Tre internationella matnyheter i Kista Galleria

Det händer mycket på matfronten i Kista Galleria i vår. Tre internationella matnyheter etableras.

– I Kista Galleria finns ett stort utbud av mat och dryck från jordens alla hörn, både att njuta av på plats och att köpa med hem. Detta lockar många besökare till gallerian och gör att de gärna stannar lite längre. Det är extra kul att kunna presentera så många nya smakupplevelser för våra besökare trots att vi är mitt i en pandemi, säger Katja Bolander, centrumchef på Citycon.

Shami House som nyligen öppnade i Kistagången erbjuder något helt nytt som inte har funnits i Kista Galleria tidigare. Det är en delibutik som säljer nötter, frukt, kött från en manuell disk, mängder av olika röror och andra tillbehör i ett kurerat sortiment med det bästa från Mellanöstern.

– Shami House är jättepopulärt. Och det är lätt att förstå. Både varor, presentation och mottagande är i en klass för sig och man känner sig nästan förflyttad till Damaskus. Extra roligt är att Delshad började med ett sälja frukt från några lådor ute i en av galleriagångarna, men gjorde det så bra att han fick hjälp att etablera sig i en butikslokal och utveckla konceptet till den framgång det nu blivit, säger Katja Bolander.

Le Croissant som öppnar i Kista Gallerias Modeboulevard i mitten av maj är däremot inget nytt – tvärtom. Det är Sveriges äldsta cafékedja som i dag finns över hela landet från Boden till Malmö. Som namnet antyder är det ett franskt kafé där maten är lika viktig som kaffet. Det går självklart bra att få en croque monseiur, den klassiska gratinerade smörgås som lär ha serverats första gången i Paris 1910, men här finns även uppdaterade varianter med pulled pork eller currykyckling. Tanken är att skapa en lugn och behaglig miljö där gästerna vill stanna en stund oavsett om de kommit för en paus i shoppingen innan de fortsätter galleriabesöket, eller väljer att sitta här och jobba.

Redan i april öppnade Ekota Indiska, som sedan tidigare finns i Farsta och Hammarbyhöjden, en restaurang i Kista Galleria hjärta – foodcourten – med matkultur inspirerad från British India.

Fler Nyheter från förstasidan

Köper nytt för 63.000 kr/kvm i Vallentuna

Fortfarande en stark bostadsmarknad. Ser möjligheten för högre hyror efter den nya överenskommelsen.

Topplista

Lista: Största uthyrningarna av kontor 2022

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2022, inklusive rådgivare till partnerna.

Hon tar över efter Urban Edenström

Urban Edenström blir arbetande styrelseordförande.

Hyr ut 3.300 kvm till F-kassan

”Norra Sveriges mest flödesrika knutpunkt ”.

Bildextra: Så blev 11.000 kvm – i trä

Träd planterades när Sveriges största kontor i sitt slag invigdes.

Expanderar i Hagastaden genom köp för 2,3 miljarder

Industricentralen har nu klart med köpare för sin 21.000 kvm stora kontorspjäs i Hagastaden. Köparen finns sedan tidigare väl representerad i området.

Vann kamp om ny tingsrätt

Nästan 7.000 kvm lokaler. Läs även vem som tappar en stor hyresgäst – igen.

Blixtaffär: Nytt HK säljs för 2,4 mdr – oväntad köpare

Var tänkt för att bli byggbolagets nya huvudkontor. Utvecklingen i omvärlden påverkat. Fastigheten ligger vid tullgränsen i Stockholm.

Plan för ny centralstation presenterad

Stor stationsbyggnad med kontor ingår i planen.

Nytt avtal med mediajätten – hela 16.000 kvm

FV avslöjar. Signerat ett nytt och stort hyresavtal.

Förvaltaren byter namn – tillsammans med ägaren

”Behåller allt som är bra”.

Vissa priser gått upp 30 procent

Skenande byggmaterialpriser hotar nya bostäder. Vill undanta allmännyttan från LOU.

Duo redo för snabb miljardförsäljning

Ytterligare en stor transaktion att vänta på Kungsholmen.

Selin i miljard-jv i norr

Läs om planerna.

Tillbaka till förstasidan