Tidigare EQT-topp blir partner i Slättö

Stefan Glevén, tidigare inom top management i EQT, blir ny styrelseordförande i Slättö när bolaget satsar på att bli ledande inom sin nisch i Norden.

Annons
Stefan Glevén – Ny partner och styrelseordförande i Slättö Förvaltning AB
Visa faktaruta

Slättö Förvaltning har vid en extra bolagsstämma valt in Stefan Glevén som ny styrelseordförande. Samtidigt blir han via sitt investmentbolag Geltis AB delägare i Slättö Förvaltning genom en riktad nyemission.

Glevén har en bakgrund som Senior Partner på EQT där han arbetat i 15 år, bland annat som Head of Nordics och Head of North America vid EQT Infrastructure.

– Jag gjorde en investering i en av Slättös fonder för drygt ett år sedan och har följt bolagets utveckling och blivit mycket imponerad av vad Johan Karlsson och hans team har byggt upp. Det är en fantastisk plattform för fortsatt tillväxt, inte enbart inom fastigheter utan också för att etablera nya strategier. När jag nu kliver in i bolaget som delägare ser jag verkligen fram emot att arbeta tillsammans med teamet på Slättö de kommande åren för att ta bolaget till nästa nivå, säger Stefan Glevén.

Förutom den redan gjorda investeringen i fonden Slättö Core Plus, har Glevén även för avsikt att göra substantiella investeringar i Slättös befintliga och framtida fonder.

– Stefans erfarenhet inom Private Equity är uppenbar givet hans bakgrund, men kanske ännu viktigare änaffären i sig så tillför han 15 års erfarenhet kring hur man bygger och utvecklar ett världsledande bolag medett team drivet av starka värderingar, kommenterar Johan Karlsson, Managing Partner och grundare av Slättö.

Avgående ordförande, Per Berggren, som varit ordförande sedan 2016 övergår till en roll som industriellrådgivare och är fortsatt Partner och investerare i Slättös fonder.

– Jag vill verkligen tacka Per för ovärderlig hjälp. Under hans tid som styrelseordförande har Slättö vuxit frånen mindre bostadsutvecklare till att nu förvalta över 10 miljarder kronor inom ett flertal fonder med olikainvesteringsstrategier. Utan honom hade den utvecklingen inte varit möjlig, säger Johan Karlsson.

Övriga styrelseledamöter i Slättö Förvaltning är Ann Grevelius, Jan Litborn, Ulrika Danielsson, GeorgEhrnrooth och Magnus Meyer.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösunda

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan