Visma bantar 25 procent hos Castellum

Castellum i Växjö har tecknat ett nytt tioårigt hyresavtal med Visma om 6.300 kvm kontorsyta. Det är 25 procent minde yta än i det tidigare kontraktet. Det växande Visma räknar med att de anställda kommer att jobba hemma en eller två dagar i veckan framöver.

Tidigare har Visma hyrt cirka 8.300 kvm.

Det nya hyresavtalet gäller för 6.300 kvadratmeter kontorsyta på Sambandsvägen i Växjö, med ett hyresvärde på 147 miljoner kronor över avtalsperioden och investeringen uppgår till ca 49 miljoner kronor. Avtalet motsvarar en hyra om 2.300 kr/kvm.

Vismas cirka 500 medarbetare har nästan uteslutande arbetat hemifrån sedan pandemin startade. Samtidigt har företaget lyckats fortsätta expandera under hela perioden. Lokalerna anpassas nu till ett flexibelt arbetsliv där många söker en variation mellan distansarbete och närvaro på kontoret.

– Pandemin har förändrat synen på var vi arbetar och lockat fram en flexibilitet som vi tror är bra på många sätt. Vi vill erbjuda våra medarbetare möjligheter att själva välja när de jobbar på kontoret och när de jobbar hemifrån, för bättre balans i livet, säger Charlotte von Sydow, vd för Visma Spcs.

Det nya kontoret kommer exempelvis att byggas med större fokus på gemensamma utrymmen och flexibla miljöer. Ett cykelgarage kommer att byggas för att uppmuntra ett hållbart resande till och från kontoret. Därtill kommer bland annat ett café i entréplan och en padelbana på innergården.

– Det är roligt att vara med och utveckla Växjö med attraktiva kontor som lockar fler medarbetare. Jag är glad att Castellum bidrar till att skapa en spännande och flexibel arbetsplats för Visma, säger Jenny Rungegård, affärsområdeschef på Castellum.

Renoveringen pågår under andra halvåret 2021 och lokalerna kommer successivt att tas i bruk under året. Visma är Växjös näst största privata arbetsgivare, efter Volvo i Braås.

 

Fler Nyheter från förstasidan

50 Mäktigaste 2021
50 Mäktigaste

50 Mäktigaste 2021

För 16:e året har fastighets- och byggbranschen röstat fram vem som anses Mäktigast. Nya namn publiceras via nedräkning, varje vardag, klockan 11.11.

Lista: 25 nya butiker till Westfield MoS under pandemin

Omsättning av butiker har ökat. Läs om vilka varumärken som tillkommit.

Han drar till fjällen

Efter mer än 25 år med bolagsbyggen inom finans och fastighet och 15 år efter starten av det framgångsrika fastighetsbolaget har han nu funnit en ny, friare utmaning.

Bostadsaffär om 300 miljoner i Kalmar

”Hoppas på fler liknande förvärv”.

Porträtt

Caroline Arehults akademiska utmaning

För knappt två år sedan kom kallduschen, budet som innebar att hennes jobb försvann. Nu har Caroline Arehult funnit en ny utmaning som Akademiska Hus nya vd.

Bostadsbolag bäst i CFI:s kontorstävling

Läs topplistorna och även Ivo Stopners kommentar. När det gäller köpcentrum petas den eviga ettan ner från tronen.

AL går vidare i heta området

10.000 kvm mitt i nya stadsdelen.

SBB säljer 36 fastigheter till nykomling

Avyttrar för 10 procent över anskaffningskostnad.

Börskandidat köper i syd för halv miljard

31.000 kvm ingår.

Oscar köper åter landmärke – och säljer vidare

Miljardaffär inom tullarna i Stockholm.

Slår till och förvärvar 26.000 kvm bostäder i Göteborg

383 hyreslägenheter ingår.

Smällen: H&M lämnar stor flaggskeppsbutik

Andra stora hyresgästen som lämnar fastigheten under 2021. Läs om Vasakronans plan för fastigheten.

Dan Törnsten utses till ny vd i Mofast

Finansmannen Christer Gardell är tredje största ägare i bolaget.

Internationell jätte letar affärer i Sverige

”Vill använda kapital i stor skala”.

Tillbaka till förstasidan