Titania tecknar hyresavtal med Texas Longhorn i Täby Park.

Titania hyr ut till Texas Longhorn i Täby Park

Titania har tecknat ett tioårigt avtal med Texas Longhorn för att öppna en ny restaurang i Titanias projekt Täby Boulevard i Täby Park. Det är den tredje och sista restaurang som Titania planerat för i projektet.

Annons

Texas Longhorn i Täby Boulevard kommer att omfatta 195 kvadratmeter. Årshyran är satt enligt KPI för oktober 2023 och uppgår till 624 000 kronor (3 200 kr/kvm) för 2024. Hyresgästens tillträde sker 1 juni 2024 och restaurangen planeras ha verksamheten igång under september 2024.

Texas Longhorn grundades av kocken Philip Huntzinger som 1987 flyttat till Sverige från Texas. Med en längtan efter det Texas han lämnat bakom sig öppnade Philip 1994 sin första Texas Longhorn-restaurang. Det var en sann hyllning till hans hemstat, med biff, revbensspjäll och Tex-Mex-rätter från familjerecept. Trettio år senare har Texas Longhorn vuxit till en franchisekedja och med mer än trettio restauranger och ett femtontal produkter i dagligvaruhandeln har man introducerat äkta Texas-gästfrihet, jalapeños och avslappnad mat till svensk kultur.

”Vi är mycket glada över att ha tecknat detta avtal med Titania och att snart kunna välkomna våra gäster till den nya restaurangen i Täby Boulevard,” säger Philip Huntzinger, grundare av Texas Longhorn. ”Den generösa storleken på lokalen och möjligheten till en attraktiv uteservering gör detta till den perfekta platsen för att uppleva våra autentiska smaker från Texas. Den nya restaurangen i Täby Boulevard kommer att erbjuda samma högkvalitativa steak house-rätter och gästfrihet som Texas Longhorn är känt för. Menyn kommer att hylla de smaker och traditioner som finns i den texanska matkulturen och skapa en minnesvärd matupplevelse för invånarna i Täby och besökare.”

”Vi på Titania är stolta över att ha ingått detta spännande samarbete med Texas Longhorn. Vi ser fram emot att erbjuda en spännande matupplevelse till boende i vår byggnad, invånarna i Täby och besökare från andra håll. Avtalet är ett viktigt steg i vår strävan att skapa en restaurang-hub i bottenplan på vår byggnad med det fina torgläget. Vi är övertygade om att vår byggnad och torget kommer att bli en destination för matälskare i regionen,” säger Wojciech Wondell, COO på Titania.

Förutom lokalerna där Texas Longhorn, Caliente Tapas Bar och Högdala Invest AB, med samma koncept som restaurang Norra Bryggan i Norra Djurgårdsstaden, kommer att bedriva sina verksamheter, innehåller fastigheten även 226 bostäder och ett garage och är fullt uthyrd. Fastigheten färdigställdes i december 2023.

Fler Nyheter från förstasidan

Investerar i södra Europa

Berättar för FV om framtidsplanerna.

Arnhult miljardsäljer privat till nya Muro Invest

21 fastigheter ingår i transaktionen.

Smällkaramell: Söker hela 20.000 kvm nytt

FV avslöjar storbolagets kraftiga minskning av kontorslokaler. Mer än halvering kan vänta. Svår vakans kan vänta för börsbolag.

Wihlborgs hyr ut 3.300 kvm

Fastigheten köptes för drygt ett år sedan med hög vakans. Nu fullt uthyrd.

Arena i svårt område åter på tapeten

Kan placeras på fastighet med flera stora projekt på gång.

Älvsjö, P.A.C.E, ny stadsdel.

Vill skapa ny stadsdel i Älvsjö – helt byggd i trä

Förslag: Kvartersstad i klassisk stil. 5.000 bostäder och 10.000 arbetsplatser.

Förvaltarens första stora nya sedan 80-talet

”Trots ett omvärldsläge som gör att många byggen står still tar vi ansvar och fortsätter att utveckla”.

Kritik mot landshövdingen

Anklagas för att vilja styra frågor inom byggnation och exploatering.

Topp lämnar Skanska

Slutar efter 18 år. FV berättar om nya jobbet. Danielsson: ”Jag önskar honom all lycka till i framtiden”.

Barings säljer snabbt till Kappahl för 600 miljoner

Säljer lyckat innehav – men vill egentligen köpa mer. Dubbelsmäll för annat fastighetsbolag.

Vectura förvärvar byggrätter om 50.000 kvm

Fortsätter att hålla ett rejält högt affärstempo.

Fastator tar nedskrivning på 69 miljoner

Läs om turerna och den aktuella fastigheten – i kanonläge på Södermalm.

Sparbössan köper grannhus på Östermalm

Omfattar 2.800 kvm kontor och fransk bistro med vinbar i gatuplan.

Tillbaka till förstasidan