United Spaces tar över 8.000 kvm från UMA

Castellum-ägda United Spaces tar över konkurrenten UMA Workspaces tre anläggningar i Stockholm om totalt ca 8.000 kvm. Efter övertagandet har United Spaces sex anläggningar i Stockholm och nio totalt i Sverige.

Genom affären tar United Spaces även över 350 medlemmar.

United Spaces övertar tre UMA Workspaces-anläggningar i en inkråmsaffär som innefattar övertagande av hyreskontrakt, inventarier samt sju medarbetare.

Anläggningarna som tas över är UMA Workspaces tre anläggningar i Stockholm:

  • Kungsbron som öppnade april 2018. Fastigheten heter Blekholmen 1 och fastigheten ägs av M&G. 2.350 kvm.  Hyreskontraktet var på fem år när det tecknades, läs mer här.
  • Götgatan 22, i Götgatsbacken, nära Slussen, som öppnade 2019. Fastighetsägare är Einar Mattsson. 2.700 kvm, läs mer här.
  • Solna Strand som öppnade upp 2019. 2.780 kvm. Fastighetsägare är Humlegården. Helt nybyggda lokaler i en fastighet där Arbetsförmedlingen är största hyresgäst. Granne med Swedbanks huvudkonor, läs mer här.

UMA Workspaces ägs av finska fastighetsbolaget Technopolis med anläggningar i Sverige, Finland, Danmark, Norge, Estland, Litauen och Ryssland.

– Vi är mycket stolta och glada att få välkomna tre välskötta och fina anläggningar till United Spaces-familjen. De tre anläggningarna blir strategiskt viktiga pusselbitar för att ta ett helhetsgrepp om huvudstaden samt ett bra komplement till våra existerande anläggningar. Affären innebär också att vi kommer att mer än dubblera våra coworking och kontorsytor under 2021. Vi ser att efterfrågan på flexibla kontorslösningar ökar stadigt och är övertygade att efterfrågan kommer fortsätta öka i kölvattnet av pandemin, säger Yvonne Sörensen Björud, vd United Spaces.

Arbetet att profilera om anläggningarna till United Spaces varumärke kommer att genomföras succesivt under 2021 med start från första mars.

United Spaces öppnade i januari två nya anläggningar, i Rådhuset i Uppsala och på Torsgatan i Stockholm, båda i Castellum-ägda fastigheter. Ytterligare expansionsplaner för året är två nya anläggningar i Göteborg: Östra Hamngatan och i Geely-ägda fastigheten Uni3 på Lindholmen.

Vid årsslutet kommer United Spaces ha fler än tio anläggningar i Sverige om totalt mer än 27 000 kvadratmeter.

Missa inte! Bostadsdagen 2023

Den 22 februari är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Bostadsdagen 2023. Det äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Ikea öppnar i Täby Centrum

Sjätte satsningen i Stockholmsområdet. Nu i nytt väderstreck.

“Årets förhandlingar är oerhört tuffa”

Hyresgästföreningens förbundschef berättar om de svåra förhandlingarna.

Listor: Årets hyreshöjningar och yrkanden

Ovanligt många hyresförhandlingar är inte klara.

Hett, hett – men nu lite osäkert kring logistik

Succésatsning som skapat hela 4.600 arbetstillfällen.

Svefa förvärvar Set Up

Tagit en marknadsledande position.

Hyror för privatägda värdar i Stockholm klara

Avtal gäller 100.000 lägenheter.

Hit flyttar AMF sitt nya kontor – ”del av staden”

Vd Thomas Erséus berättar hur bolaget har tänkt.

Experter skapar ny podd för fastighet och finans

Hur ser betalningsviljan ut för fastigheter på direktmarknaden och vem är det som har högst blodtryck i fastighetsbranschen just nu? Ny podd går på djupet med stort och smått.

Hon blir ny vd för Niras

Blir ansvarig för 240 medarbetare.

Bilder: Förslag om 30 våningar vann

Landmärke förändras. 68 arkitektteam lämnade förslag.

Börsbolag redo att sälja mitt på Östermalm

Nästan 12.000 kvm. Läge som kan attrahera flera investerargrupper.

Tänkt storspelare gör första större förvärvet

Investerar i närheten av slottsmiljö.

Realplay

Kista är en nyckelfråga för Ericsson

Samverkansprojektet Kista Limitless har nu varit igång i drygt ett år. Under det året har man satt igång en rad aktiviteter samtidigt som de långsiktiga planerna fortsätter att mejslas fram.

Klart: Så mycket höjs hyrorna i Stockholm

Beslutet rör 77.000 lägenheter.

Tillbaka till förstasidan