Avtal klart mellan Järfälla och Veidekke för Veddesta

Annons

Järfälla kommun tecknar avtal med Veidekke Eiendom AB för utveckling av sju kvarter om totalt 104.000 kvm i Barkarby. Kvarteren ligger i Veddesta industriområde som ska förvandlas till en upplevelserik stadsmiljö granne med en av regionens starkaste noder för kollektivtrafik med tunnelbana, buss, pendeltåg och regionaltåg i direkt anslutning till varandra.

– Jag är glad att Veidekke Eiendom ser stor potential i det här området i Barkarby. Inom några år kommer det att ha ett fantastiskt läge granne med Stockholmsregionens nya nod för kollektivtrafik med tunnelbana, regionaltåg, buss och pendeltåg i direkt anslutning till varandra,säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Exploateringsavtalet mellan Järfälla och Veidekke Eiendom omfattar sju kvarter om totalt 104.000 kvm BTA som ger möjlighet till:

  • 1.200 bostäder, i huvudsak bostadsrätter
  • kommersiella lokaler och hotell
  • förskola med sex avdelningar

– Jag är väldigt nöjd över avtalet med Veidekke Eiendom och att de vill vara med på resan att utveckla Veddesta industriområde till en av Sveriges mest intressanta, dynamiska och upplevelserika platser, säger Nikoletta Josza (L), kommunalråd med ansvar för byggnation.

Just nu pågår förberedande arbeten och rivning av gamla Veddesta centrum. Preliminär byggstart för det första kvarteret är hösten 2020, under förutsättning att detaljplanen vinner laga kraft sommaren 2020.

– Vi är väldigt glada över möjligheten att få utveckla Veddesta industriområde tillsammans med Järfälla kommun. Det finns en oerhört stor potential i området och vi är övertygade om att läget, i kombination med de nya kommunikationsmöjligheterna, kommer att bidra till att vi kan skapa en stadsmiljö som blir intressant för hela Stockholmsregionen, säger Mårten Othérus, Affärsutvecklingschef Veidekke Eiendom.

Exploateringsavtalet med Veidekke Eiendom AB avser fastigheten Veddesta 2:11 och reglerar genomförandefrågor och medfinansieringsersättning för tunnelbanan.

Godkännande av exploateringsavtalet behandlades av kommunstyrelsen i Järfälla måndagen den 16 mars. Beslut om godkännande tas i kommunfullmäktige i Järfälla måndagen den 11 maj.

Fler Nyheter från förstasidan

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Tillbaka till förstasidan