Micael Averborg och Dan Jacobson.

Urban Deli hyr 1.500 kvm av Vectura i Hagastaden

Vid årsskiftet 2023-2024 öppnar dörrarna till en ny Urban Deli i Stockholms nya life science-center, Forskaren i Hagastaden. Vectura Fastigheter och Urban Deli har nyligen slutit avtal om uthyrning av ca 1.500 kvm i Forskaren där innovativ mat och hållbarhet kommer att stå högt upp på agendan.

Urban Deli, som är en kombination av matbutik, saluhall, restaurang och bar kommer att öppna på Forskarens entréplan. Ambitionen är att skapa en levande mötesplats med ett stort matutbud över dygnets vakna timmar, från den nybakade frukostfrallan till aw och middag sent in på kvällen. I Forskaren kommer Urban Deli skapa en välkomnande atmosfär med mat som kommer vara god för både människa och miljö.

– Urban Deli har från första stund varit den aktör som vi haft högst upp på vår önskelista. De bidrar i allra högsta grad till vår vision i byggnaden och för Hagastaden. Urban Deli och Forskaren blir Hagastadens nya vardagsrum, säger Micael Averborg, affärsutvecklingschef kommersiellt på Vectura.

– Det är riktigt roligt att vi rott denna satsning iland! Här kommer det samlas en mix av människor – akademi, näringsliv och allmänhet. Därför är vi övertygade om att Urban Deli Forskaren kommer bli Hagastadens mest levande mötesplats. Här står innovation, hållbarhet och hälsa i centrum och det kommer bidra till ett lyckligare matliv – oavsett om du väljer att äta i restaurangen eller ta med dig varor hem, säger Dan Jacobson, VD Urban Deli.

Ambitionen är att skapa en destination där boende, besökare och arbetande i och kring Forskaren ska ges möjlighet att njuta av Urban Delis breda utbud av mat och delikatesser. Urban Delis koncept och grundtanke bygger på visionen om ett enklare, godare och lyckligare matliv med mat som är bra för själen och planeten. En förhoppning med den nya Urban Deli är bland annat att kunna erbjuda besökare produkter som odlats uppe på Forskarens tak.

Forskaren i Hagastaden kommer att samla ca 1.700 medarbetare och erbjuda 24 000 kvm flexibla kontor och co-working ytor för företag med verksamhet riktat mot vetenskap och innovation för människors liv och hälsa. På entréplan kommer andra verksamheter som Tekniska museet tillsammans med KI bjuda in till att delta i utvecklingen av framtidens life science genom utställningar och labb. Strålknivsföretaget Elekta kommer, förutom att etablera sin verksamhet på det övre planet, även att ett ha ett showroom på entréplanet. Byggnaden kommer att ha plats för events, föreläsningar, utställningar och konst. Forskaren beräknas stå helt klar under fjärde kvartalet 2023.

Urban Deli har sedan tidigare etableringar vid Nytorget på Södermalm, på Sveavägen 44 i city (inklusive takterrass), i Sickla i Nacka samt en mindre på Centralstationen.

Fastigheten Forskaren byggs mellan Torsplan och Karolinska sjukhuset.

Fler Nyheter från förstasidan

Kommun köper av SBB

FV summerar affärer för 1,4 miljarder kronor.

Läs utdrag ur boken ”Erik Paulsson – Superentreprenören”

FV publicerar utdrag som berättar om Erik Paulssons fantastiska resa. Läs även om ett flertal branschprofiler som berättar om sina möten med Paulsson.

Köper för miljard av Ica

Bolagets största transaktion hittills.

Bantar HK med 30 procent i centrala Stockholm

Letat lämpliga lokaler sedan början av 2023. Stannar inom fastigheten.

Juryns val: Gör bäst affärer – fem nominerade

Meriterad jury nominerar Årets transaktionskonsult. Läs även om vinnarna sedan starten.

Erik Skalin lämnar JLL

Jobbat med uthyrning i 20 år.

Gorosch till Catella

Blir ny vd för Corporate Finance Sverige.

Chocksänkning av räntan kan vänta under 2024

Enligt prissättningen på räntemarknaden väntas en chocksänkning av styrräntan 2024 och Europeiska centralbanken väntas ta täten.

Joachim Kuylenstierna lämnar vd-jobbet

Efter granskning: Inga oegentligheter i Fastator. ”För bolagets bästa avgår jag.”

Vann budkamp om hett hotell – premiärköp i Sverige

Rekordstort intresse för fastighet i centrala Stockholm.

Niam slår till med miljardköp i centrala Stockholm

Förvärvar kontorsfastighet. Chockbesked för säljaren.

Nrep anställer sex nya medarbetare

Rekryterat från bland andra Vasakronan, Heimstaden och Unibail Rodamco Westfield.

Förvärvar mitt på Södermalm

Del av rekordaffär som skakade om branschen.

Bilder: Så blir projekt om hela 4 miljarder

Satsar i Stockholms stad. Planerar för 580 bostäder, kontor och hotell. Läs även om ambitionen för 27:e våningen!

Tillbaka till förstasidan