Micael Averborg och Dan Jacobson.

Urban Deli hyr 1.500 kvm av Vectura i Hagastaden

Vid årsskiftet 2023-2024 öppnar dörrarna till en ny Urban Deli i Stockholms nya life science-center, Forskaren i Hagastaden. Vectura Fastigheter och Urban Deli har nyligen slutit avtal om uthyrning av ca 1.500 kvm i Forskaren där innovativ mat och hållbarhet kommer att stå högt upp på agendan.

Urban Deli, som är en kombination av matbutik, saluhall, restaurang och bar kommer att öppna på Forskarens entréplan. Ambitionen är att skapa en levande mötesplats med ett stort matutbud över dygnets vakna timmar, från den nybakade frukostfrallan till aw och middag sent in på kvällen. I Forskaren kommer Urban Deli skapa en välkomnande atmosfär med mat som kommer vara god för både människa och miljö.

– Urban Deli har från första stund varit den aktör som vi haft högst upp på vår önskelista. De bidrar i allra högsta grad till vår vision i byggnaden och för Hagastaden. Urban Deli och Forskaren blir Hagastadens nya vardagsrum, säger Micael Averborg, affärsutvecklingschef kommersiellt på Vectura.

– Det är riktigt roligt att vi rott denna satsning iland! Här kommer det samlas en mix av människor – akademi, näringsliv och allmänhet. Därför är vi övertygade om att Urban Deli Forskaren kommer bli Hagastadens mest levande mötesplats. Här står innovation, hållbarhet och hälsa i centrum och det kommer bidra till ett lyckligare matliv – oavsett om du väljer att äta i restaurangen eller ta med dig varor hem, säger Dan Jacobson, VD Urban Deli.

Ambitionen är att skapa en destination där boende, besökare och arbetande i och kring Forskaren ska ges möjlighet att njuta av Urban Delis breda utbud av mat och delikatesser. Urban Delis koncept och grundtanke bygger på visionen om ett enklare, godare och lyckligare matliv med mat som är bra för själen och planeten. En förhoppning med den nya Urban Deli är bland annat att kunna erbjuda besökare produkter som odlats uppe på Forskarens tak.

Forskaren i Hagastaden kommer att samla ca 1.700 medarbetare och erbjuda 24 000 kvm flexibla kontor och co-working ytor för företag med verksamhet riktat mot vetenskap och innovation för människors liv och hälsa. På entréplan kommer andra verksamheter som Tekniska museet tillsammans med KI bjuda in till att delta i utvecklingen av framtidens life science genom utställningar och labb. Strålknivsföretaget Elekta kommer, förutom att etablera sin verksamhet på det övre planet, även att ett ha ett showroom på entréplanet. Byggnaden kommer att ha plats för events, föreläsningar, utställningar och konst. Forskaren beräknas stå helt klar under fjärde kvartalet 2023.

Urban Deli har sedan tidigare etableringar vid Nytorget på Södermalm, på Sveavägen 44 i city (inklusive takterrass), i Sickla i Nacka samt en mindre på Centralstationen.

Fastigheten Forskaren byggs mellan Torsplan och Karolinska sjukhuset.

Fler Nyheter från förstasidan

Lars Göran Bäckvall avliden

Medgrundaren till NP3 och tillika styrelseledamoten i bolaget och i Emilshus har avlidit.

Stor jätte ännu osåld

Försäljningsplan gick inte i mål. 57.000 kvm omtyckt handel – men med minst ett stort frågetecken.

Lämnar Rikshem – blir vd för stor allmännytta

Äger cirka 10.000 bostäder.

Skiftar Selin-bolag som motpart i affär om 440 mkr

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat denna fastighet”.

Bolagen som höjer hyrorna mest 2023

Snittet för hyreshöjningarna landar på 4,12 procent.

”Ingen ljusning i sikte under resten av 2020-talet”

Ny marknadsrapport för bostadsmarknaden.

Cibus nyemission växte

Ökades på med 130 mkr under torsdagskvällen – med rabatt om 10 procent mot börskursen. Ska lösa obligationslån.

Snabb affär nära Östermalmstorg

Från start till full betalning tog processen endast 15 dagar.

Vill sälja klassisk arena

FV berättar om fastighetsägandet runt om i landet.

Miljardaffär med köpcentrum

Två välkända handelsanläggningar byter ägare.

Köparens 7:e och 8:e köpcentrum

Proppen ur. FV summerar att 16 välkända anläggningar bytt ägare sedan 2020.

Realplay

En säsong med återbruk – och obligationer

Det senaste året har Realplay producerat ett 30-tal program, några av dem väckte extra intresse och FV listar här dessa godbitar.

JM säljer för 676 miljoner

Plötsligt en stor bostadsaffär. FV berättar om köparen.

Bostäder i clinch med stigande räntor

De ”säkra” intäkterna räcker inte för att försvara aktiekurserna.

Tillbaka till förstasidan