med öppning under 2022.

– Vår tillväxtstrategi bygger på fler anläggningar med serviceinriktad personal på plats, något som vi ser att kunderna efterfrågar i allt högre grad. Många hyr förråd för första gången och då blir vägledning och personlig service otroligt viktigt, både för privatpersoner och företagskunder, säger Thomas Espemo, Sverigechef för Pelican Self Storage.

 

Fler Nyheter från förstasidan

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Tillbaka till förstasidan