Svenska Hus diversifierade bestånd ger styrka

I dagarna har Svenska Hus uppdaterat sin hemsida samt ändrat sin grafiska profil.

Annons

Syftet är att stärka kommunikationen med befintliga och potentiella kunder och i förlängningen att ha branschens nöjdaste kunder. Affärsmässighet och nytänkande har man betonat tydligt tidigare men det kompletteras nu med stark kundorientering.

Förändringen genomförs mitt under den tuffa pandemin, men det är en långsiktig satsning och bolaget står starkt under de rådande utmaningarna.

– Vi som bolag har hittills klarat av detta på ett bra sätt med både få konkurser bland våra hyresgäster och små volymer konstaterade hyresförluster. Min tro är att det i mycket beror på diversifieringen av vårt bestånd i de tre storstadsregionerna och en god mix av bostäder och kommersiella hyresgäster, säger Svenska Hus vd Daniel Massot till Fastighetsvärlden.

Att ha råd att satsa i oroliga tider är en av bolagets hörnstenar. Svenska Hus, som är ett av de större privatägda fastighetsbolagen med fastigheter för omkring 8 miljarder och förra året uppgick förvaltningsresultatet till 199 mkr. Ett ordentligt förvaltningsbestånd med gott kassaflöde kombinerat med inköp av utvecklingsbara fastigheter och en betydande projektutveckling är det som driver tillväxten.

– Vår nya kommunikativa klädsel gynnar vår framtida tillväxt och speglar på ett perfekt sätt vilka vi är och vad vi står för, säger vd Daniel Massot.

Josefin Heidenborg, kommunikationsansvarig på Svenska Hus, betonar att den förnyelsen av hemsidan och den grafiska  profilen inte enbart handlar om yta. Företagsledningen har samtidigt lagt ned mycket möda på varumärket kopplat till bolagets affärer.

– Vi har sett över vår position, våra löften och erbjudanden och det har också varit utgångspunkten för hur vi nu vill framstå rent visuellt, säger Heidenborg.

Under 2019 investerade Svenska Hus omkring drygt 500 mkr i beståndet, varav förvärv stod för ungefär 15 procent.  I år har bolaget bland annat förvärvat ytterligare fastigheter i Ulvsundaområdet i Bromma, Stockholm, där man redan tidigare hade flera fastigheter och därmed äger ca 30 000 kvm i området. Bland projekten som pågår finns Glasfabriken i Hammarby Sjöstad där man bygger på med 4 våningplan till totalt 7000 kvm. I Malmö slutförs en total renovering av fastigheten Davida 15 på Kungsgatan 6, där man satsat på nya smarta kontor under konceptnamnet K6.

Daniel Massot räknar dessutom upp en rad andra projekt med start inom ett år eller några år. Omkring 200 bostäder i Bandhagen i Stockholm, nybyggda kontor i Almedal i Göteborg om ca 15 000 kvm, ca 800-1000 bostäder i Partille utanför Göteborg, ca 150 bostäder i centrala Lund, 100 bostäder i Malmö.

– Vår projektportfölj är väldigt spännande konstaterar Massot.

Fler Nyheter från förstasidan

Efter Castellums bakslag – nu kan planen lyfta igen

En av bolagets största fastigheter kan få ny användning – och även ny ägare.

Prisad rådgivare på nytt jobb – lämnat Engelbert

Blir ansvarig för 130 hyresavtal.

Bildspecial: Så ser det ut i Alectas nya kontor

Stort fastighetsbolag har satsat på sitt kontor för både medarbetare och kundernas skull. FV har besökt de nya lokalerna.

Toppolitiker vill riva Friday’s i Kungsträdgården

Den kanske mest kontroversiella byggnaden i Stockholms city uppmärksammas igen.

SBB håller driftnettot i balans

Har ett unikt positivt finansnetto i det senaste kvartalsresultatet.

Forskaren Vectura

Kunglig glans vid invigning av nya landmärket

Miljardinvesteringen uthyrd till 90 procent.

Areim köper 28.000 kvm kontor inom tullarna

Förvärvar stor och klassisk ”spritfastighet”.

Problembolag och Q1-rapporter i fokus

Podcasten Fastighet & Finans med nytt avsnitt: Rapportsvep och mindre smickrande rubriker.

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

K2A dyker efter revisorsuttalande

Obligationslån som förfaller i år kan kräva nyemission.

Hyundai flyttar HK till Frösunda

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Tillbaka till förstasidan