Toca Boca flyttar och utökar till 2.000 kvm i Fabeges Luma

Spelstudion Toca Boca har det senaste året vuxit explosionsartat. Nu rustar studion för framtiden och flyttar under hösten 2022 in på Toca Campus, ett 2.000 kvm stort campus hos Fabege i Luma i Sjöstaden.

Om Toca Boca

Toca Boca utvecklar och säljer digitala spel som fångar styrkan i den fria leken. Sedan lanseringen av det första spelet 2011 har Toca Boca lanserat 46 appar som har genererat fler än 444 miljoner nedladdningar på 238 marknader. Toca Bocas spel fokuserar på att väcka barns fantasi och skapa möjligheter till att uttrycka sig själva på vilket sätt de vill. Toca Boca, med huvudkontor i Stockholm, ägs av Spin Master Corp., ett globalt företag som är ledande inom underhållning för barn.

Visa faktaruta

Den svenska spelstudion Toca Boca, som ägs av det kanadensiska leksaks- och underhållningsföretaget Spin Master, står bakom några av världens populäraste spel för barn och har det senaste året sett antalet användare öka från 40 till 65 miljoner och samtidigt dubbla sin omsättning.

Den kraftiga tillväxtkurvan har gjort att studion på kort tid behövt dubbla personalstyrkan, och målet är att fortsätta växa, varför studion nu investerar i nya lokaler. Lösningen hittades i grannhuset, i Fabeges lokaler i Luma där bygget av Toca Campus nu planeras för fullt.

1.300 kvm byts ut mot 2.000 kvm framöver. Alltså en flytt inom Fabeges stora Luma-fastighet.

– Det är inflytt redan nästa höst och målet är att bygga ett kreativt campus i världsklass – helt anpassat för framtiden. Alla pratar om det nya normala, men vi har stått inför utmaningen att konkretisera en hel pandemis insikter, behov och trender in i vad som ska bli framtidens kreativa drömarbetsplats. Där har vår partner Spectrum Arkitekter varit fantastiska med att förstå de rörelser som sker i samhället och tolka dem till konkret inredningsarkitektur, säger Fredrik Löving, vd för Toca Boca.

Toca Bocas ledord är “the power of play” med målet att främja generationer av lekfulla individer. För att ge de anställda bättre inblick i precis vad det är spelarna uppskattar kommer de många uppskattande kommentarer studion får på mail, i dms och per brev bli en del av inredningen. Syftet är att skapa en genomgående förståelse för vad det är barnen uppskattar och tycker är viktigt med spelen.

– Hela campuset byggs med våra kärnvärden i åtanke, ett exempel vi kan berätta om redan nu är att vi kommer ha rum helt gestaltade efter våra användares verklighet. Det betyder till exempel ett rum inrett precis efter en tweenies verklighet, med undangömda leksaker under sängen och Olivia Rodrigos senaste låt på repeat. Syftet är att ge våra medarbetare en direkt inblick i och känsla för hur våra användares liv och vardag ser ut, säger Lina Persson, Senior Experience Manager och ansvarig för Toca Campus.

Fredrik Löving, ansvarig för digitala spel på Spin Master och vd för Toca Boca fyller i.

– Allt vi gör tar avstamp i förståelsen för spelarna och barnens behov och verklighet, Toca Campus kommer på ett unikt sätt ta ut det i en fysisk miljö i syfte att bygga ett kreativt campus i världsklass.

Nu är målet att fortsätta växa i både USA och Västeuropa, men även på marknader som Mexiko, Brasilien och i Östeuropa. För att klara det räknar studion med att fortsätta växa i mantal.

Luma är en av Fabeges större fastigheter. Den innehåller hela 38.300 kvm lokaler. Byggnaden uppfördes ursprungligen 1929–30 i stilen svensk industrifunktionalism. Den uppfördes på uppdrag åt Kooperativa förbundet som bedrev glödlampstillverkning här fram till 1970.

Missa inte! Cash Is King II

Den 29 november är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Cash Is King II. Det äger rum på Kulturhuset, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Topplista

50 Mäktigaste 2023

För 18:e året har Fastighetsvärlden låtit fastighets- och byggbranschen rösta fram vem som anses Mäktigast. Nya placeringar publiceras dagligen klockan 11.11!

Ikea tar över efter Skanska

Hyreskontrakt om nästan 8.000 kvm kontor.

Miljardsatsning längs E4:an

Resenärer till Arlanda får något nytt att titta på.

Redo köpa från Arnhults M2

Förhandlar om affär med central fastighet om 9.000 kvm.

Bildextra: Vill bygga stort kongresscenter

FV berättar om ny miljardsatsning. Se flera bilder och illustrationer.

DNB på väg att ta över hälften av Oscars fastigheter

Fastigheter värderade till 3 miljarder kan omfattas av åtgärden. FV berättar vem som fått i uppdrag att sälja.

Tillåter inget annat än hotell

”Tråkigt att det inte kan vara lite mer flexibelt”.

Mercedes-Benz rullar in på 2.100 kvm i Wihlborgs nya

Bolagets fjärde kontorshus i Hyllie.

”Det här blir garanterat Göteborgs charmigaste”

Stordalen öppnar hotell nummer 15 i Göteborg.

1.000 meter högt – kan se ner på Serneke och Selin

Totalt 450.000 kvm. Svår resa till toppen efter luriga markförhållanden och arresteringar

Advokatbyrå flyttar till Hötorget

Byter lokaler efter 4,5 år.

Tar över ledningen i SPG

Bolaget har färdigställt 4.000 bostäder och 200.000 kvm samhällsfastigheter.

Hyr ut i historisk fastighet på Östermalm

Byggnaden uppfördes under andra delen av 1700-talet.

FV Quiz

FV Quiz: Vad kan du om rådgivningsbolagen?

Uppköp, namnbyten och nya lanseringar. Minnas du vad som hänt?

Tillbaka till förstasidan