Uppsalahem gör rekordresultat

Het bostadsmarknad diskuteras på stort Uppsalaseminarium. Uppsalahemkoncernen (inklusive Studentstaden) uppvisar för 2014 ett rekordresultat och en fortsatt hög nyproduktionstakt. Koncernens resultat för 2014 är 235 (179) mkr före skatt och omsättningen ökar till 1.163 (1 101) mkr. Antalet påbörjade bostäder slutade på 406. (430) och antalet pågående bostäder i produktion var 1.474.

Om effekten av genomförda fastighetstransaktioner samt poster av engångskaraktär elimineras, uppgår resultatet till 191 mkr, vilket är att jämföra med 107 mkr 2013.

Uppsalahem har under året minskat både reparations- och underhållskostnader med närmare 27 mkr, vilket är effekter av förnyelseprocesser samt ett minskande antal fukt- och vattenskador. Den varma vintern bidrar också med en minskad kostnad för uppvärmning med 7 mkr. Effektiviseringar i verksamheteten har också bidragit till att posten administration har minskat med 24 mkr.

Uppsalahems ambition är att låna max varannan krona till investeringar och det goda resultat möjliggör en fortsatt hög investeringsnivå utan att låna för mycket pengar.

– Vi har medvetet styrt vår ekonomi och vårt resultat mot högre nivåer för att klara av kommande nyproduktions- och förnyelseprojekt. Årligen återinvesterar vi cirka en miljard kronor på Uppsalas bostadsmarknad, säger Mikael Rådegård, vd Uppsalahem.

Det fina resultatet ger också utrymme för att avstå från den årliga hyreshöjningen för Uppsalahems och Studentstadens kunder.

– Rekordresultatet gav oss möjlighet att avstå hyreshöjningen 2015 och hyrorna lämnas oförändrade fram till sommaren 2016. Det har varit uppskattat av många, avslutar Mikael Rådegård.

Fastighetsvärlden arrangerar ett stort Uppsalaseminarium den 4 juni. Där belyses inte minst den hela bostadsmarknaden där det i dagsläget är ett 40-tal byggherrar involverade – och det blir snabbt allt fler. Program och möjlighet till anmälan finns här.

Fastighetsvärlden Idag 2015-03-24

Fler Nyheter från förstasidan

Kommun köper av SBB

FV summerar affärer för 1,4 miljarder kronor.

Läs utdrag ur boken ”Erik Paulsson – Superentreprenören”

FV publicerar utdrag som berättar om Erik Paulssons fantastiska resa. Läs även om ett flertal branschprofiler som berättar om sina möten med Paulsson.

Köper för miljard av Ica

Bolagets största transaktion hittills.

Bantar HK med 30 procent i centrala Stockholm

Letat lämpliga lokaler sedan början av 2023. Stannar inom fastigheten.

Juryns val: Gör bäst affärer – fem nominerade

Meriterad jury nominerar Årets transaktionskonsult. Läs även om vinnarna sedan starten.

Erik Skalin lämnar JLL

Jobbat med uthyrning i 20 år.

Gorosch till Catella

Blir ny vd för Corporate Finance Sverige.

Chocksänkning av räntan kan vänta under 2024

Enligt prissättningen på räntemarknaden väntas en chocksänkning av styrräntan 2024 och Europeiska centralbanken väntas ta täten.

Joachim Kuylenstierna lämnar vd-jobbet

Efter granskning: Inga oegentligheter i Fastator. ”För bolagets bästa avgår jag.”

Vann budkamp om hett hotell – premiärköp i Sverige

Rekordstort intresse för fastighet i centrala Stockholm.

Niam slår till med miljardköp i centrala Stockholm

Förvärvar kontorsfastighet. Chockbesked för säljaren.

Nrep anställer sex nya medarbetare

Rekryterat från bland andra Vasakronan, Heimstaden och Unibail Rodamco Westfield.

Förvärvar mitt på Södermalm

Del av rekordaffär som skakade om branschen.

Bilder: Så blir projekt om hela 4 miljarder

Satsar i Stockholms stad. Planerar för 580 bostäder, kontor och hotell. Läs även om ambitionen för 27:e våningen!

Tillbaka till förstasidan