Projektbild Torp Köpcentrum Bild: Thon Property.

Olav Thon satsar 700 miljoner när köpcentrum byggs ut

Två år efter köpet av Torp Köpcentrum i Uddevalla är nu Olav Thon Gruppen redo för total invändig renovering samtidigt som köpcentrumet byggs ut med 16.500 kvm. Över 700 miljoner kronor satsas och den nya totala ytan på 54.000 kvm beräknas öppna på den svenska nationaldagen år 2020.

Annons

I november 2016 köpte Olav Thon Gruppen Torp Köpcentrum av Steen & Ström. Det norska bolaget har sedan dess arbetat med att utveckla köpcentrumet för att tillgodose konsumentens framtida krav på shopping mat och nöjen.

Vi ser med spänning på Torps framtid. Platsen, med dess omgivning, är helt unik och vi ser Torp Köpcentrum och handelsplatsen som en naturlig mötesplats för shopping såväl som nöjen, säger Hallgeir Åndal vd på Thon Property.

Nya Torp köpcentrum kommer att få en tillökning om ca 30 butiker. Restaurangutbudet ökas och kommer att vara ca 8-10 procent av utbudet gentemot dagens 4 procent. Befintliga allmänna ytor rustas upp för att matcha utbyggnationen i både färg, form och funktion.

Se Olav Thon Gruppens film för projektet nedan:

Samtidigt som insidan förnyas kommer även nyheter på utsidan. Torp Köpcentrum kommer att tillhandahålla en pendelparkering och området kommer att få nya busshållplatser.

– Samtidigt som vi bygger ut så förädlar vi över 4.000 kvm av befintlig storhandelsyta till småskalig shopping i härlig miljö. Vi tittar mot framtiden och bygger in flexibilitet i användandet av allmänna ytor och torg för att på ett enkelt sätt kunna ställa om vid förändrade beteenden och önskemål från konsumenten, säger Jessica Fredriksson, fastighetschef på Thon Property AB.

– Vi har nu t.ex. flera områden som blir förberedda för restauranger då vi äter allt mer ute. Vi förädlar även taket och ökar tillgängligheten genom att etablera takparkering. Kunder ställer helt nya krav på access till fastigheten samt tillgång till el-stolpar, cykelpumpar och säker cykelparkering. Det skall vara enkelt att komma till Torp och vi skall ha ett attraktivt utbud, fortsätter Jessica Fredriksson.

Om man räknar in den intilliggande byggnaden, North Man-huset (som ägs av Thon Property) samt Ica så blir den totala ytan på handelsområdet närmare 80.000 kvm. Efter utbyggnaden av Torp Köpcentrum så blir nästa steg att utveckla även denna byggnad.

– Vi tittar på lite olika inriktningar för tillfället och fastigheten ser ut att lämpa sig väl för olika typer av upplevelser. Det kan vara allt från bio till trampolinpark eller skatepark etc. säger Fredriksson.

Köpcentrumet hade ca 6,7 miljoner besökare under 2017 och har i dag ca 80 hyresgäster som 2017 omsatte 1.608 miljoner kronor.

Fler Nyheter från förstasidan

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Tillbaka till förstasidan