Renderingsbild för Parkstråket i Haninge.

Delar av Wallenstams projekt blir coliving

Wallenstam och Colive har skrivit en överenskommelse om ett co-livingprojekt i Haninge. Delningslägenheterna för cirka 100 hyresgäster är en del av Wallenstams projekt Parkstråket och produktionen är redan i full igång. Första inflyttning planeras till hösten 2020.

Annons

I september 2018 startade produktionen av projektet Parkstråket i södra Handen i Haninge. Idag tecknades överenskommelse om att ett trapphus bestående av 17 delningslägenheter för cirka 100 hyresgäster kommer att hyras ut till Stockholmsbaserade Colive AB. Utöver delningslägenheterna bygger Wallenstam också 267 vanliga hyresrätter som hyrs ut via Wallenstams egen kö och Stockholms Bostadsförmedling. Inflyttning planeras etappvis från hösten 2020- våren 2021.

– Vi har märkt ett ökat intresse för allt inom delningsekonomi och kollektivt boende. Därför känns det väldigt bra att nu kunna testa att erbjuda även denna boendeform, säger Mathias Aronsson regionchef Stockholm och Uppsala, Wallenstam AB.

Delningskonceptet innebär att hyresgästerna kommer att ha sitt eget privata rum och delar på umgängesytor och kök. I hyran ingår bland annat internet, städning av gemensamma ytor samt möblemang.

– I varje delningslägenhet bor ca 5-6 personer som delar på kök och vardagsrum, vilka utgör cirka hälften av den totala ytan. Resterande hälft består av privata sovrum. Utöver delningslägenheterna har hyresgästerna full tillgång till byggnadsgemensamma ytor i bottenplan; En mötesplats för alla ”colivers” i huset där komponenter som ”social tvättstuga”, lounge, arbetsytor, umgängesytor och en utvändig terrass ingår. Målgruppen är unga vuxna mellan 20-35 år som värdesätter att bo tillsammans med andra för ökad social interaktion och gemenskap, samtidigt som bostaden erbjuder ett bibehållet privatliv genom det egna rummet. säger Katarina Liljestam Beyer, vVD och medgrundare på Colive AB.

– Det är en oerhört viktig milstolpe att vi nu kan erbjuda co-living i ett första storskaligt projekt. Vi har tillsammans med Wallenstam på kort tid lyckats skapa en boendemiljö som innehåller alla de komponenter som vi anser behövs för att kunna erbjuda en riktigt bra boendeupplevelse. Hela vägen från det egna rummet och delningslägenheten till det extra servicelager som ingår och inte minst, möjligheten att ingå i ett community med möjlighet att lära känna och umgås med nya människor, säger Katarina Liljestam Beyer.

Arkitekt för Parkstråket är Semrén & Månsson.

Från vä till hö; Hans Wallenstam (Wallenstam), Jonas Häggqvist (COLIVE), Malin Kernby (Wallenstam), Katarina Liljestam Beyer (COLIVE), Mathias Aronsson (Wallenstam). Bild: Colive.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösunda

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan