Vectura satsar på äldreboende i Vallentuna

Annons

Vectura Fastigheter fortsätter att utveckla äldrebostäder genom en nyetablering i stadsdelen Kristineberg, Vallentuna kommun. Under måndagen tecknade Vectura och omsorgsaktören Vardaga ett hyresavtal avseende driften av det blivande vård- och omsorgsboendet i kommunen. Avtalet avser en förhyrd area om ca 4.050 kvm.

Vectura planerar att uppföra en byggnad i fyra plan innehållande vård- och omsorgsboende med 60 lägenheter. Äldrebostäderna kommer att inredas enligt Vardagas boendekoncept som kombinerar funktion med nordisk design.

– Vi ser mycket fram emot att etablera vårt första äldreboende i Vallentuna kommun, där vi fortsätter vårt fina samarbete med vår hyresgäst Vardaga. Vi lägger nu grunden för att platsen ska genomsyras av tillgänglighet, gemenskap och trygghet. Det ska vara en hemtrevlig känsla för de som bor och arbetar här, säger Susanne Ekblom, vd på Vectura Fastigheter.

– Äldreboendet kommer få namnet Villa Kristineberg och kommer att inredas med Vardagas prisbelönta boendekoncept som är utformat för personer med en demenssjukdom. Boendekonceptet förenar form med funktion och skapar en hemtrevlig, ombonad och funktionell boendemiljö, säger Malin Appelgren, tillväxtchef på Ambea.

Tidigare vann Vectura en markanvisningstävling för en del av Kristineberg etapp 1. Markanvisningsavtal tecknades sedan i maj 2017 med Vallentuna kommun avseende område inom detaljplan för Norra Kristineberg i Vallentuna kommun.

– Det är en grundbult i vårt Vallentuna att man ska kunna åldras med trygghet och ha tillgång till service av hög kvalitet. Vi välkomnar Vardagas etablering som ska tillhandahålla äldreboende i Kristineberg – en spännande stadsdel som utvecklas i Vallentuna, säger kommunstyrelsens ordförande Parisa Liljestrand (M).

Kristineberg är beläget i anslutning till centrala Vallentuna och är ett område som utvecklas till en stadsdel med totalt cirka 1 700–1 800 bostäder, flera skolor, förskolor och ett stadsdelscentrum med butiker, restaurang och torg. Stadsdelen kommer ha nära till kollektivtrafik och bestå av varierande bostadskvarter som knyts ihop med en stadsmässig huvudgata. Utgångspunkten är att Kristineberg ska utvecklas till en stadsdel i samklang med naturen där placeringen av bostäderna ska anpassas efter de naturvärden som finns i området idag.

Detaljplaneprocess pågår i nuläget och öppning av vård- och omsorgsboendet är planerat 2023.

Fler Nyheter från förstasidan

Räknar med att sälja för mer än 30 mdr

FV berättar hur planerna ser ut.

Operan håller stängt i fem år

Omfattande renoveringar om 3,1 miljarder krävs. Kungliga Operan är inte nöjda.

Stort bostadstema – var finns Alexanderhugget?

Nytt FV-magasin ute – stort tema om bostadskrisen, med mera.

Framtid & återbruk

Nya certifieringsstandarder har utgjort såväl piska som morot för att skynda på utvecklingen. Artikel ur magasinet.

Säljer för kvarts miljard i kanonaffär – 26% upp

Affär i Stockholm. ”Vi vill inte sälja, men det finns gränser för hur mycket huskramare man kan vara”, säger Sven-Olof Johansson till FV.

Öppnar flaggskepp i city

Öppnar första i Sverige.

SOJ: ”En snabb sänkning är nödvändig”

Anser att Riksbanken och ECB inte kan låta Fed vara styrande.

Affärsanalys

Bostäder på attraktiva nivåer i innerstan

En bostadsaffär på Södermalm i Stockholms innerstad analyseras av Adam Tyrcha på Newsec.

”Hyresnivån är inte nyckeln i förhandlingarna”

Gattberg: ”Hyresnivåer är inte nyckelfaktorn i förhandlingar. Allt handlar om EU:s taxonomiförordning”.

Castellum säljer bilhallar i Stockholm för 347 mkr

Tre byggnader med Porsche och Audi.

Spring för Livet – två veckor kvar

Pekar mot nytt rekord – igen. Separerade starttider nytt för i år.

Köper från Alma – Nyfosa tappar

Stor hyresgäst bantar förhyrningen mer än 40 procent. FV berättar om köpeskillingen.

Tillbaka till förstasidan