Fojab hyr 1.670 kvm av Stena på Möllevången

Fojab har tecknat avtal med Stena Fastigheter om att hyra 1.670 kvm i den gamla Trikåfabriken på Möllevången i Malmö.

Annons

– Projektet Trikåfabriken är unikt på så många sätt. Dels låter vi platsens historia spela huvudrollen i utformningen av det nya, dels låter vi hållbarheten genomsyra alla processer i renoveringen. Vi är en långsiktig fastighetsägare – och vad kan vara mer långsiktigt och hållbart än att återanvända gamla industrilokaler och skapa kontor och mötesplatser för framtidens verksamheter mitt på Möllan, säger Unni Sollbe, vd på Stena Fastigheter Malmö.

Fojab har under en längre tid sökt ny lokal för Malmökontoret med syfte att ta företaget vidare till nästa steg i utvecklingen av arkitektur och varumärke.

– Vi är jätteglada över möjligheten att skapa vårt framtida kontor i Stenas fastighet. Våra nya lokaler utformas med fokus på att skapa en inspirerande och kreativ miljö där vi kommer utveckla vårt arbetssätt och skapa en plats där medarbetare, beställare och samarbetspartners trivs, säger Daniel Nord, VD på Fojab.

Fojab kommer att ansvara för utformning och gestaltning i samband med utveckling och ombyggnad av hela fastigheten. Området runt Bergsgatan/Friisgatan är i en spännande utveckling med många kreativa näringar. Stena Fastigheter kommer tillsammans med Fojabv och andra företag i huset att driva den utvecklingen.

– Ombyggnaden av Trikåfabriken innebär nya möjligheter för de företag som redan finns i huset och kvarteret. Tillsammans kan nyinflyttade och etablerade företag skapa en helt ny kreativ mötesplats. Vi vill fortsätta att satsa på Möllevången. Gallerian Mitt Möllan är idag hemvist åt ett 50-tal lokala start-ups och nu gör vi nästa satsning på Trikåfabriken som vänder sig till mer etablerade kreativa näringar i området, säger Unni Sollbe.

Kvarteret Bilden har en lång historia inom textilindustrin och har också varit hem för många andra verksamheter. Mazetti choklad, Påhlssons Bröd (senare Pågen), Ryska gummifabriken och Scania samsades i samma område och alldeles intill låg redan då Sveriges första folkrörelseskapade folkpark. Området erbjuder bra kommunikationer och närhet till service och kultur som är viktiga delar i ett hållbart arbetsliv.

– Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete och är väldigt glada över att Fojab valt vår fastighet för sitt nya kontor i Malmö.Byggnaden har en spännande historia på ett attraktivt läge och jag är övertygad om att Fojab tillsammans med oss kommer att skapa ett hållbart kontor, som många kan ta del av, säger Unni Sollbe, vd på Stena Fastigheter Malmö.

Bygglovsdiskussioner pågår och om allt går som beräknat kan inflyttning i de nya lokalerna ske till årsskiftet 2021/2022.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösundavik

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan