BoKlok förvärvar mark av Helsingborgshem

Annons

I februari i år tecknade BoKlok (som ägs av Ikea och Skanska) och Helsingborgshem ett samarbetsavtal med målet att BoKlok ska bygga 119 nya bostadsrätter på Drottninghög i Helsingborg. Nu har parterna signerat köpeavtal där BoKlok förvärvar mark av Helsingborgshem på Drottninghög.

Tillsammans med Helsingborgs stad, driver Helsingborgshem sedan år 2011 projekt DrottningH som pågår till år 2035. Helhetsgreppet och dialogen med både boende och andra aktörer är en nyckelfaktor för framgång i utvecklingen.

BoKlok är en av de aktörer som är med och utvecklar Drottninghög i nära samarbete med Helsingborgshem och Helsingborgs stad. Nya bostäder ska byggas och befintliga renoveras, samtidigt som man bygger ut service och infrastruktur, utvecklar grönområden och mötesplatser. Centralt i projektet är också arbete och utbildning, samt att skapa en meningsfull fritid för barn och unga.

–Att samarbeta med Helsingborgshem och Helsingborgs stad med utvecklingen av Drottninghög känns viktigt och fint. BoKlok har tidigare byggt i liknande områden och där har vi sett att människor gärna vill bo kvar i området, nära vänner och familj, utan att göra avkall på möjligheten att äga sitt eget boende. På Drottninghög vill vi skapa möjligheter för det, med priser som passar de flesta. Här gör vi också många små insatser som kan göra stor skillnad: bostadsrättsföreningsskola och byggandet av inbjudande gårdar och trygga områden, för att nämna några få saker, säger Thomas Lehrecke, marknadsområdeschef, BoKlok.

BoKloks byggnation på området sker i tre olika etapper, som totalt kommer att skapa 119 nya hem – 31 radhus och 88 lägenheter. Ambitionen är att de första två etapperna ska stå klara till stadsmässan H22 i juni 2022 där Drottninghög är ett av tre huvudområden. Förhoppningen är att en blandning av boende- och upplåtelseformer ska bidra till ett mer attraktivt område och skapa möjligheter för både de som bor på området idag och de som flyttar hit.

–Utvecklingsarbetet på Drottninghög bygger på samverkan, både med boende och de byggaktörer som nu samverkar i utvecklingsprojektet. BoKloks bostadsprojekt kommer att komplettera området med nya och annorlunda bostadstyper som efterfrågas både av de som bor här idag och nya Drottninghögsbor. Variationen det ger i området kommer på sikt att bidra till en ökad mångfald, vilket vi ser som väldigt positivt, säger Mia Larsson, affärsutvecklare, Helsingborgshem.

Den nya bebyggelsen ingår i detaljplanen för Grönkulla på Drottninghög som håller på att arbetas fram. Beslut om den nya detaljplanen förväntas vid årsskiftet 2020/2021 och planerad byggstart är under 2021.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösundavik

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan