Nagel-Group hyr 12.000 kvm av Logicenter i Landskrona

Nu ska Europas största logistikföretag inom livsmedel Nagel-Group flytta in i Logicenters anläggning i Landskrona. Det står klart när parterna skrivit ett 15-årigt hyresavtal avseende en 12.000 kvm stor yta i Logicenters befintliga fastighet.

Annons

Under 2020 färdigställdes Logicenters moderna logistikanläggning Kronan 1, belägen på adressen Örjaleden i Kronan företagspark i Landskrona.

Nu har logistikfastighetsaktören tecknat ett hyresavtal med det tyska livsmedelslogistikföretaget Nagel-Group avseende en yta om cirka 12 000 m2 av fastigheten som är totalt ungefär 24 000 m2 stor. Sunclass Airlines ApS har sedan fastighetens färdigställande varit verksamma i den andra delen av fastigheten.

– Vi vill varmt välkomna Nagel-Group till vår moderna fastighet i Landskrona. Vi är övertygade om att anläggningens strategiska läge lämpar sig perfekt för deras verksamhet, med goda kommunikationer till hela södra Sverige och norra Europa. Jag vill tacka både Nagel-Group och kommunen för det goda samarbetet och ser fram emot ett långsiktigt partnerskap med båda aktörer, säger Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters.

Inför Nagel-Groups inflytt, som planeras ske i början september, ska logistikanläggningen utrustas ytterligare för att möta företagets behov. Bland annat kommer Logicenters att addera ytterligare portar till fastigheten, en extra körgård samt tillhandahålla ytor för kyl- och frysvaror. Vidare finns det även möjlighet att installera solceller på taket, något som går i linje med Logicenters ambitiösa hållbarhetsarbete.

– Vi ser fram emot att flytta in i vår nya logistikanläggning som dessutom befäster vår närvaro i norra Europa. Jag vill tacka Logicenters för ett gott samarbete där de har varit väldigt måna om att uppfylla våra höga logistiska krav och mer därtill, säger Hans-Joachim Brockmeyer, Managing Director Nagel Nordics.

Logicenters är en ledande utvecklare och ägare av moderna logistikanläggningar i Norden med närvaro i Sverige, Danmark, Norge och Finland och över 1,3 miljoner kvadratmeter logistikutrymme.

Logicenters bildades av NREP 2015.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösunda

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan