Fabege köper ”pusselbit” för 760 mkr

Genom att förvärva fastigheten Regulatorn 2 i Flemingsberg, Huddinge, ökar Fabege sin rådighet över den framtida stadsutvecklingen i området. Köpeskillingen uppgår till 760 miljoner kronor och tillträde till Regulatorn 2 sker den 31 augusti 2020.

Annons

Fastigheten ligger mitt i det stora området där fastighetsbolaget har stora framtidsplaner och utgör därför en viktig pusselbit vid genomförandet.

Säljare är WA-fastigheter via ett dotterbolag. Dessutom har parterna överenskommit att Fabege nu blir ensam ägare av konsortiet SBD.

WA-fastigheter kom över Regulatorn 2 via en affär i två steg med Catena. Våren 2017 förvärvade man 50 procent och resterande andel köptes sedan in sommaren 2018. Det underliggande fastighetsvärdet vid det första förvärvet under 2017 var 365 miljoner för hela fastigheten.

Fabege skriver i sitt pressmeddelande att man kommer att arbeta vidare med visionsarbetet och utvecklingen av Flemingsbergsdalen tillsammans med Huddinge kommun. Utgångspunkten blir det tidigare arbete som gjorts inom ramen för konsortiet och det planprogram för Flemingsbergsdalen som kommunfullmäktige antog i april 2020.

– Flemingsbergsdalen är ett stort stadsutvecklingsprojekt som kommer att pågå under många år och vi ser, precis som i Arenastaden, fördelar att ha stor rådighet över området där vi verkar. Nu när planprogrammet godkänts av kommunfullmäktige och vi går in i nästa fas är det naturligt att Fabege tar en än större roll och driver detaljplanerna, säger Stefan Dahlbo, koncernchef Fabege.

– Tillsammans med kommunen kommer vi att skapa en plats där kunskap driver näringslivet, med attraktiva bostäder och där innovationer skapas i samarbete med akademierna. Tack vare vårt goda samarbete med WA Fastigheter under den första fasen av utvecklingsarbetet, har vi kommit en bra bit på väg och gemensamt satt Flemingsbergsdalen på kartan, kommenterar Klaus Hansen Vikström, VD för konsortiet.

Fler Nyheter från förstasidan

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Doldis ska bygga bostäder i Slakthusområdet

Har ägt den friköpta fastigheten i mer än 40 år – nu blir det bostäder och kontor.

Köp på Kungsholmen för 70 mkr

Köper 32 lägenheter från privat ägare.

Gärahovs Bygg i konkurs

Anställda i ledande position kommer polisanmälas.

Norman och Dragicevic lämnar OP – slutet nära?

Styrelseordföranden, och fd finansmarknadsministern, kastar in handduken.

Oscar Properties krävs på omedelbar betalning

Måste betala 884 miljoner plus ränta – tills idag fredag.

Axfast spelar Monopol på östra Kungsgatan

FV summerar Axfasts stora förvärv längs den välkända gatan.

Castellum säljer för en miljard

Avyttrar tio fastigheter om 65.000 kvm lokaler. FV berättar om de aktuella fastigheterna.

Podcast: Om lyckat solcellsinitiativ & klimatfrågan

Maria Perzon från Castellum gästar senaste avsnittet för att prata om bland annat ett lyckat solcellsinitativ och tron på ökad biologisk mångfald.

Areim bakom jätteköp för hela 5 miljarder

Läs om strategin framåt.

K-Fastigheter i mål med dansk miljardförsäljning

Genomför affär för 1,1 miljarder kronor.

Axfast köper dubbelt vid Hötorget

Miljardaffär i centrala Stockholm. Två fastigheter byter ägare i transaktion.

Kuylenstiernas misstänkta utpressare gripna

En känd kvinnlig brottsling och en advokat har gripits.

Tillbaka till förstasidan