Seglarhotellet på Sandhamn. Foto: Magnus Nilsson.

Sandhamn seglarhotell sålt till Gillesvik

Annons

Gillesvik Fastigheter köper Viamare Real Property AB och Sandhamn Seglarhotell AB där fastigheterna och rörelsen ingår. De nya ägarna tillträder den 3 juni 2019. Rörelsen kommer drivas vidare av Viamare till och med den 30 september.

År 1999 förvärvade entreprenören Hans Mellström fastigheter, däribland anrika Seglarrestaurangen, på en av Stockholms mest älskade öar – Sandhamn. År 1999 byggdes Seglarhotellet.

Sommaren 2018 fick PWC Real Estate uppdraget att hitta nya ägare, vilket nu är klart och det blir Gillesvik Fastigheter.

– Gillesviks fastigheters idé är att investera och utveckla byggnader och lägen som vi tror på över lång sikt. Sandhamn, och speciellt Sandhamn Seglarhotell, är en helt unik plats och byggnad med otroliga möjligheter att vidareutveckla på lång sikt. Vi kommer omgående påbörja arbetet med att hitta en operatör som långsiktigt ska driva hotellverksamheten, säger styrelseordförande Matts Kastengren.

Familjen Kastengren har sedan lägre varit aktiva i skärgården och köpte 2014, tillsammans med partners, fastigheten Eknö 1:33 på Telegrafholmen invid Sandhamn. Säljare var KSS som tagit fram en ny detaljplan. De nya ägarna påbörjade omgående utvecklingen av 40 fritidshus. Bostadsrätterna var mellan 40-65 kvm och total byggyta uppgick till omkring 2.200 kvm. Projektet färdigställdes 2015.

Boende på Sandhamn, som Fastighetsvärlden pratat med, har under säljprocessen spekulerat i att det kan bostäder av seglarhotellet.

– Nej, vår ambition är att hitta en långsiktigt och duktig operatör som ska driva verksamheten och hotellet. Det som behövs är ett omtag. Teoretiskt finns det byggrätter för bostäder som inte är utnyttjade. Det skulle kunna bli ytterligare hotellrum. Men på Sandhamn ska man vara försiktig, det gäller att hitta rätt balans med vad man vill tillföra, säger Carl-Johan Kastengren, vd på Gillesvik Fastigheter, till Fastighetsvärlden.

Säljaren Hans Mellström:

– Efter att ha varit verksam på Sandhamn i 20 år känns det fantastiskt för mig och familjen att sälja fastigheter och rörelse till ett familjeföretag som ser sitt engagemang långsiktigt.

Gillesvik är ett familjeägt fastighetsbolag vars affärsidé är att äga, förvalta och utveckla fastigheter i Stockholmsområdet. Gillesvik Fastigheter äger och förvaltar en fastighetsportfölj bestående av bostäder, kontor, hotell, industri och lager i Stockholms innerstad, Bromma ( Gasellen 1 på Nockeby Torg), Täby, Sundbyberg, Södertälje, Vällingby, Älvsjö, Ekerö och Lidingö (Blue Hotel).

Fler Nyheter från förstasidan

Efter Castellums bakslag – nu kan planen lyfta igen

En av bolagets största fastigheter kan få ny användning – och även ny ägare.

Prisad rådgivare på nytt jobb – lämnat Engelbert

Blir ansvarig för 130 hyresavtal.

Bildspecial: Så ser det ut i Alectas nya kontor

Stort fastighetsbolag har satsat på sitt kontor för både medarbetare och kundernas skull. FV har besökt de nya lokalerna.

Toppolitiker vill riva Friday’s i Kungsträdgården

Den kanske mest kontroversiella byggnaden i Stockholms city uppmärksammas igen.

SBB håller driftnettot i balans

Har ett unikt positivt finansnetto i det senaste kvartalsresultatet.

Forskaren Vectura

Kunglig glans vid invigning av nya landmärket

Miljardinvesteringen uthyrd till 90 procent.

Areim köper 28.000 kvm kontor inom tullarna

Förvärvar stor och klassisk ”spritfastighet”.

Problembolag och Q1-rapporter i fokus

Podcasten Fastighet & Finans med nytt avsnitt: Rapportsvep och mindre smickrande rubriker.

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

K2A dyker efter revisorsuttalande

Obligationslån som förfaller i år kan kräva nyemission.

Hyundai flyttar HK till Frösunda

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Tillbaka till förstasidan