Jan Persson och Göran Persson.

”Vi kan bygga en helt ny stad om politikerna vill”

Annons

Lager- och logistikexperten Kilenkrysset redo för storsatsning på bostäder. Lager- och logistikspecialisten Kilenkrysset startar bolaget Kilen Bostad. Koncernen har i dag en egen prefab-fabrik och en stor markbank om, enligt uppgift till FV, cirka 8 miljoner kvadratmeter, som delvis lämpar sig för bostadsbyggande. VD blir Peter Kavén (idag VD för koncernen).

– Det skulle kunna bli 10 000 bostäder. Allt beror på politikerna. Det är upp till dem om de vill bidra till att det skapas både bostäder och arbetstillfällen. I dag är det alldeles för mycket krångel. Politikerna säger att det ska bli lättare, men ofta blir verkligheten tvärtom, säger Jan Persson, ordförande och ägare till Kilenkryssetkoncernen, till Fastighetsvärlden.

Kilenkrysset ska bygga hyresrätter för långsiktig egen förvaltning men öppnar även för bostadsrätter, radhus och villor för att skapa en bra blandning.

Tidigare statsminister Göran Persson har föreslagit att det borde byggas en helt ny stad. Den tidigare toppolitikern berättade för Fastighetsvärlden om sina funderingar vid ett event som Cushman & Wakefield. Persson föreslog då en ny stad med 40.000 bostäder söder om Stockholm, läs mer här.

– Den idén delar jag. Kilenkrysset ska inte syssla med små projekt i city. Vi kan bidra med en stor volym direkt. Vi kan bygga en stad, säger Jan Persson till Fastighetsvärlden.

Kilenkrysset äger stora mängder mark i bland annat Södertälje, Eskilstuna, Enköping, Nyköping, Sigtuna, Upplands Bro, Kungsängen, Staffanstorp, Strängnäs.

I Strängnäs har bolaget faktiskt bidragit med bostäder genom att uppföra ett 30-tal villor. I Nyköping driver bolaget en planprocess som kan resultera i 500 bostäder, främst flerbostadshus, i närheten av flygplatsområdet.

Till ny koncernchef i Kilenkrysset har Jan Eriksson utsetts: Han är idag vice VD och har lång erfarenhet från ledande befattningar inom finansbranschen.  Vice VD i koncernen blir Bodil Gistrand som har stor kunskap från ledande befattningar inom revision- och konsultbranschen.

Kilenkryssets nya koncernledning kommer att bestå av: Jan Eriksson, Bodil Gistrand, Peter Kavén, Dan Bohman, VD Kilen Prefab samt Ove Nilsson, Bygg- och förvaltningschef.

–  Jag är väldigt nöjd med de rekryteringar som vi gjort under det senaste året för att förstärka och klara den generationsväxling som koncernen nu genomgår. Jag ser också fram emot att Kilenkrysset skapar ett nytt område med Kilen Bostad, säger Jan Persson.

Text Fredrik Engström

Fastighetsvärlden Idag 2016-09-14

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösundavik

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan